Home » Geld lenen » Geld lenen met tijdelijk contract

Geld lenen met tijdelijk contract

Geld lenen met tijdelijk contract, hoe gaat dat in zijn werk. Maak ik kans en zo ja aan welke voorwaarden moet ik dan voldoen? Laten we deze feiten eens op een rij zetten zodat er een goed inzicht ontstaat wanneer je wel kunt lenen en wanneer niet. Als je op internet gaat zoeken dan zul je zien dat je wordt bedolven onder de informatie, die elkaar ook nog eens regelmatig tegenspreekt. Want als je wil lenen met een tijdelijk contract dan loopt de geldverstrekker een verhoogd risico. Want wordt je contract niet verlengd of beëindigd, hoe ga je de lening dan nog terugbetalen?

Direct aanvragen?

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Geld lenen met tijdelijk contract

Er zijn meerdere varianten op het tijdelijk contract, zo zijn er naast het tijdelijk contract ook flexibele arbeidsvormen, maar ook de reden waarom je een tijdelijk contract of een flexibele arbeidsvorm hebt lopen uiteen. Het kan zijn dat je ergens bent aangenomen en dat je werkgever eerst een tijdje wil kijken of je voldoet, na deze periode kan er beslist worden of je contract wordt omgezet in een vast dienstverband of dat het niet wordt verlengd. Deze mogelijkheid bestaat natuurlijk ook voor jou, is de baan niet wat je er van verwacht, dan kun je zelf ook besluiten om niet te verlengen. Voor een grote lening van €20.000 is het van belang dat hier goed inzicht in wordt gegeven, eventueel om voor te stellen om contact op te nemen met de werkgever.

Voorwaarden voor een lening

Over het algemeen wordt een krediet sneller verstrekt als je aan de volgende voorwaarden voldoet:
* Je bent ouder dan 30 jaar – Varieert per aanbieder
* Je hebt een partner die mee tekent voor de lening
* Je hebt geen betalingsachterstand
* Je hebt een koopwoning
* 12 maanden arbeidsverleden – Varieert per aanbieder

Voldoe je aan één of meer voorwaarden niet, dan maak je nog steeds wel kans op een lening, alleen een negatieve notering bij het bkr, ofwel een betalingsachterstand mag in geen geval. Heb je een negatieve bkr notering dan kun je kiezen voor een minilening

Tijdelijk contract voor een opdracht

Het kan zijn dat je wil geld lenen met een tijdelijk contract waarbij je met de werkgever overeen bent gekomen dat het voor een bepaalde periode is, bijvoorbeeld voor een project met een vaste einddatum. Dit kan uiteraard ook een langlopend project zijn waarbij het een grote opdracht betreft die een aantal jaren kan duren. Ook in dit geval maak je nog kans op een lening zolang je aan de voorwaarden voldoet die hierboven geschetst zijn. Geef bij de aanvraag van je lening in ieder geval duidelijk aan wat voor een overeenkomst je met je werkgever hebt. Bestaat de kans dat je na dit project een volgende opdracht krijgt, of is het een éénmalig opdracht.

Risico´s voor de kredietverstrekker

Degene die het geld uitleent in het geval van een persoonlijke lening wil natuurlijk zijn risico´s beperken en een goed inzicht krijgen waar hij mee in zee gaat. Door het verstrekken van zoveel mogelijk relevante informatie kun je de gang van zaken nog wel naar je hand zetten. Het is in dit geval beter om te veel informatie te geven dan te weinig.

Variabele arbeidsovereenkomst

Wil je een krediet afsluiten met een variabele arbeidsovereenkomst, dan zul je merken dat dit een stuk lastiger is, vooral als je een oproepkracht bent. Het is dan voor de kredietmaatschappij lastig te bepalen wat je inkomen is. Immers wanneer je niet wordt opgeroepen, dan heb je ook geen inkomen.

Kan ik geld lenen met een uitkering

Ja dat kan, maar alleen voor bepaalde uitkeringen. De volgende uitkeringen worden door de banken aangezien als regulier inkomen. WIA, WAO en Wajong. Een werkeloosheidsuitkering wordt niet meegenomen in de berekening. Als je partner geen uitkering heeft, maar inkomsten uit arbeid dan kan dit salaris worden meegenomen in de berekening voor de hoogte van een krediet.

Ten slotte

Het is voor de geldverstrekker belangrijk om een goed beeld te krijgen van je inkomsten. Voldoe je vandaag nog aan de regels voor een tienduizend euro lening, dan kan dit over een jaar anders zijn. Er is een zorgplicht bij het afsluiten van een lening die je moet behoeden voor zogeheten over financiering. Niemand wil dat je tijdens de looptijd van een lening in de problemen komt.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente