Home » Geld lenen » Doorlopend krediet » Blijft het doorlopend krediet bestaan?

Blijft het doorlopend krediet bestaan?

Het is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Is doorlopend krediet nog relevant over een aantal jaar of blijft uitsluitend de persoonlijke lening bestaan? Dit kan gunstiger zijn voor een bedrijf die leningen uitdeelt. Zeker als ze mensen hebben die slecht met geld kunnen omgaan. Ze nemen dan vaak nog een extra lening bovenop de lening die ze al hebben waardoor het bedrijf meer geld verdient, maar voor de klant is dit wat minder gunstig. Doorlopend krediet is namelijk een mooie manier van het lenen van geld voor mensen die wat minder goed met geld om kunnen gaan.

Santander

Santander

 Persoonlijke lening & Oversluiten 
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: Vanaf 8,7%
Kredietbedrag: vanaf €1.500
Starttarief: Geen
Aflossen: 12-120 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 18 jaar
Boetevrij extra aflossen: Ja
OversluitenLet op! BKR toetsing!

Alternatief voor Santander is Freo.Doorlopend kredietOverzicht
Minimum lenen€2.500
Maximum lenen€100.000
Laagste rente4,5%
Hoogste rente6,9%
Kortste looptijd12 maanden
Langste looptijd120 maanden

Het zit zo met het doorlopend krediet

Het zit namelijk zo; deze lening zorgt ervoor dat je iedere maand een afgesproken bedrag krijgt waarmee je bijvoorbeeld je schulden kan afbetalen of je bedrijf op kan starten. Als beginnend bedrijf is het lastig om de eerste paar maanden van je bedrijf genoeg te verdienen om het bedrijf te onderhouden en ook nog te eten en te wonen. Veel mensen onderschatten namelijk het belang van een voorschot. Als je een bedrijf begint is het namelijk heel handig om een voorschot van een maand of 3 op te bouwen als zekerheid. Als het langer duurt dan je verwacht of je hebt helemaal geen voorschot kan een doorlopend krediet lening veel voor je doen. Persoonlijk denk ik niet dat deze zomaar verdwijnt, omdat het best een goede manier van lenen is.


In een artikel in de Telegraaf wordt gemeld dat er aan het doorlopend krediet niet zozeer direct een einde komt, maar dat er wel paal en perk gaat worden gesteld aan het onbeperkt opnemen van geld uit het doorlopend krediet.


Of beter een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening die je niet aanvraagt voor een investering voor jouw bedrijf maar voor jezelf. Deze leningen beginnen bij 2500 euro en gaan tot waar jij dat wilt hebben. Het bedrag krijg je in 1 keer op je rekening gestort en betaal je vervolgens in een aantal maanden terug aan het desbetreffende bedrijf. Bij een lening is het zo dat je een percentage van het bedrijf er bovenop moet betalen aan het bedrijf waar je van leent. Deze percentages worden lager hoe korter de tijd is waarin je het bedrag terugbetaalt. Ook scheelt het per bedrijf wat deze bedragen zijn. Om deze reden zijn vergelijkers zo fijn voor mensen die een lening zoeken. Ik zou wel aanraden om naast de vergelijkers ook zelf nog te zoeken. Dit omdat veel vergelijkingssites niet 100% up to date zijn.

Kenmerken doorlopend krediet:
Variabele rente
Variabele looptijd
Altijd geld achter de hand
Vanaf €5.000
BKR toetsing (afwijzing bij registratie)
Geen afsluitkosten

Waar moet je aan denken als je een lening aan gaat vragen?

Als je een lening aan wilt vragen zijn er een hoop dingen waar je rekening mee moet houden. Het kan zo zijn dat je moet kijken naar het BKR register en of je hier niet in staat. Als dit het geval is namelijk kan het zo zijn dat je moeite krijgt met het aanvragen van een lening en vaak helemaal geen lening meer kan krijgen. Verder moet je kijken naar hoeveel geld je precies wilt lenen en in welke tijd je deze lening kan afbetalen. Het kan namelijk zo zijn dat bij een ander termijn een ander bedrijf goedkoper is dan bij het termijn van jou.

Doorlopend krediet vergelijken?

Om deze reden zijn vergelijkingssites zo handig. Op deze vergelijkingssites kan je mooi zien wat je betaalt qua extra geld en wat de zekerheden zijn rond de lening. Hanteren ze een garantsteller of een andere manier van garantie? Moet je een kleine boete betalen als je meer geld wilt aflossen dat in je contract staat in een maand of mag dit gewoon? Verder moet je nadenken of het bedrijf te vertrouwen is. Dit kan je door reviews te lezen en door te kijken naar certificaten die ze hebben en checken of ze deze certificaten echt hebben of dat ze alleen zeggen dat ze deze hebben.

financieringen

Kredietgroep Nederland

 Persoonlijke lening & Doorlopend krediet 
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 3,9 - 6,4 %
Kredietbedrag: vanaf €5.000
Starttarief: Geen
Aflossen: 12-120 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 18 jaar
Boetevrij extra aflossen: Ja
Kredietgroep Nederland

Let op! BKR toetsing!


Alternatief voor Kredietgroep Nederland is Santander.

Klein bedrag lenen is ook een optie

Naast de grote leningen als hypotheken en persoonlijke leningen heb je ook minileningen. Dit zijn leningen van 50 euro tot aan 2500 die je zo kan nemen. Je betaalt dit bedrag terug in een paar maanden of soms dezelfde maand nog. Deze leningen zijn heel handig voor een voorschot op je loon en andere manier van snel geld. Er is 1 groot voordeel aan een minilening; er wordt geen achtergrond check gedaan. Ook met een BKR registratie kan je dus heel eenvoudig een minilening krijgen. Dit is heel fijn en zo kan je ook een goede reputatie opdoen bij de bank of instantie.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente