Home » Geld lenen » Doorlopend krediet » Waarom een doorlopend krediet voordelen biedt

Waarom een doorlopend krediet voordelen biedt

Waarom een doorlopend krediet voordelen biedt
Waarom een doorlopend krediet voordelen biedt

Waarom een doorlopend krediet voordelen biedt op andere vormen van lenen zoals een persoonlijke lening heeft een aantal oorzaken die er voor zorgen dat het doorlopend krediet veruit de populairste vorm van lenen. Dit natuurlijk voor bedragen die rond de 10000 euro liggen, dit is tevens het bedrag wat het meest aangevraagd wordt. Waarom dat is wordt verder in het artikel uitgelegd en tevens de mogelijkheid om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Waarom een doorlopend krediet voordelen biedt

De voordelen op een persoonlijke lening mogen duidelijk zijn, maar ik zal ze toch eens punt voor punt uitleggen. Met een doorlopend krediet (DK) begin je pas rente te betalen wanneer je er gebruik van gaat maken. In tegenstelling tot andere leningen krijg je het bedrag namelijk niet op je rekening gestort. Er wordt een aparte rekening voor je aangemaakt en op deze manier kun je vanaf deze speciale rekening geld overboeken naar je eigen privérekening. Dit hoeft ook niet bij dezelfde bank te zijn, het is om het even waar je zelf bankiert met je privé. Via online bankieren regel je helemaal zelf hoeveel geld er moet worden overgemaakt, zonder tussenkomst van anderen.

Variabele looptijd

Een groot voordeel van het DK is dat er wel een vaste eindtijd wordt afgesproken, maar je na afloop van deze periode weer kunt vragen om het krediet te verlengen. Op deze manier houd je voor een zeer lange periode het bedrag tot je beschikking en wanneer je dit niet gebruikt er ook geen rente hoeft te worden betaald. Zo is een aardig bedrag achter de hand voor noodgevallen en relatief goedkope oplossing.

Afgeloste bedragen weer opnemen

Een ander voordeel waar veel mensen gebruik van maken is het feit dat maandelijkse bedragen die je reeds hebt afgelost weer mag opnemen. Stel je hebt een DK van 10000 euro en daar betaal je braaf je maandelijkse bedrag terug aan de kredietverstrekker. Nu gaat er iets duurs kaduuk en moet je dat laten maken. Helaas heb je daar geen geld voor. Maar gelukkig heb je het DK  nog waar je al maanden lang op hebt afgelost. Je kunt nu simpel de betaalde termijnen weer naar je eigen rekening overboeken.

Variabel rente

De variabele rente kán een voordeel zijn. Zeker nu de rente zo historisch laag staat profiteer ja daar met een doorlopend krediet van mee. Maar de rente kan ook gaan stijgen en dat zul je dan ook meteen in je portemonnee, ofwel maandelijkse termijnen gaan merken. Het kan zo goed een voordeel als wel een nadeel zijn.

Doorlopend krediet kan goedkoop zijn

Zoals je ziet hoeft een doorlopend krediet niet duur te zijn. Zeker als je er in eerste instantie geen gebruik van maakt en het krediet alleen maar gebruikt wanneer de nood aan de man is. Maar net als met alle andere krediet kost lenen altijd geld. Dus bezint eer ge begint.

Met spoed geld lenen

met spoed geld lenen

Met spoed geld lenen Hoe werkt geld lenen met spoed? Geld lenen met spoed werkt prima als zowel de aanbieder als de aanvrager snel handelen. De aanvrager heeft dit in…

Geld lenen zonder BKR

lenen zonder bkr in 10 minuten

Geld lenen zonder BKR Wat is geld lenen zonder bkr? Geld lenen zonder BKR is het aangaan van een lening zonder dat er een kredietwaardigheidstoets wordt uitgevoerd. Dus wanneer je…

Lening geweigerd bij de bank

lening geweigerd

Lening geweigerd bij de bank Het zal je maar gebeuren, lening geweigerd bij de bank. Daar zit je dan met je mooie plannen voor een krediet waar je eigenlijk al…

Direct geld op je rekening

direct geld op je rekening

Wat is geld lenen binnen 1 uur? Geld lenen en binnen 1 uur op je rekening, wie wil dit nu niet? Direct geld lenen eenvoudig en snel opgelost met meerdere…

Snel geld lenen zonder bkr en papierwerk

snel geld lenen zonder papierwerk

Wat is per direct geld lenen zonder documenten? Per direct geld lenen zonder documenten is het aanvragen/afsluiten van een lening waarbij maar weinig papieren te hoeven worden opgestuurd. Je hebt…

Snel geld lenen voor Halloween

Snel geld lenen voor Halloween
Snel geld lenen voor Halloween

Snel geld lenen voor Halloween. Een jaarlijks terugkerend feest voor voornamelijk kinderen is Halloween op 31 oktober. Overgewaaid uit de Verenigde Staten en Verenigd Koninkrijk heeft dit feest snel aan populariteit gewonnen in Nederland. Je ziet nu ook hier hele drommen kinderen op deze leuke avond langs de deuren trekken om maar zo veel mogelijk snoep te verzamelen. Maar natuurlijk moet er ook een beetje gegriezeld worden en dit betekent dat je je tuin, balkon of entree moet versieren met ´enge´ decoraties. Het kost wel weer geld natuurlijk, dus misschien heb je behoefte om even snel een klein bedrag te lenen van een paar honderd euro.

4 tips om je beleggen te verbeteren

4 tips om je beleggen te verbeteren
4 tips om je beleggen te verbeteren
4 tips om je beleggen te verbeteren

Als je begint met beleggen dan valt er uiteraard nog veel te leren. Kennis en inzicht zijn enorm belangrijk om op een verantwoorde manier te kunnen beleggen. Om je goed op weg te helpen volgen hier 4 tips om je beleggen te verbeteren. Voordat je begint met beleggen is het verstandig om je aan te melden bij een broker en met een gratis (demo) account eerst het beleggen eens uit te proberen. Selecteer vooraf enkele aandelen waarin je wilt gaan beleggen en die je wilt volgen. Zet niet al je geld in één keer in, maar spreid je risico’s. Door te oefenen krijg je meer kennis en inzicht. Dat is dus heel belangrijk.

Geld lenen voor Valentijnsdag

Geld lenen voor Valentijnsdag
Geld lenen voor Valentijnsdag

Het is een steeds groter worden fenomeen, natuurlijk ook geholpen door de middenstand, Valentijnsdag. Op 14 februari geven we elk jaar weer onze geliefden een mooi en verrassend cadeau. Het hoeft natuurlijk geen duur cadeau te zijn, ook een leuke attentie of een leuke kaart kan soms volstaan. Maar stel dat je pas een nieuwe partner hebt en deze op Valentijnsdag extra in het zonnetje wil zetten waarbij de kosten slechts bijzaak zijn. Dan kan het voorkomen dat je zelf niet genoeg geld hebt om dit te bekostigen en op zoek gaat naar geld lenen voor Valentijnsdag. Het kan op een vrij eenvoudige wijze tot wel 1000 euro.