Home » Financieel nieuws » Online bankieren bij de ING goedkoop en gemakkelijk

Online bankieren bij de ING goedkoop en gemakkelijk

De woelige jaren die wij Nederlanders de crisis hebben gedoopt zijn ook aan een concern als ING bank niet voorbij gegaan. Net zoals vrijwel op alle andere grootbanken hebben deze jaren ook zijn impact gehad op het personeel, de producten en de dienstverlening van deze bank. Als je dan in de hoek zit waar de klappen vallen heb je twee opties. De eerste is je verder in de hoek laten drukken en je de slachtofferrol toe-eigenen. De tweede optie is de klappen die je krijgt incasseren, lering trekken uit een aantal zaken en er sterker uitkomen. Online bankieren bij de ING is een goed voorbeeld daar van, het is één van de meest overzichtelijke vormen van online bankieren.

Online bankieren bij de ING

ING heeft gelukkig voor optie 2 gekozen en is vandaag de dag een moderne bank die helemaal is ingericht op de toekomst. ING en online bankieren horen dan ook meer bij elkaar als ooit tevoren. Online bankieren heeft de toekomst en ING heeft dit goed begrepen. De bank heeft online bankieren dan ook voor al haar klanten heel toegankelijk en overzichtelijk gemaakt.

De mogelijkheden

Toegang tot het online bankieren van ING krijg je door in te loggen via “mijn ING”. Hiervoor heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Na het invullen hiervan kom je terecht in jouw eigen “online bankomgeving”. De schermen zijn duidelijk en overzichtelijk opgebouwd, waardoor het gemakkelijk is om datgene te doen wat je wil doen. Er zijn een flink aantal bankzaken die je helemaal zelf kunt uitvoeren. Je kunt hierbij denken aan:

1. Betalingen verrichten.
2. Betaal -en spaarrekeningen openen.
3. Opnieuw aanvragen van bankpassen, creditcards en pincodes.
4. Persoonlijke lening aanvragen.
5. Bedragen terugboeken die automatisch van jouw rekening worden afgeschreven.
6. Verzekeringen afsluiten e/o beheren.

ING inlogscherm
ING inlogscherm

Maar het gaat verder

Maar ING en online bankieren gaan verder dan alleen bankieren via PC of laptop. Een beetje bank heeft tegenwoordig natuurlijk ook een app. Ook via de app van de ING kun je veel zaken zelf regelen. Er zijn op dit moment nog wel een aantal dingen die je wel via laptop of PC kan regelen, maar nog niet via de app. Uiteraard werkt ING er hard aan om ook zoveel mogelijk diensten via de app beschikbaar te stellen.

Toekomstverwachting

De toekomstverwachting met betrekking tot ING en online bankieren is dat er ook steeds meer complexere diensten en producten vrijgegeven worden om zelf te kunnen regelen. Beleggingsproducten en hypotheekproducten zijn hier voorbeelden van en het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat deze producten online geheel zelf te regelen en af te sluiten zijn.

Het ziet er goed uit

Afsluitend is de conclusie gerechtvaardigd dat ING de toekomst heeft omarmd. Toch verliest de ING haar klanten die op het vlak van online bankieren wat minder toekomstbestendig zijn niet uit het oog. Speciaal voor deze groep mensen worden er workshops gegeven in online bankieren. Zo is online bankieren bij ING voor iedereen beschikbaar en toegankelijk.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente