Waar kun je goedkoop geld lenen

Waar kun je goedkoop geld lenen

Waar kun je goedkoop geld lenen

Waar kun je goedkoop geld lenen is een vraag die door veel mensen die een lening willen afsluiten wordt gesteld. Het ligt er natuurlijk ook aan welke lening er bedoelt wordt, op bijvoorbeeld een doorlopend krediet en een persoonlijke lening valt er een goedkope lening te vinden met de laagste rente van dit moment op 4,5%, dus daar kun je goed terecht voor een goedkope lening. Heb je het echter over een minilening dan wordt altijd de maximale rente van rond de 15% gerekend, met een minilening is de rente ook niet de belangrijkste kostenpost, het zijn meer de extra kosten die je moet betalen.

Waar kun je goedkoop geld lenen

Het belangrijkste voor goedkoop geld lenen is wel dat je dit online doet en niet op de traditionele manier bij een bank, dan weet je bijna zeker dat je een hogere rente betaalt dan wanneer je een lening online afsluit. Als je de vergelijking ziet met wat banken aan rente rekenen en het verschil online, dan zie je dat het verschil kan oplopen tot wel 3,5% en dat scheelt je een hoop in de maandelijkse terugbetaling.

Doorlopend krediet

Het laagste percentage wat je op dit moment kunt vinden voor een doorlopend krediet is 4,5%, dit is historisch laag en heeft natuurlijk te maken met de lage rentestand van dit moment. Overigens geldt dit laagste percentage niet voor het laagste bedrag wat je kunt lenen met een doorlopend krediet, het allergoedkoopste 4,5% tarief geldt vanaf 25.000 euro. Je zult zien dat naarmate je doorlopend krediet hoger is de rente navenant gaat dalen, daarom is het soms verstandiger om een hoger doorlopend krediet aan te vragen zodat je een lagere rente betaalt. Wat je niet opneemt daar hoef je ook geen rente over te betalen, dus als je sterk in je schoenen staat dan neem je het teveel geleende bedrag gewoon niet op en dan kost dit verder ook niets.

Persoonlijke lening

De laagste rente voor een persoonlijke lening ligt iets hoger dan van het doorlopend krediet, namelijk op 4,7%, dit heeft te maken met het feit dat deze rente niet variabel is, dus deze geldt voor de gehele looptijd. Ook bij een persoonlijke lening wordt de rente lager als je een hoge bedrag gaat lenen, echter als je met deze vorm van lenen hoger leent dan wat je nodig hebt, betaal je wel over het hele bedrag rente. Daarom is het met een persoonlijke lening minder interessant om een hoger bedrag te lenen dan je nodig hebt.

Goedkope minilening

De rente op een minilening is helaas niet laag, er wordt bijna altijd de maximum rente van rond de 15% gerekend, voordeel van een minilening is dat je deze snel op je rekening hebt staan en een bkr notering geen probleem is. Je kunt een bedrag van maximaal 800 euro lenen.

Dit vind je misschien ook leuk...