Home » Geld lenen » Doorlopend krediet » Waarom een doorlopend krediet voordelen biedt

Waarom een doorlopend krediet voordelen biedt

Waarom een doorlopend krediet voordelen biedt op andere vormen van lenen zoals een persoonlijke lening heeft een aantal oorzaken die er voor zorgen dat het doorlopend krediet veruit de populairste vorm van lenen. Dit natuurlijk voor bedragen die rond de 10000 euro liggen, dit is tevens het bedrag wat het meest aangevraagd wordt. Waarom dat is wordt verder in het artikel uitgelegd en tevens de mogelijkheid om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Direct aanvragen?

Santander lenen

Santander
Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €1.000
BKR toetsing: Ja

Saldodipje minilening
€100 – €1500
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 24 uur geld
Direct beschikbaar

De Nederlandse Kredietmaatschappij
Persoonlijke lening

Doorlopend krediet
Vanaf €5.000
Rente vanaf 6,5%
De beste voorwaarden

Qeld zakelijk
Zakelijk geld lenen

Voor alle ondernemers
€1.000 tot €200.000
Binnen 24 uur uitbetaling
Géén onderpand of jaarcijfers
Ook voor eenmanszaak

Waarom een doorlopend krediet voordelen biedt

De voordelen op een persoonlijke lening mogen duidelijk zijn, maar ik zal ze toch eens punt voor punt uitleggen. Met een goedkoop doorlopend krediet (DK) begin je pas rente te betalen wanneer je er gebruik van gaat maken. In tegenstelling tot andere leningen krijg je het bedrag namelijk niet op je rekening gestort. Er wordt een aparte rekening voor je aangemaakt en op deze manier kun je vanaf deze speciale rekening geld overboeken naar je eigen privérekening. Dit hoeft ook niet bij dezelfde bank te zijn, het is om het even waar je zelf bankiert met je privé. Via online bankieren regel je helemaal zelf hoeveel geld er moet worden overgemaakt, zonder tussenkomst van anderen.

Variabele looptijd

Een groot voordeel van het DK is dat er wel een vaste eindtijd wordt afgesproken, maar je na afloop van deze periode weer kunt vragen om het krediet te verlengen. Op deze manier houd je voor een zeer lange periode het bedrag tot je beschikking en wanneer je dit niet gebruikt er ook geen rente hoeft te worden betaald. Zo is een aardig bedrag achter de hand voor noodgevallen en relatief goedkope oplossing.

Afgeloste bedragen weer opnemen

Een ander voordeel waar veel mensen gebruik van maken is het feit dat maandelijkse bedragen die je reeds hebt afgelost weer mag opnemen. Stel je hebt een DK van 10000 euro en daar betaal je braaf je maandelijkse bedrag terug aan de kredietverstrekker. Nu gaat er iets duurs kaduuk en moet je dat laten maken. Helaas heb je daar geen geld voor. Maar gelukkig heb je het DK  nog waar je al maanden lang op hebt afgelost. Je kunt nu simpel de betaalde termijnen weer naar je eigen rekening overboeken.

Variabele rente

De variabele rente kán een voordeel zijn. Zeker nu de rente zo historisch laag staat profiteer ja daar met een doorlopend krediet van mee. Maar de rente kan ook gaan stijgen en dat zul je dan ook meteen in je portemonnee, ofwel maandelijkse termijnen gaan merken. Het kan zo goed een voordeel als wel een nadeel zijn.

Doorlopend krediet kan goedkoop zijn

Zoals je ziet hoeft een doorlopend krediet eventueel zonder bkr niet duur te zijn. Zeker als je er in eerste instantie geen gebruik van maakt en het krediet alleen maar gebruikt wanneer de nood aan de man is. Maar net als met alle andere kredieten kost lenen altijd geld.

Video over het doorlopend krediet

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente