Waarom een minilening uitkomst kan bieden

Waarom een minilening uitkomst kan bieden

Waarom een minilening uitkomst kan bieden

Vaak is het zo dat je wat geld tekort komt, zeker tegen het einde van de maand als je salaris nog niet gestort is. Dan kan een minilening uitkomst bieden om je weer even van wat cash te voorzien. Het zijn over het algemeen kleine bedragen tot rond de 1500 euro die je ook weer in een snel tempo moet aflossen. Het is dus in tegenstelling tot de grotere kredieten niet mogelijk om dit aflossen over meerdere jaren uit te smeren. Maar dit kan ook een voordeel zijn. Je bent er snel weer van af en het is ideaal als je snel geld wil lenen.

Hoe werkt het?

Het aanvragen zonder BKR gaat op vrij simpele wijze en wordt in zijn geheel online afgehandeld. Je hoeft dus niet naar de brievenbus om allerlei papieren te gaan opsturen. Je rondt het hele aanvraagproces af in nog geen 5 minuten. Dit is dus echt snel geld lenen. Ten eerste bepaal je hoeveel je wilt lenen, dit kan vanaf 100 euro met een maximum van 1500 euro.

Vervolgens geef je aan hoe snel je wil terugbetalen, ook hier heb je weer keuze. Wil je er heel snel mee klaar zijn dan kies je voor de optie 15 dagen, is dit te snel naar jouw idee dan kies je voor een langere periode. Kies dan voor 30- of 45 dagen. Is dit nog steeds niet wat je zoekt dan kun je opteren voor 62 dagen, met deze keuze kun je je schuld aflossen in 2 termijnen. Dit geeft je dan wat meer tijd om het benodigde bedrag bij elkaar te sparen.

Is er een BKR toetsing?

Voor een hoop mensen is het afsluiten van een lening vaak een nachtmerrie. Je hebt dringend geld nodig, maar je loopt telkens weer tegen een muur van onbegrip op omdat je een slechte bkr notering hebt. Toch ben je wel van plan om gewoon netjes je schuld te voldoen en het is dan ook bijzonder vervelend dat je door een akkefietje uit het verleden nog steeds nergens terecht kunt. Met een minilening is dat allemaal anders, er wordt géén bkr toetsing uitgevoerd, dus deze is dan ook niet van invloed op je aanvraag.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen

Afgezien van het feit dat er geen toetsing bij het bkr wordt gedaan moet je natuurlijk wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Ik zal ze hieronder op een rijtje zetten. Het zijn in zoverre dwingende voorwaarden dat een iets lager inkomen dan vermeld geen directe reden hoeft te zijn voor een afwijzing.
1. Je bent ouder dan 18 jaar
2. Bij en eerste aanvraag is het maximum 800 euro
3. Je hebt een netto inkomen van minimaal 900 euro per maand
4. Je bent in Nederland woonachtig
5. Je beschikt over een Nederlands telefoonnummer
6. Je beschikt over een Nederlands bankrekeningnummer

Mag ik de minilening eerder aflossen

Heb je uiteindelijk de lening op je rekening gestort gekregen en ben je eerder in de gelegenheid om het bedrag af te lossen dan is dit geen enkel probleem. Je moet echter wel het gehele bedrag afbetalen. Je krijgt dus geen korting op de rente. Het aflossen kan trouwens op een zeer gemakkelijke manier via iDeal.

Bij een goedgekeurde lening krijg je vanzelf, via de e-mail de informatie hoe je je openstaande bedrag kunt voldoen. Het is trouwens niet de enige manier van betalen, je kunt het ook gewoon via online bankieren zelf overmaken. Het iDeal is er voor om je zonder zorgen over de ingevoerde IBAN nummers en andere codes in staat te stellen om foutloos het geleende bedrag weer terug te storten.

Hoe snel krijg ik mijn geld

De geldverstrekker belooft op zijn website dat je binnen 24 uur over het aangevraagde bedrag kunt beschikken. Er staat wel een voorbehoud bij. Deze houdt in dat de betaling afhankelijk is van de samenwerkende banken, bij de één duurt het langer dan bij de andere bank. Ook in het weekend kun je geld lenen alleen maken de banken in het weekend geen geld over, op deze manier kan er dus vertraging ontstaan.

Dit vind je misschien ook leuk...