Home » Geld lenen » Specifiek doel » Geld lenen voor televisie

Geld lenen voor televisie

De tijd dat een televisie tot de luxeproducten werd gerekend is al lang achter ons. We kunnen ons momenteel amper voorstellen dat er huishoudens in ons land zijn zonder televisie. In ieder gezin is er bijgevolg wel eentje te vinden, en het is dan ook geen wonder dat dit in plaats van een overbodige luxe een alledaags gebruiksvoorwerp geworden is, dat in een modern huishouden niet zomaar gemist kan worden.

Direct aanvragen?

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

De kosten

Minilening:€500€1500
Rente11,92%11,66%
Looptijd30 dagen62 dagen
Totaal€504,65€1520,77

Nog steeds veel geld

Wat gedaan wanneer uw tv-toestel kapot is en het niet meer gerepareerd kan worden? Voor vele mensen is dit wellicht een retorische vraag. Maar ook al zijn de prijzen in de afgelopen jaren gevoelig gedaald, toch kan de uitgave voor een nieuw televisietoestel een grondige knauw in het huishoudelijk budget betekenen.

Te klein voor een grote lening

Vaak gaat het hier over een bedrag dat te klein is om bij een bank te lenen, en te groot om ineens uit te geven. In het voorkomend geval zijn er verschillende mogelijkheden waarop u beroep kunt doen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een minilening.

Televisie kopen met een doorlopend krediet.

Met de opname van dit krediet krijgt u alvast geen lening zoals een ander. Een doorlopend krediet is niet per se gebonden aan de aankoop van uw televisietoestel, maar eerder aan een bedrag dat u los daarvan reeds eerder opzij bij het afsluiten van het contract overeengekomen bent. Bij een doorlopend krediet beslist u zelf wanneer u het geld opneemt en pas vanaf dan begint u met afbetalen. Verder krijgt u ook de mogelijkheid om gebruik te maken van geld dat u reeds eerder afbetaald hebt voor een andere uitgave. In die zin kan een doorlopend krediet van onbepaalde duur zijn. Meestal staat de looptijd echter vast. De rente is vaak hoger dan deze van een hypotheek, daartegenover staat dat de duurtijd kan verkort worden door een vervroegde afbetaling zonder betaling van extra rente.

Met een doorlopend krediet hebt u het gevoel dat u de touwtjes stevig in handen heeft.

Kiezen voor een persoonlijke lening

U kunt ook voor een persoonlijke lening kiezen. Een persoonlijke lening is voor aankopen van consumptiegoederen zoals een televisie nog het meest bekende financieel product. Voor een persoonlijke lening kunt u niet alleen terecht bij gespecialiseerde kredietinstellingen, maar ook bij de reguliere banken. In tegenstelling tot de minilening en het doorlopend krediet, zijn de te lenen en de op te nemen bedragen groter.

Voor- en nadelen persoonlijke lening

Dit kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Met een groter bedrag hebt u namelijk de mogelijkheid om met de persoonlijke lening niet alleen een televisie te bekostigen, maar ook nog andere goederen of rekeningen te betalen.
Zoals geldt voor de meeste kredieten en leningen is het noodzakelijk om na te gaan of u aan de voorwaarden voldoet en of er een controle van uw kredietwaardigheid zal uitgevoerd worden.

Of past de minilening meer bij u?

Dit woord zegt het zelf al: het gaat hier werkelijk over de lening van een klein bedrag. Sommige kredietverstrekkers lenen onder deze vorm reeds bedragen vanaf 50 euro. Vaak wordt een minilening gebruikt voor een onverwachte of ongeplande aankoop waarvoor een bedrag noodzakelijk is dat meestal kleiner is dan de bedragen die u bij de bank kunt lenen.

Bij een minilening moet u echter nog voor iets anders oppassen: niet alleen het bedrag is hier mini te noemen, ook de looptijd is hier korter dan doorsnee lening en dat houdt in dat u het geleende bedrag op een zeer korte termijn dient terug te betalen. Grote voordeel van de minilening is echter dat een negatieve BKR registratie geen enkel probleem is.

Gezien de werkelijk minimale bedragen is het misschien toch aan te bevelen even te bekijken of u het gewenste bedrag niet kunt sparen. Dat kan u het aflossen van de rente besparen.

Kenmerken minilening:
€100 – €1800.
Maximale looptijd 62 dagen.
Direct op je rekening gestort.
Snelle aanvraag en uitbetaling.
Binnen 12 uur tot 24 uur geld.
Ruime goedkeuring.

Minimaal 18 jaar
Regelmatig inkomen
Woonachtig in Nederland
Bankrekening op je eigen naam
Mobiele telefoon
Geen openstaande minilening die nog afgelost moet worden
Je bent in staat om het geleende terug te betalen
Je kiest zelf een garantsteller. Gratis of betaald
Wanneer een
minilening?
Auto reparatieOnverwachte uitgave
Televisie kapotZakgeld vakantie
BoodschappenSalaris te laat
Pinpas leegVoorschot
VerjaardagWeekend weg
Lenen met ruime goedkeuringSnel geld nodig
Lenen zonder gedoeLenen zonder papierwerk
Wasmachine kapotInrichten tuin
Voordelen minilening
Snel geld op je rekeningVrij te besteden
Ruime goedkeuringOok lenen met schulden
Simpele aanvraagGeen persoonlijk contact
Snelle goedkeuringPer iDeal terug betalen
Geen lastige vragenSnelle aflossing
Geen papierwerkAfhandeling per email
Ook aanvragen in het weekend

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente