fbpx

Zakelijk geld lenen bij Spotcap, hoe werkt het?

Zakelijk geld lenen bij Spotcap, hoe werkt het

Zakelijk geld lenen bij Spotcap, hoe werkt het

Heb je binnenkort een zakelijke lening nodig? Voor veel ondernemers is het nog vrij lastig om geld te lenen. Soms is het alsof je zoekt naar een speld in de hooiberg. Je moet bij de meeste banken aan enorm veel voorwaarden voldoen wil je een zakelijke lening of krediet kunnen afsluiten. Wij hebben het een en ander voor ondernemers uitgezocht en kwamen erachter dat je via een slim systeem sneller je aanvraag bekeken krijgt.

Atlantis Financiers

Atlantis Financiers

 Bedrijfskrediet 

Informatie over product:
Effectief rentepercentage: Vanaf 2,5%
Kredietbedrag: € 5.000 tot € 250.000
Starttarief: Geen
Aflossen: Variabel
BKR toetsing: Nee
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 20 jaar
Boetevrij extra aflossen: Ja
Atlantis Financiers
b2business lening

b2business

 Bedrijfskrediet 
Informatie over product:
Gemiddeld rentepercentage: 2,9%
Kredietbedrag: € 2.000 - € 100.000
Starttarief: 2,95%
Aflossen: Gelijke maandelijkse termijnen
BKR toetsing: Nee
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 19 jaar
Boetevrij extra aflossen: Ja
b2business
Particulier geld lenen:


1. Lenen zónder BKR toets Géén BKR check!


2. Doorlopend krediet en persoonlijke lening BKR toetsing!

Bridgefund

Bridgefund

 Bedrijfskrediet 

Informatie over product:
Effectief rentepercentage: Variabel
Kredietbedrag: € 2.500 tot € 250.000
Starttarief: Geen
Aflossen: 3-18 maanden
BKR toetsing: Nee
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 19 jaar
Boetevrij extra aflossen: Ja
Pin voorschot

Dankzij ‘Credit Scoring systeem’ razendsnelle acceptatie

Bij banken en veel kredietverstrekkers raak je verzeild in een tijdrovende procedure als je als ondernemer een zakelijk krediet aanvraagt. Bij Spotcap echter heb je de garantie dat jouw aanvraag razendsnel beoordeeld wordt. Zij maken namelijk gebruik van een systeem dat ze het ‘credit scoring systeem’ noemen. Alle aanvragen van ondernemers worden in feite automatisch geanalyseerd waarmee een deskundige deze uiteindelijk beoordeeld. Dit heeft voor jou het voordeel dat je mogelijk veel sneller geaccepteerd wordt en dus sneller gebruik kunt maken van je ondernemerskrediet.

Zakelijke lening blijkt lastig

Zakelijke lening blijkt lastig

Zakelijk geld lenen blijkt heel moeilijk te zijn

Steeds vaker horen we berichten van gefrustreerde ondernemers dat ze nergens geld kunnen lenen. Het is lastig voor veel zzp’ers en mkb’ers om banken en kredietverstrekkers te overtuigen dat zij kunnen voldoen aan de verplichtingen die horen bij het lenen van geld. Het zijn met name de traditionele kredietverstrekkers en banken die kredieten maar moeizaam aan het bedrijfsleven verstrekken.

Lastig voor kleine zelfstandigen

Vooral kleine zelfstandigen of nieuwe bedrijven kunnen het meestal schudden. Toch erg gek, helemaal als je beseft dat de Nederlandse economie in alles afhankelijk is van zzp’ers en mkb’ers. Zij zijn de motor van de economie. Wist je dat zestig procent van de ondernemers in Nederland op zoek is naar een bedrijfsfinanciering? En dat een groot percentage hierin uiteindelijk niet slaagt? Spotcap vindt dit niet kunnen. Bij hen is de kans dat je geaccepteerd wordt als ondernemer veel groter.

Lagere rente bij Spotcap

Lagere rente bij Spotcap

Lagere rente bij Spotcap

We kwamen erachter dat de kans op een lage rente het grootste is bij Spotcap. Vergelijk zelf maar eens hun rentetarieven met andere banken. Je sluit bij hen flexibele kredieten af met een maximum van €250.000. Je zou dit bedrag als overbruggingskrediet kunnen gebruiken. Bouw hiervan een productvoorraad op of koop hiervan goederen (zoals machines, bedrijfsauto’s, et cetera) die je nodig hebt om jouw bedrijf verder uit te bouwen. Het minimaal aan te vragen bedrag is gesteld op €10.000.

Voorwaarden waaraan je moet voldoen voor zakelijk krediet

De voorwaarden voor bedrijven en ondernemers om geld te kunnen lenen zijn vaak strenger dan voor particulieren. Zo moet je altijd je jaarcijfers van de afgelopen 2 jaar overhandigen (heb je die niet, dan kan je niet lenen), als bedrijf in Nederland geregistreerd staan en minimaal twee jaar lang je onderneming hebben. Deze voorwaarden gelden ook voor een zakelijk krediet die je bij Spotcap aanvraagt. Ook moet je een omzet per jaar hebben die niet lager ligt dan €200.000,-. Tot slot dien je over een Nederlandse zakelijke rekening te beschikken.

in 3 stappen aanvragen

Regel je aanvraag in 3 stappen

Aanvragen in drie stappen

Bij hen kan je echter wel alles online regelen en het aantal gegevens die je moet invullen zijn beperkt. In totaal moet je drie stappen doorlopen.
1. Registreer je op de site van Spotcap.
2. Het insturen van de meest recente belastingaangifte.
3. Het koppelen van een zakelijke betaalrekening aan dit account. Je krijgt binnen een paar minuten te horen of jouw aanvraag geaccepteerd kan worden of niet. Dit kan bij andere banken/kredietverstrekkers dagen duren.

Nederlands kantoor

Spotcap heeft een Nederlandse vestiging welke gevestigd is in Amsterdam. Dit maakt het zoeken van contact, of het stellen van vragen een stuk eenvoudiger. Je kunt gewoon in je eigen taal de vragen stellen die je graag beantwoord zou willen zien.

Welke kredieten zijn mogelijk

Er zijn 6 verschillende kredietmogelijkheden die de ondernemer die naar een voordelig krediet op zoek is verder kan helpen:

Bedrijfsfinanciering

Waar het lastig is om bij reguliere banken je bedrijf te laten financieren, is dit bij Spotcap helder geregeld. Je hoeft géén prognose of bedrijfsplan op te stellen, er wordt alleen gekeken naar je prestaties in het verleden. Zijn deze prestaties goed en voldoe je aan de andere voorwaarden, dan hoeft er geen beletsel meer te zijn om een bedrijfsfinanciering aan te vragen met ook nog eens een lage rente.

Werkkapitaal

Leveranciers vragen vaak een vooraf betaling wanneer zij goederen gaan leveren. Zeker in een periode waarbij veel bedrijven failliet gaan, willen deze leveranciers hun risico zo veel mogelijk beperken. Echter wanneer de goederen direct betaald dienen te worden, kan het zijn dat je aan de andere (verkopende) kant pas maanden later je geld binnen krijgt. Om dit probleem op te lossen kun je kiezen voor een werkkapitaalfinanciering. Voor deze vorm van financieren wordt er geen borgstelling of persoonlijke zekerheden gevraagd.

Rekening-courant krediet

Het voordeel van een rekening-courant krediet is dat er pas rente hoeft te worden betaalt wanneer er gebruik van wordt gemaakt. Zie het meer als een buffer voor onverwachte zakelijke uitgaven. Zo kan de BTW een goed argument zijn om dit krediet aan te spreken. Bij het uitschrijven van een factuur draag je de BTW immers direct af. Heb je een crediteur die veel later betaalt dan was afgesproken, dan heb je de BTW reeds voldaan, maar aan de andere kant nog niet terug gekregen.

Stapelfinanciering

Bij Spotcap kunnen verschillende leningen goed gestapeld worden. Het wil zeggen dat de financiering uit verschillende hoeken kan komen en tot 1 krediet wordt afgegeven. Denk hierbij aan online kredietverstrekking, factoring, crowdfunding en leasing. Een goedgekeurd krediet kun je naar wens opnemen binnen de 1 en 3 maanden zonder kosten bij geen opname.

Voorfinanciering

De voorfinanciering heeft een wat nauwkeuriger omschreven doelstelling dan het voornoemde rekening-courant krediet. Deze kredietvorm is geschikt voor het betalen van goederen en voorraad, zonder dat dit ten laste komt van het eigen werkkapitaal.

Voorraadfinanciering

Voor het aanschaffen van voorraad die je op het moment zelf niet kunt betalen is er de voorraadfinanciering. Hiermee kun je je doelstellingen behalen door voorraden in te kopen. Let wel dat dit een kortlopend krediet is, dus dat is geen lange termijn oplossing.

Wellicht subsidies

Het kan zomaar zijn dat je met je bedrijf recht hebt op de één of andere subsidie. Voordat je zakelijk geld gaat lenen, is dit natuurlijk een reden om dit goed uit te pluizen. Een reden voor subsidie kan zijn wanneer je internationaal zaken doet. Een andere subsidiemogelijkheid doet zich voor wanneer je bezig bent met het milieu en dan voornamelijk met het verminderen van uitstoot van schadelijke stoffen. Ook investeren in het verminderen van energieverbruik kan worden beloond met een subsidie. Werk je samen met bedrijven in ontwikkelingslanden dan kan er via het PSI of PNO subsidie worden verkregen.