Home » Doorlopend krediet » Ik wil mijn doorlopend krediet oversluiten

Ik wil mijn doorlopend krediet oversluiten

Ik wil mijn doorlopend krediet oversluiten
Ik wil mijn doorlopend krediet oversluiten

Ik wil mijn doorlopend krediet oversluiten is een kreet die sinds de rente scherp is gaan dalen steeds meer gehoord wordt. Maar is het altijd voordelig om dit te doen, of kun je beter blijven zitten waar je ziet. Ik zal proberen uit te leggen wanneer het handig is om je (dure) lening over te sluiten en wanneer niet. Over het algemeen gaat een doorlopend krediet niet om een enorm bedrag waarbij 10.000 euro het meest populaire is. Toch kan het zin hebben om er eens goed naar te kijken, een besparing van 50 euro per maand zou zo maar mogelijk kunnen zijn.

Ik wil mijn doorlopend krediet oversluiten

Ik ga even uit van het scenario dat je jaren geleden een doorlopend krediet hebt afgesloten en daar nooit meer naar om hebt gekeken. Je betaalt gewoon het maandelijkse bedrag en verder zal het allemaal wel. Heb je een tijd geleden een lening afgesloten dan kan het zijn dat je (te) veel rente aan het betalen bent. Kijk eens op je overeenkomst om te zien wat het percentage is wat je nu moet betalen. Ligt dit percentage ver boven de 5% dan is het zeker aan te raden om te overwegen om je lening naar een goedkopere aanbieder te verhuizen.

Maar is dat niet veel rompslomp

Veel mensen denken dat wanneer je een lening gaat oversluiten dat er een hoop gedoe bij komt kijken. Nieuwe lening weer aanvragen, maar afwachten of het goedgekeurd wordt en vervolgens zelf het oude krediet aflossen. Niets van dit alles is waar, de nieuwe aanbieder die je hebt gevonden neemt je al het werk uit handen. Het enige wat je zelf hoeft te doen is het aanvragen van een nieuw doorlopend krediet en daarbij aan te geven dat je je oude lening wil oversluiten. De nieuwe aanbieder zorgt er zelf voor dat je oude lening in zijn geheel wordt afgelost.

Doorlopend krediet oversluiten naar persoonlijke lening

Het kan zijn dat je niet ´eeuwig´ aan een doorlopend krediet wil vast zitten maar met een persoonlijke lening een vast bedrag per maand wil aflossen zodat je er na deze periode ook van af bent. Dit is geen enkel probleem. Geef bij het aanvragen van een persoonlijke lening aan dat je je lopende leningen wil oversluiten en na goedkeuring zorgt de aanbieder voor de rest. De rente op een persoonlijke lening ligt wel iets hoger dan bij het doorlopend krediet, maar het gaat niet om enorme verschillen.

Ik heb in de tussentijd een bkr registratie gekregen

Heb je nadat je een doorlopend krediet hebt afgesloten een negatieve bkr registratie gekregen dan kun je niet oversluiten. Immers, er wordt een toetsing uitgevoerd zodra je een nieuw krediet aanvraagt. In dit geval is het beter om geen slapende honden wakker te gaan maken en te blijven zitten met je lening waar je zit.

Moet ik een tussenpersoon nemen

Vroeger was het heel gebruikelijk om een man in een kantoortje te vragen om een krediet voor je te regelen. Dat kost wel geld, want hij wil ook iets verdienen. Het inschakelen van een tussenpersoon is tegenwoordig niet meer aan te raden omdat je je kredieten zelf vrij gemakkelijk online kunt aanvragen. Dat scheelt je niet alleen een hoop extra kosten, maar je kunt ook nog eens zelf de goedkoopste aanbieder er uit vissen.