Home » Geld lenen » Doorlopend krediet » Doorlopend krediet zonder BKR

Doorlopend krediet zonder BKR

Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet (zonder bkr) is een flexibele geldlening die geen vaste looptijd heeft en geen vaste rente. Een doorlopend krediet kun je aanvragen vanaf €2.500 en kan binnen 24 uur op je rekening staan. Dit flexibele krediet wordt door consumenten veelal gebruikt om geld achter de hand te hebben in geval van een dringende behoefte aan aan snelle financiering.

Direct aanvragen?

Santander lenen

Santander
Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €1.000
BKR toetsing: Ja

Saldodipje minilening
€100 – €1500
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 24 uur geld
Direct beschikbaar

De Nederlandse Kredietmaatschappij
Persoonlijke lening

Doorlopend krediet
Vanaf €5.000
Rente vanaf 6,5%
De beste voorwaarden

Qeld zakelijk
Zakelijk geld lenen

Voor alle ondernemers
€1.000 tot €200.000
Binnen 24 uur uitbetaling
Géén onderpand of jaarcijfers
Ook voor eenmanszaak

Wat zijn de kosten?

Doorlopend kredietOverzicht
Minimum lenen€2.500
Maximum lenen€100.000
Laagste rente4,5%
Hoogste rente6,9%
Kortste looptijd12 maanden
Langste looptijd120 maanden

Video over een doorlopend krediet

Hoe werkt het doorlopend krediet?

Wat is een doorlopend krediet en hoe vraag je deze aan? Met het doorlopend krediet krijg je in één keer de beschikking over een bepaalt bedrag welke op een rekening naar keuze gestort wordt. De overeenkomst die je moet tekenen bevat informatie over de te betalen rente en de einddatum waarop deze terugbetaald moet zijn.

Kenmerken doorlopend krediet:
Variabele rente
Variabele looptijd
Altijd geld achter de hand
Vanaf €5.000
BKR toetsing (afwijzing bij registratie)
Geen afsluitkosten

BKR en kredietverstrekkers

Als je een lening aanvraagt dan zal je aanvraag bijna altijd worden getoetst bij het BKR. Een kredietverstrekker wil je immers niet aan extra schulden helpen en tegelijkertijd zo zeker mogelijk weten dat hij zijn geld terug zal krijgen. Als je een BKR registratie hebt, dan betekent dat niet dat je nooit meer kunt lenen. Er wordt namelijk gekeken naar zogeheten BKR coderingen. Daarnaast wordt gecheckt of er iemand voor je garant kan staan, zoals familie of vrienden. In Nederland zijn kredietverstrekkers die zijn gespecialiseerd in kredietverstrekking aan mensen met een negatieve BKR notering.

Met de volgende BKR coderingen kun je GEEN doorlopend krediet of persoonlijke lening aanvragen:
H (jonger dan 5 jaar).
A1, A2, A3, A4 en A5.

Doorlopend krediet bij negatieve BKR registratie

Als je maar weinig geld nodig hebt en een voordelig doorlopend krediet wilt aanvragen voor maximaal een paar honderd euro, dan kun je dit kleine bedrag vaak online lenen zonder BKR toetsing. Je hoeft dan alleen informatie over je inkomen op te geven. Als je een vast inkomen hebt, dan kun je zonder de BKR controle een doorlopend krediet aanvragen. Je hebt het geld dan snel op je rekening. 

Doorlopend kredietOverzicht
Minimum lenen€2.500
Maximum lenen€100.000
Laagste rente4,5%
Hoogste rente6,9%
Kortste looptijd12 maanden
Langste looptijd120 maanden

Leen alleen bij noodzaak

Houd wel altijd de slogan ‘geld lenen kost geld’ in je achterhoofd en leen alleen als het echt noodzakelijk is. Doordat er geen BKR controle plaatsvindt kun je dus snel gebruik maken van je geld. Je kunt het krediet ook afsluiten naast eventuele andere leningen die je al hebt lopen. Dit geldt dus zelfs als je een betalingsachterstand hebt bij een andere kredietverstrekker. Uiteraard wordt er wel gewoon van je verwacht dat je het bedrag aflost.

Let op de variabele rente

De rente van een doorlopend krediet is variabel en kan dus stijgen of dalen tijdens de looptijd. Vooral als je voor langere tijd een doorlopend krediet wilt afsluiten dan kun je je flink verkijken op de rente die je uiteindelijk betaalt. De kosten voor de lening lopen zo soms hoog op. Bij het afsluiten van een doorlopend krediet voor kortere looptijd zal je hier minder last van hebben. Hoewel het heel handig is dat je extra geld kunt lenen ondanks een negatieve BKR registratie, is het dus wel heel belangrijk dat je goed naar de voorwaarden van de lening kijkt en alleen leent als je het geld echt nodig hebt. Je wilt immers geen extra schulden.

Alternatief voor het doorlopend krediet

Aangezien een doorlopend krediet steeds minder wordt aangeboden is er een alternatief voor deze leenvorm geïntroduceerd en dit is een flexibel krediet. Een combinatie van persoonlijke lening en doorlopend krediet.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente