Home » Prepaid creditcard » Welke prepaid creditcard kan ik het beste gebruiken

Welke prepaid creditcard kan ik het beste gebruiken

Welke prepaid creditcard kan ik het beste gebruiken
Welke prepaid creditcard kan ik het beste gebruiken

De prepaid creditcard is in zeer korte tijd bijzonder populair geworden, waar het in andere landen al vele jaren gebruikelijk is om met prepaid creditcards te betalen en online te bestellen kwam deze in Nederland pas laat onder de aandacht van het grote publiek. Maar welke prepaid creditcard kan ik het beste gebruiken en misschien nog wel belangrijker, welke is de goedkoopste in aanschaf en gebruik, maar ook, wat kun je er wel en niet meedoen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste kenmerken van de prepaid creditcard.

Welke prepaid creditcard kan ik het beste gebruiken

Welke kaart voor jou het beste is ligt er aan wat je er mee wil gaan doen, ga je er online mee shoppen, ga je hem in winkels gebruiken en wellicht ook voor hotels en het huren van een auto. Met de meeste prepaid creditcards kun je ook geld halen uit een geldautomaat, maar dat is niet altijd even goedkoop, alhoewel er nu wel een nieuwe aanbieder is die dit voor slechts 1,50 per transactie aanbied. Zo goedkoop heb ik het elders nog niet gezien. Aan de andere kant hebben aanbieders die wat duurder zijn meer mogelijkheden, zoals het overboeken van geld om rekeningen te betalen en flexibelere methoden om geld te storten. Sommige kaarten hebben een eigen bankrekening.

Kijk hier voor de Prepaid Creditcard

Prepaid creditcard met een cadeautje

Er is vanaf heden ook een prepaid creditcard te krijgen van Mastercard zelf, als je deze bestelt dan krijg je bij je eerste storting vanaf 15 euro maar liefst 5 euro gratis. Andere aanbieders doen helaas niet aan leuke welkomstgeschenken, maar bieden wat meer mogelijkheden met de kaart.

Mastercard prepaid creditcard

De feiten van de prepaid Mastercard op een rij:
Gratis 180 dagen aankoopverzekering
Gratis aanvullende reisverzekeringen
Geen BKR check
Gratis App voor Android of Apple
Geen limiet
Fraudepreventie, internet- en aflevergarantie
Jaarlijkse kosten: 14,95

Je ziet het, deze prepaid creditcard is niet duur in aanschaf en heeft naast het welkomstcadeau ook nog andere opvallende pluspunten zoals de 180 dagen aankoopverzekering. Met deze kaart ben je verzekerd van een goede en betrouwbare kaart met een helpdesk die 24 uur per dag bereikbaar is.

Kosten bij gebruik

Met deze kaart van Mastercard betaal je voor geld pinnen aan de automaat 1% van je opname met een maximum van 1,50, geld storten op de kaart kost 0,95 en geld overmaken naar je eigen rekening kost ook 95 cent. Betaal je er online of in een winkel mee dan betaal je helemaal geen kosten.

Waar kan ik de kaart gebruiken

Je kunt de kaart overal gebruiken waar je het bekende Mastercard logo zien, in Nederland zijn dit rond de 90.000 betaalpunten en wereldwijd zelfs meer dan 27 miljoen.

Je kunt de prepaid creditcard bijvoorbeeld gebruiken voor:

Brandstof
Restaurants
Bestellingen op internet
Kleding
Parkeren
Bioscoopkaartjes
Cd’s/dvd’s
Hotelovernachtingen
En in het buitenland kun je bijna overal terecht met de MasterCard

Maar let op: In een vliegtuig en op tolwegen wordt de prepaid creditcard vaak niet geaccepteerd, dit komt omdat de afschrijving niet ´live´ plaatsvind maar pas na verloop van tijd, in dit geval kan er dus niet gecontroleerd worden of er voldoende saldo op de kaart staat om de rekening te kunnen betalen.