Home » Geld lenen » 5000 euro lenen

5000 euro lenen

Op zoek naar een 5000 euro lening? De oplossing om dit bedrag te lenen is een keuze te maken uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Het aanvragen gaat volledig online en na het verstrekken van je persoonlijke gegevens ontvang je een vrijblijvende offerte. Deze kun je dan accepteren, of niet. Ga je akkoord met het voorstel, dan teken je het aanbod en stuurt dit per email terug naar de kredietverstrekker. Deze zal de 5000 euro dan direct naar je rekening overmaken. Je kunt het geld dan nog dezelfde dag gaan gebruiken.

Wat kost 5000 euro lenen?

Bedrag€5000
LeenvormPersoonlijke lening
Looptijd120 maanden
Rente6,6%
Kosten€1785
Totaal aflossen€6785
Bekijk aanbieder

Direct aanvragen?


Saldodipje minilening

Saldodipje spoed
Binnen 24 uur geld
€100 – €2500
Aflossen max. 4 maanden
Ruime goedkeuring
Meer info

Direct beschikbaar

Bekijk Saldodipje


kredietgroep nederland

Kredietgroep Nederland
Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Vanaf €1.000
Rente vanaf 3,9%
Meer info

BKR toetsing

Bekijk Kredietgroep


Santander lenen

Santander
Aflossen: 12-120 maanden
Persoonlijke lening
Vertrouwd lenen
Vanaf €1.500
Meer info

BKR toetsing

Bekijk Santander


capitalbox

Zakelijk geld lenen
Voor alle ondernemers
€1.000 tot €350.000
Binnen 24 uur uitbetaling
Géén onderpand of jaarcijfers
Meer info

Snel beschikbaar

Bekijk Capitalbox
5000 euro lenen

Waarom moet je lenen?

Als je over geen of over onvoldoende spaargeld kunt beschikken en je hebt dringend geld nodig, dan zit er weinig anders op dan de benodigde 5000 euro te gaan lenen. Daarvoor heb je verschillende mogelijkheden tot je beschikking.

Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden om dit succesvol te doen, om te beginnen moet je een regelmatig inkomen hebben van rond de 1200 euro netto per maand. Echter is dit geen absoluut bedrag, het ligt namelijk ook aan je persoonlijke omstandigheden. Heb je een koophuis of een huurwoning? Heb je nog andere leningen lopen? Hoe is je betaalgedrag?

Waar kun je terecht?

Hieronder een overzicht van aanbieders die een lening van 5000 euro verstrekken. In het overzicht vind je zowel een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Opgemerkt moet worden dat steeds meer aanbieders het doorlopend krediet aan het afbouwen zijn en in sommige gevallen er helemaal mee gestopt zijn.

Bekijk 8 aanbieders

Aanbieder
€5.000
Doorlopend
krediet
Persoonlijke
lening
Rabobank7,9%9,7%
Frisia6,9%6,4%
Freo6,0%6,5%
Kredietgroep
Nederland
6,9%6,4%
Qander6,9%6,7%
Nationale
Nederlanden
7,5%7,9%
ING9,6%9,5%
Defam7,8%8,2%
Rentepercentages ten tijde van schrijven, deze kunnen wijzigen

Wat is een doorlopend krediet?

Kenmerken doorlopend krediet:
Variabele rente
Variabele looptijd
Altijd geld achter de hand
Vanaf €1000
BKR toetsing (afwijzing bij registratie)

Nieuwe regels doorlopend krediet

De nieuwe regels omtrent het doorlopend krediet betekent dat er MOET worden afgelost. Dus naast de maandelijkse rente, dient er ook een bepaalt bedrag van de hoofdsom worden afgelost. Sommige aanbieders stellen dat je 2 jaar lang geld kunt opnemen wat je reeds hebt terugbetaald. Na deze periode dien je uitsluitend af te lossen.

Wat is een persoonlijke lening?

Kenmerken persoonlijke lening:
Vaste rente
Vaste looptijd
Direct op je rekening gestort na goedkeuring
Vanaf €1500
BKR toetsing (afwijzing bij registratie)

Voorwaarden 5000 euro lenen

Natuurlijk zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen wanneer je een aanvraag voor een lening gaat indienen. Deze regels verschillen per aanbieder en de ene kredietverstrekker is wat gemakkelijker dan de andere.

Spelregels 5000 euro lenen

  1. Inkomen minimaal 1000 euro per maand.
  2. Je hebt geen BKR notering A1, A2, of A3.
  3. Je moet een loonspecificatie overleggen.
  4. Bankafschrift met vermelding woonlasten.
  5. Overzicht andere lopende lening(en).
  6. Partner moet mee tekenen.

Alternatieve mogelijkheden

Heb je geen zin om een ingewikkelde lening aan te vragen en kies je liever voor gemak? Dan kun je als alternatief ook ´rood staan´ bij je bank aanvragen. Het rood staan houdt in dat je meer geld mag opnemen dan wat er werkelijk op je rekening staat. Het probleem is dat ten eerste de rente aan de hoge kant is en ten tweede niet veel banken dit aanbieden voor 5.000 euro. Je kunt terecht bij de Rabobank en ABN Amro.

Daarnaast biedt Knab de mogelijkheid om tot 50.000 euro rood te staan, alleen moet daar dan wel een spaarrekening met dezelfde grootte tegenover staan. Voorts mag je bij de Rabo en ABN nooit meer rood staan dan je netto salaris.

Met de volgende BKR coderingen kun je GEEN doorlopend krediet of persoonlijke lening aanvragen:
H (jonger dan 5 jaar).
A1, A2, A3, A4 en A5.

Altijd BKR toetsing!

Hoe je de 5000 euro ook wil gaan lenen, er zal ALTIJD een toetsing bij het BKR worden uitgevoerd. Aangezien je hier niet onder uit kunt (het is verplicht), zul je je moeten afvragen of je wel in aanmerking komt voor het door jou gewenste krediet. Bij twijfel kun je dit wellicht beter niet doen. Wil je per se lenen, gewoon omdat je hard geld nodig hebt? Kijk dan eens voor het lenen van een bescheiden bedrag. Hier vindt geen BKR toetsing plaats.


Wat kost 5000 euro lenen?

De laagst gevonden rente voor een 5000 euro lening is 6,6%. Bekijk hier een overzicht van de totale kosten.

Waar kan ik 5000 euro lenen?

Er zijn een 8-tal aanbieders gevonden die een voordelige 5000 euro lening aanbieden. Ontdek de meest recente aanbieders met een officiële rente.

Kan ik 5000 lenen met BKR?

Bij het aanvragen van een lening of krediet wordt altijd een BKR toets uitgevoerd. Dus heb je een negatieve notering? Dan wordt je aanvraag afgewezen. Kies in dat geval voor een alternatieve oplossing.

Met spoed geld lenen

met spoed geld lenen

Met spoed geld lenen Hoe werkt geld lenen met spoed? Geld lenen met spoed werkt prima als zowel de aanbieder als de aanvrager snel handelen. De aanvrager heeft dit in…

Geld lenen zonder BKR

lenen zonder bkr in 10 minuten

Geld lenen zonder BKR Wat is geld lenen zonder bkr? Geld lenen zonder BKR is het aangaan van een lening zonder dat er een kredietwaardigheidstoets wordt uitgevoerd. Dus wanneer je…

Lening geweigerd bij de bank

lening geweigerd

Lening geweigerd bij de bank Het zal je maar gebeuren, lening geweigerd bij de bank. Daar zit je dan met je mooie plannen voor een krediet waar je eigenlijk al…

Direct geld op je rekening

direct geld op je rekening

Wat is geld lenen binnen 1 uur? Geld lenen en binnen 1 uur op je rekening, wie wil dit nu niet? Direct geld lenen eenvoudig en snel opgelost met meerdere…

Snel geld lenen zonder bkr en papierwerk

snel geld lenen zonder papierwerk

Wat is per direct geld lenen zonder documenten? Per direct geld lenen zonder documenten is het aanvragen/afsluiten van een lening waarbij maar weinig papieren te hoeven worden opgestuurd. Je hebt…

Vertrouwd ergens 12500 lenen

Vertrouwd ergens 12500 lenen
Vertrouwd ergens 12500 lenen

Als je op internet gaat zoeken naar een lening van bijvoorbeeld 12500 euro dan zul je zien dat je bedolven wordt onder de informatie, maar welke gegevens zijn interessant om te weten en waar heb je iets aan. Natuurlijk moet je bij het aanvragen goed op de rente letten en is het van belang dat je een looptijd neemt die niet te lang, maar ook niet te kort is. Neem je een te lange looptijd dan zit je jaren lang aan een lening vast die je eigenlijk een stuk sneller had kunnen afbetalen, op die manier blijf je langer dan noodzakelijk rente betalen, kies je een te korte looptijd dan kan het maandbedrag te hoog zijn en krijg je moeite met aflossen.

Voordelig geld lenen

Voordelig geld lenen

Wil je een goedkope lening afsluiten zodat je voordelig geld kunt lenen? Hoe pak je zoiets het beste aan? Allereerst is het belangrijk om voor jezelf te bedenken hoeveel geld…

Voorschot op je salaris

voorschot salaris

Voorschot op je salaris Voorschotje als je krap bij kas zit Iedereen zit wel eens krap bij kas als de maand weer langer duurt dan je salaris. Soms is een…

Online winkelen met prepaid creditcard

Online winkelen met prepaid creditcard

De wereld is de laatste jaren steeds meer binnen handbereik gekomen. Veel mensen gaan voor hun aankopen dan ook niet altijd meer naar de plaatselijke binnenstad, maar winkelen online via…