Home » Geld lenen » 5000 euro lenen

5000 euro lenen

5000 euro lenen
5000 euro lenen

Snel 5000 euro nodig? Maak je keuze uit een persoonlijke lening, doorlopend krediet of roodstand bij je bank. Ik zal de voor- en nadelen van deze opties onderzoeken en bekijken wat de spelregels zijn om zonder al teveel problemen 5.000 op je rekening te kunnen krijgen. Het bovengenoemd bedrag bevindt zich aan de onderkant van het minimum te lenen bedrag. Je zult niet overal terecht kunnen, omdat het bedrag in een aantal gevallen te laag bevonden zal worden. Oplossing kan zijn om het bedrag te verhogen tot bijvoorbeeld 10.000 euro.

Direct aanvragen?

Santander

Santander

 Persoonlijke lening & Oversluiten 
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: Vanaf 8,7%
Kredietbedrag: vanaf €1.500
Starttarief: Geen
Aflossen: 12-120 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 18 jaar
Boetevrij extra aflossen: Ja
Oversluiten Let op! BKR toetsing!

Alternatief voor Santander is Freo.

Waarom moet je lenen?

Als je over geen of over onvoldoende spaargeld kunt beschikken, dan zit er weinig anders op dan de benodigde 5000 euro te gaan lenen. Daarvoor heb je verschillende mogelijkheden tot je beschikking. In dit artikel zullen we deze even voor je op een rijtje zetten.

Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden om dit succesvol te doen, om te beginnen moet je over een regelmatig inkomen hebben van rond de 1000 euro netto per maand. Echter is dit geen absoluut bedrag, het ligt namelijk ook aan je persoonlijke omstandigheden, bijvoorbeeld, heb je een eigen huis of een huurwoning, heb je nog andere kredieten lopen enzovoort.

Waar kun je terecht?

Hieronder een overzicht van aanbieders die een lening van 5.000 euro in het pakket hebben. In het overzicht vind je zowel een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Opgemerkt moet worden dat steeds meer aanbieders het doorlopend krediet aan het afbouwen zijn en in sommige gevallen er helemaal mee gestopt zijn.

sns bank stopt met doorlopend krediet
SNS bank gestopt met doorlopend krediet
Aanbieder
€5.000
Doorlopend
krediet
Persoonlijke
lening
Rabobank7,9%9,7%
Frisia6,9%6,4%
Freo6,0%6,5%
Kredietgroep
Nederland
6,9%6,4%
Qander6,9%6,7%
Nationale
Nederlanden
7,5%7,9%
ING9,6%9,5%
Defam7,8%8,2%
Rentepercentages ten tijde van schrijven, deze kunnen wijzigen

Nieuwe regels doorlopend krediet

De nieuwe regels omtrent het doorlopend krediet betekent dat er MOET worden afgelost. Dus naast de maandelijkse rente, dient er ook een bepaalt bedrag van de hoofdsom worden afgelost. Sommige aanbieders stellen dat je 2 jaar lang geld kunt opnemen wat je reeds hebt terugbetaald. Na deze periode dien je uitsluitend af te lossen.

Kenmerken doorlopend krediet

Kenmerken doorlopend krediet:
Variabele rente
Variabele looptijd (12-180 maanden)
Altijd geld achter de hand
Vanaf € 1.000
✅ BKR toetsing: Ja

Spelregels 5000 euro lenen

Natuurlijk zijn er een aantal spelregels waar je aan moet voldoen wanneer je een aanvraag voor een lening gaat indienen. Deze regels verschillen per aanbieder en de ene kredietverstrekker is wat gemakkelijker dan de andere.

Spelregels 5000 euro lenen

  1. Inkomen minimaal 1000 euro per maand.
  2. Je hebt geen BKR notering A1, A2, of A3.
  3. Je moet een loonspecificatie overleggen.
  4. Bankafschrift met vermelding woonlasten.
  5. Overzicht andere lopende lening(en).
  6. Partner moet mee tekenen.

Rood staan bij de bank

Heb je geen zin om een ingewikkelde lening aan te vragen en kies je liever voor gemak? Dan kun je ook ´rood staan´ bij je bank aanvragen. Het rood staat houdt in dat je meer geld mag opnemen dan wat er werkelijk op je rekening staat. Het probleem is dat ten eerste de rente aan de hoge kant is en ten tweede niet veel banken dit aanbieden voor 5.000 euro. Je kunt terecht bij de Rabobank en ABN Amro.

Daarnaast biedt Knab de mogelijkheid om tot 50.000 euro rood te staan, alleen moet daar dan wel een spaarrekening met dezelfde grootte tegenover staan. Voorts mag je bij de Rabo en ABN nooit meer rood staan dan je netto salaris.

Met de volgende BKR coderingen kun je GEEN doorlopend krediet of persoonlijke lening aanvragen:
H (jonger dan 5 jaar).
A1, A2, A3, A4 en A5.
✅ Alternatief: Minilening.

Altijd BKR toetsing!

Hoe je de 5.000 euro ook wil gaan lenen, er zal ALTIJD een toetsing bij het bkr worden uitgevoerd. Aangezien je hier niet onder uit kunt (het is verplicht), zul je je moeten afvragen of je wel in aanmerking komt voor het door jou gewenste krediet. Bij twijfel kun je dit wellicht beter niet doen. Wil je per se lenen, gewoon omdat je hard geld nodig hebt? Kijk dan eens voor het lenen van een bescheiden bedrag. Hier vindt geen bkr toetsing plaats.