Home » Geld lenen » Doorlopend krediet » Doorlopend krediet zonder BKR toetsing

Doorlopend krediet zonder BKR toetsing

Doorlopend krediet zonder BKR toetsing
Doorlopend krediet zonder BKR toetsing

Het BKR is het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Het houdt bij wie er een lening heeft. Bedrijven kunnen hier checken of je een lening en schulden hebt. Naast leningen registreren zijn creditcards, openstaande rekeningen bij postorderbedrijven en betaalachterstanden. De lening of betaalachterstand moet wel langer dan drie maanden lopen.Een lening voor een hypotheek of studieschuld wordt niet meegeteld, tenzij je een betalingsachterstand hebt. Als dat zo is, dan heb je een zogenaamde ‘negatieve BKR registratie’ en dan kun je meestal geen nieuwe lening afsluiten. Ook iets simpels als het afsluiten van een telefoonabonnement kan al lastig worden. Het BKR is bedoeld om ervoor te zorgen dat consumenten niet meer lenen dan zij kunnen betalen. Ook het bedrijf dat de toetsing doet wordt beschermd, namelijk tegen klanten die niet betalen.

Saldodipje snel
Snel op je rekening
Van €100 tot €2500
Flexibel aflossen
Snel & betrouwbaar

Snel pinnen

Bekijk SaldodipjeMinilening:€500€1000
Minimale rente:9,38%9,72%
Maximale rente:9,38%9,72%
Minimale looptijd
maanden:
11
Maximale looptijd maanden:12
Totaal krediet:€503,70€1011,50

Wat is een doorlopend krediet?

Wat is een doorlopend krediet en hoe vraag je deze aan? Met het doorlopend krediet krijg je in één keer de beschikking over een bepaalt bedrag welke op een rekening naar keuze gestort wordt. De overeenkomst die je moet tekenen bevat informatie over de te betalen rente en de einddatum waarop deze terugbetaald moet zijn.

Kenmerken doorlopend krediet:
Variabele rente
Variabele looptijd (12-180 maanden)
Altijd geld achter de hand
Vanaf € 1.000
✅ BKR toetsing: Ja

BKR en kredietverstrekkers

Als je een lening aanvraagt dan zal je aanvraag bijna altijd worden getoetst bij het BKR. Een kredietverstrekker wil je immers niet aan extra schulden helpen en tegelijkertijd zo zeker mogelijk weten dat hij zijn geld terug zal krijgen. Als je een BKR registratie hebt, dan betekent dat niet dat je nooit meer kunt lenen. Er wordt namelijk gekeken naar zogeheten BKR coderingen. Daarnaast wordt gecheckt of er iemand voor je garant kan staan, zoals familie of vrienden. In Nederland zijn kredietverstrekkers die zijn gespecialiseerd in kredietverstrekking aan mensen met een negatieve BKR notering.

Met de volgende BKR coderingen kun je GEEN doorlopend krediet of persoonlijke lening aanvragen:
H (jonger dan 5 jaar).
A1, A2, A3, A4 en A5.
✅ Alternatief: Minilening.

Doorlopend krediet bij negatieve BKR registratie

Als je maar weinig geld nodig hebt en een doorlopend krediet wilt aanvragen voor maximaal een paar honderd euro, dan kun je dit bedrag vaak online lenen zonder BKR toetsing. Je hoeft dan alleen informatie over je inkomen op te geven. Als je een vast inkomen hebt, dan kun je zonder de BKR controle een doorlopend krediet aanvragen. Je hebt het geld dan snel op je rekening. 

Minimum lenen€1.000
Maximum lenen€100.000
Laagste rente4,5%
Hoogste rente6,9%
Kortste looptijd56 maanden
Langste looptijd58 maanden

Leen alleen bij noodzaak

Houd wel altijd de slogan ‘geld lenen kost geld’ in je achterhoofd en leen alleen als het echt noodzakelijk is. Doordat er geen BKR controle plaatsvindt kun je dus snel gebruik maken van je geld. Je kunt het krediet ook afsluiten naast eventuele andere leningen die je al hebt lopen. Dit geldt dus zelfs als je een betalingsachterstand hebt bij een andere kredietverstrekker. Uiteraard wordt er wel gewoon van je verwacht dat je het bedrag aflost.

Pas op voor de variabele rente

De rente van een doorlopend krediet is variabel en kan dus stijgen of dalen tijdens de looptijd. Vooral als je voor langere tijd een doorlopend krediet wilt afsluiten dan kun je je flink verkijken op de rente die je uiteindelijk betaalt. De kosten voor de lening lopen zo soms hoog op. Bij het afsluiten van een doorlopend krediet voor kortere looptijd zal je hier minder last van hebben. Hoewel het heel handig is dat je extra geld kunt lenen ondanks een negatieve BKR registratie, is het dus wel heel belangrijk dat je goed naar de voorwaarden van de lening kijkt en alleen leent als je het geld echt nodig hebt. Je wilt immers geen extra schulden.

Zit je na het lezen nog met vragen? Ik kan me dat goed voorstellen, financieren is namelijk een gecompliceerd onderwerp. Speciaal om die reden kun je kijken bij ´veelgestelde vragen´. Ik weet zeker dat je daar het antwoord op je vraag zult vinden.