Home » Geld lenen » Specifiek doel » Geld lenen voor studie

Geld lenen voor studie

Geld lenen voor studie komt vaak van pas omdat niet alleen studeren duur is, maar ook alles wat daar bij komt kijken, zoals verhuizen, kamer of woning huren, nieuwe meubels kopen en ga zo maar door. Vaak krijg je wel wat hulp van je ouders, maar aan het einde van de rit kan het best voorkomen dat je het niet helemaal gaat redden, dan komt geld lenen voor studie om de hoek kijken. Wat voor bedrag wil je gaan lenen en wat voor een periode heb je zelf in gedachte om het weer af te gaan lossen. Banken en andere kredietverstrekkers voldoende om op een goeie manier te vergelijken wat voor jou de beste geldlening zou kunnen zijn.

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Studielening

Laten we uitgaan van een bedrag van 5.000 wat je wil lenen, maar het is voor het verhaal minder interessant omdat dezelfde voorwaarden gelden als voor het populaire leenbedrag van 10.000 euro. Met zo´n bedrag zou het toch mogelijk moeten zijn om er voor te zorgen dat je je woonruimte netjes kunt betalen en dan nog voldoende geld overhoudt om het een beetje leuk in te kunnen richten. Ook stelt dit bedrag je in staat om nog regelmatig met de trein eens naar huis te kunnen. Uitgaande van een doorlopend krediet, wat als voordeel heeft dat je eenmaal afgeloste bedragen weer kunt opnemen, is er een aanbod van ongeveer 10 geldverstrekkers die je verder kunnen helpen.

Wat moet mijn inkomen zijn

Uiteraard moet je wel over een regelmatig inkomen beschikken om welk krediet dan ook succesvol aan te kunnen vragen. Heb je deze inkomsten niet, of nog niet, dan kun je nog aan je ouders vragen of deze garant willen staan voor je geldlening. Heb je wel inkomsten en werk je naast je studie, dan zou er geen enkel probleem kunnen zijn om een geldlening voor je studie goedgekeurd te krijgen. De rente staat op dit moment laag, dus je maandlasten zullen je reuze meevallen. Als je inkomen rond de 1.400 euro bruto per maand is met een vast contract of een uitkering dan kun je zonder al teveel problemen een doorlopend krediet van rond de 5.000 euro krijgen.

Geld lenen voor studenten

Studenten hebben op meerdere momenten geld nodig en dat hoeft natuurlijk niet altijd een enorm bedrag te zijn. Het gaat ook wel eens om het lenen van een klein bedrag, omdat je net een weekendje weg hebt gepland en dan precies op dat moment op zwart zaad zit. Dan kan een klein krediet, ofwel een minilening je ook op weg helpen. Snel geld lenen, want je bij goedkeuring wordt het direct naar je overgemaakt en er zijn geen lastige contracten. Je leent op deze manier tot maximaal 2.500 euro lenen. Maar let wel op, in tegenstelling tot andere kredieten zoals een doorlopend krediet kun je een minilening niet in termijnen aflossen, dit moet in één keer gebeuren en wel binnen maximaal 45 dagen. Bij het Nibud vind je een risicometer lenen, die kan je helpen beoordelen of het wel een goed idee is om überhaupt een lening aan te gaan.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente