Welke prepaid creditcard is goedkoop

Welke prepaid creditcard is goedkoop

Welke prepaid creditcard is goedkoop

Welke prepaid creditcard is goedkoop is een vraag die niet zo gemakkelijk te beantwoorden is omdat de kaart een hoop variabelen heeft. Toch zal ik er een goedkope kaart uitlichten en omschrijven wat de jaarlijkse kosten zijn. Niet alleen de variabele kosten, maar ook de kosten voor dagelijks gebruik. De prepaid creditcard is overigens wel een prima middel om je te wapenen tegen oplichting op het internet, of onverwachte ´afschrijvingen´ op je vakantie.

Welke prepaid creditcard is goedkoop

Bij dit artikel richt ik me op de prepaid creditcard van Mastercard. Deze wordt niet aangeboden door een derde partij die er ook weer geld aan moet verdienen. Deze kaart komt rechtstreeks van Mastercard zelf. Dit geeft ook een stukje vertrouwen, omdat deze wereldwijde organisatie zijn zaakjes goed op orde heeft. Ook is er een 24-uur helpdesk waar je in geval van fraude of verlies direct met je verhaal terecht kunt. Ook kent deze kaart ten opzichte van andere aanbieders gunstige voorwaarden.

Vergelijk de prepaid creditcard

Ik zal je niet gaan vervelen met eindeloze overzichten in verschillen van tientallen kaarten. Maar voor de duidelijkheid zal ik mij in het vergelijk richten op een kaart van een Duitse aanbieder, namelijk Viabuy.

GegevensMastercardViabuy
Jaarlijkse kosten€17.50€29.90
Pinnen in winkelGratisGratis
Geld opnemen2%€5.00
BestedingsruimteGeen limiet€1.000 per jaar
BKR toetsingNeeIs mogelijk
Inactiviteitskosten per maand
(als je de kaart niet gebruikt)
Geen€9.95 per maand
Klachten op internetGeenVeel
WaarderingUitstekendSlecht

Zoals je kunt zien in bovenstaand tabel komt de prepaid creditcard van Mastercard er een stuk beter uit dan de andere. Vooral het grote aantal klachten op internet doet vermoeden dat het de consument niet helemaal duidelijk is wat er nu precies betaalt moet worden. Ook komt uit de vele klachten naar voren dat communiceren met het bedrijf erg lastig is.

Waarom zou je een kaart bestellen

Er zijn een aantal voordelen met de kaart ten opzichte van je gewone pinpas of creditcard. Bestel je wel eens wat online dan weet je maar nooit waar je kaartgegevens terecht komen. Ook wordt er regelmatig digitaal ingebroken bij webwinkels met het doel om gegevens te stelen. Met deze gegevens kunnen criminelen dan spullen gaan bestellen op jouw naam.

Gegevens versleuteld opslaan

Trouwens dienen gegevens van klanten versleuteld te worden opgeslagen, maar of dit ook altijd gebeurt is niet helemaal duidelijk. Met een prepaid creditcard bepaal je zelf hoeveel er op de kaart staat en er kan nooit meer van worden afgehaald. Je kunt dus bij wijze van spreken slechts een paar euro op de kaart hebben staan en bij een online aankoop precies dat bedrag er op zetten wat je nodig hebt om af te rekenen.

De kaart gebruiken in het buitenland

Wanneer je op vakantie bent in het buitenland dan zul je al snel een kaart moeten of willen gebruiken om alles af te rekenen. Je hoeft dan niet met contant geld over straat en het is ook wel makkelijk om een kaart gewoon los in je zak te steken. Echter weet je ook hier niet precies wat er met je gegevens gebeurt. In 99% van de gevallen gaat het goed, maar je zou maar net bij die ene procent horen waar het wel fout gaat. In geval van fraude kun je dit meteen melden aan de helpdesk van Mastercard en je wordt meteen geholpen.

Lees de klachten over de Viabuy kaart.

Dit vind je misschien ook leuk...