Home » Financieel nieuws » Lage rente goed voor particulieren

Lage rente goed voor particulieren

 

De rentestand is nogal eens een onderwerp van discussie. Zoveel mensen zoveel meningen. De zogenaamde deskundigen horen zichzelf er graag en veel over praten. Helaas gebeurt dit wel vaak op een manier die niet altijd te begrijpen is. Is een lage rente goed voor particulieren of juist toch niet? Lees verder om inzicht te krijgen van de voor- en nadelen van een lage rentestand. Wat voor een effect heeft het op jouw situatie en hoe kun je deze voor jezelf op simpele wijze veranderen.

Saldodipje minilening
€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander
Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €1.000
BKR toetsing: Ja

Qeld zakelijk
Zakelijk geld lenen

Voor alle ondernemers
€1.000 tot €200.000
Binnen 24 uur uitbetaling
Géén onderpand of jaarcijfers
Ook voor eenmanszaak

Lage rente goed voor particulieren

Dit hangt er vanaf over welke rente we het hebben. Als de spaarrente laag is, dan is dit niet echt positief nieuws voor particulieren. Is de hypotheekrente laag, dan is dit uiteraard wel goed nieuws. Zo zijn er dan ook twee soorten rentes. Rente die je ontvangt en rente die je moet betalen.

Kortom, als er betaalt moet worden, dan is lage rente goed voor particulieren. Simpelweg omdat je hier voordeliger mee uit bent en het je maandlasten omlaag kan brengen.

lage rente particulieren

Consumptieve financieringen

Voor particulieren is een lage rente ook goed te noemen als we het hebben over consumptieve financieringen. Voorbeelden van consumptieve financieringen zijn onder andere het doorlopend krediet, de persoonlijke lening en de minilening. Zoals we inmiddels allemaal wel weten kost lenen geld.

Als je geld leent betaal je maandelijks naast aflossing ook rente. Hoe lager deze rente is, hoe voordeliger het is om geld te lenen. Je maandlasten gaan hierdoor immers omlaag. Hierdoor hou je geld over voor andere dingen of je kunt dit geld gebruiken om jouw lening eerder af te lossen. Dit laatste is niet in alle gevallen mogelijk, dus informeer vooraf naar de mogelijkheden hiertoe.

Persoonlijke lening
Minimum lenen€1.000
Maximum lenen€100.000
Laagste rente5,4%
Hoogste rente10,00%
Kortste looptijd12 maanden
Langste looptijd120 maanden
DoelElk
BKR toetsJa

Instapmoment

Als de rente voor het lenen van geld laag is, dan is dit een goed instapmoment om een lening af te sluiten. Lenen wordt hierdoor immers goedkoper. Het is daarnaast een mooi moment om jouw dromen eerder te realiseren. Lenen is immers achteraf sparen, dus instappen bij een lage rentestand is een prima advies.

Jouw droomauto, vakantie of nieuwe keuken komt zo misschien wel sneller in beeld dan jij denkt. Ook in het geval dat je al een lening hebt afgesloten kun je profiteren van de lage rente. Dit is het geval wanneer je een lening met variabele rente hebt afgesloten. Wanneer de rentestand daalt, dan profiteer jij hier ook van.

Doorlopend kredietOverzicht
Minimum lenen€2.500
Maximum lenen€100.000
Laagste rente4,5%
Hoogste rente6,9%
Kortste looptijd12 maanden
Langste looptijd120 maanden

Maar ook oversluiten loont

Een ander aspect van een lagere rente welke vaak over het hoofd wordt gezien is het feit dat het oversluiten van dure lening(en) die je jaren geleden hebt afgesloten ineens interessant kan worden. Vooral voor de zogenaamde dure kredieten, zoals een lening voor je auto of een persoonlijke lening is het nu wellicht de tijd om actie te ondernemen en ten eerste de leningen te laten samenvoegen en vervolgens over te sluiten. Bijna alle kredietverstrekkers bieden deze service aan middels een vrijblijvende offerte.

Conclusie

Conclusie van bovenstaande is dan ook dat lage rente goed is voor particulieren. Het maakt geld lenen voordeliger. Misschien een mooi moment om ook jouw lang gekoesterde dromen waar te maken….. Ben je geïnteresseerd in actuele rentestanden van bijvoorbeeld je hypotheek, dan vind je hier een overzicht.

Bijna alle kredietverstrekkers bieden de mogelijkheid om je oude dure leningen over te sluiten naar een nieuwe lening met een lagere rente. Ook wanneer je meerdere leningen hebt lopen, kunnen deze worden overgesloten naar 1 nieuwe lening. je hebt dan ook direct een beter overzicht van je schulden. Het betreft hier altijd een vrijblijvende offerte.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente