creditcard

Een creditcard is een financieel instrument waarmee houders ervan aankopen kunnen doen op krediet. Met andere woorden, het stelt mensen in staat om goederen en diensten te kopen zonder onmiddellijk het volledige bedrag te betalen. De creditcardmaatschappij verstrekt een kredietlijn aan de kaarthouder, die zij kunnen gebruiken voor aankopen tot aan het vastgestelde kredietlimiet. Enkele bekende voorbeelden van creditcardmaatschappijen zijn Visa, Mastercard, American Express en Discover.

Belangrijke kenmerken van een creditcard zijn:

  1. Kredietlimiet: Dit is het maximale bedrag dat de kaarthouder kan uitgeven met de creditcard. Het kredietlimiet wordt vastgesteld door de creditcardmaatschappij op basis van de financiële situatie en het kredietwaardigheidsprofiel van de kaarthouder.
  2. Rentekosten: Als het uitstaande saldo niet volledig wordt betaald bij de afrekening, wordt er rente in rekening gebracht over het resterende bedrag. De rentevoet kan variëren afhankelijk van de kaart en de uitgevende instelling.
  3. Maandelijkse betaling: De kaarthouder heeft de optie om het uitstaande saldo volledig te betalen of om een deel ervan te betalen met een minimumbedrag dat is vastgesteld door de creditcardmaatschappij.
  4. Aankoopbescherming: Sommige creditcards bieden extra bescherming bij aankopen, zoals verzekering tegen diefstal of schade van gekochte goederen.
  5. Internationale acceptatie: Creditcards worden wereldwijd geaccepteerd en kunnen worden gebruikt voor internationale aankopen en transacties.
  6. Veiligheidsmaatregelen: Creditcards hebben beveiligingskenmerken zoals pincodes, verificatiecodes (CVV), en soms zelfs biometrische beveiliging om de kaarthouder te beschermen tegen fraude.

Het gebruik van een creditcard biedt flexibiliteit en gemak bij het doen van aankopen, met name voor online aankopen en reizen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente