Home » Geld lenen » Specifiek doel » Camper kopen met camperlening

Camper kopen met camperlening

Camper kopen met camperlening
Camper kopen met camperlening

Het is een droom van velen om door Europa te gaan toeren met zo´n gave camper die voorzien is van alle snufjes die je kunt wensen. Maar ja, als je de prijzen van campers gaat bekijken, dan heb ik het niet over een nieuwe camper, maar over een gebruikte, dan zul je zien dat de aanschafprijs fors is te noemen. Onder de 30.000 euro heb je eigenlijk geen noemenswaardig model waar je voor langere tijd mee op pad zou willen gaan, vanwege deze hoge aanschafprijs is het heel goed voor te stellen dat je een lening moet afsluiten om je droom te verwezenlijken. Hoeveel je dan moet lenen ligt aan je wensen, hoe luxe wil je een rondreis gaan maken en is het wel zinvol om een camper te kopen, zeker als je maar een paar weken per jaar gaat zou het handiger kunnen zijn om er eentje te huren. Maar als je toch besluit om te gaan kopen met een geldlening, welke leenvorm komt daar dan voor in aanmerking en waar kun je terecht.

Waar kan ik vertrouwd lenen

Gelukkig zijn er in Nederland voldoende aanbieders van kredieten die je op weg kunnen helpen. Voor camper kopen met camperlening dien je op zoek te gaan naar een persoonlijke lening, deze vorm van lenen is vertrouwd en geeft je alle zekerheid gedurende de gehele looptijd vanwege de vaste rente en de vaste looptijd, zo weet je precies waar je aan toe bent net zolang totdat de lening volledig is afbetaald. Op de website van GeldlenenPerdirect.nl vind je een pagina die een overzicht geeft van kredietverstrekkers waar je niet alleen vertrouwd kunt lenen, maar ook nog eens eerst een vrijblijvende offerte ontvangt waar je dan zelf beslist of je er gebruik van maakt of niet.

Camper kopen met camperlening

Zoals gezegd komt eigenlijk alleen een persoonlijke lening in aanmerking voor het aanschaffen van iets duurs zoals een camper. Dit betekent overigens niet dat je het hele bedrag moet gaan lenen, het kan zijn dat je zelf al een gedeelte gespaard hebt en alleen op zoek bent naar financiering van je droom voor het laatste gedeelte. Dan kun je dus een lager bedrag lenen en hoef je per maand ook minder af te lossen. De rente staat op dit moment historisch laag, dus met een beetje vergelijken kun je de beste aanbieder er uit vissen.

De lening aanvragen

Uiteraard moet je bij het aanvragen wel beschikken over voldoende inkomen om in aanmerking te komen voor deze lening. Kijk je op de website van de geldverstrekker dan kun je dit heel simpel zelf berekenen. Je vult je maandelijkse inkomsten in en daarnaast geef je informatie over je maandelijkse lasten. De uitkomst is dan het bedrag waar je voor in aanmerking komt. Vervolgens vul je online de vragen in die aan je gesteld worden waarna de vrijblijvende offerte per email naar je verzonden wordt. Print deze dan uit zodat je goed alle voorwaarden en rentepercentages kunt bekijken, eventueel kun je ook anderen nog vragen er eens kritisch naar te kijken.

Maar waar koop ik dan een camper

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik zelf niet heel erg thuis ben in de kwaliteit van campers en waar je allemaal op moet letten. Bijvoorbeeld hoe oud is een camper, wat is de technische staat, welke snufjes zijn er aan boord en niet het minst belangrijke, is de prijs goed of kan er nog wel wat van af. Je kunt dit gemakkelijk zelf online uitzoeken, ik zal hieronder wat websites van camper verkopers noemen.

Bezoek eens een beurs

Ook kan het handig zijn om eens een beurs voor campers te bezoeken, deze worden met grote regelmaat door heel Nederland georganiseerd en op deze manier kun je het verschil bekijken tussen de aanschaf van een nieuwe camper of een gebruikte. Let wel op dat er een verschil is of een tweedehands camper in de verhuur is geweest of niet, eentje die in veel verhuurd is geweest dient goedkoper te zijn dan een camper van een privépersoon die er alleen maar zelf in heeft gereden. Je kunt je voorstellen dat een verhuur camper het zwaarder te verduren heeft gehad dan eentje die alleen af en toe naar het buitenland is gereden.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente