Krediet

Krediet verwijst naar het verlenen van financiële middelen door een kredietgever aan een kredietnemer met de verwachting dat het geleende bedrag in de toekomst zal worden terugbetaald, meestal met rente of andere financieringskosten. Het is een vorm van lening waarbij een bepaald bedrag aan geld beschikbaar wordt gesteld aan een individu, bedrijf of organisatie voor een bepaalde periode.

Er zijn verschillende vormen van krediet, waaronder:

  1. Persoonlijke lening: Dit zijn leningen die worden verstrekt aan particulieren voor persoonlijk gebruik, zoals het financieren van een vakantie, een auto, of het aflossen van schulden.
  2. Hypotheken: Een hypotheek is een krediet waarmee iemand een huis kan kopen. De lening wordt gedekt door het onroerend goed zelf, en als de lener niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoet, kan de kredietgever het huis in beslag nemen.
  3. Zakelijke lening: Bedrijven kunnen krediet aanvragen om te investeren in hun bedrijfsactiviteiten, bijvoorbeeld voor de aanschaf van apparatuur, uitbreiding van productiecapaciteit, of financiering van lopende kosten.
  4. Kredietkaarten: Een kredietkaart (creditcard) biedt een lijn van krediet die een individu kan gebruiken voor aankopen. De lener moet het geleende bedrag binnen een bepaalde periode terugbetalen, vaak met rente.
  5. Doorlopend krediet: Dit is een kredietlijn die continu kan worden gebruikt tot aan een bepaald maximumbedrag. De lener betaalt rente over het uitstaande saldo.
  6. Consumentenkrediet: Dit omvat verschillende vormen van krediet die worden aangeboden aan consumenten, zoals autoleningen, winkelkredieten, en meer.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente