Voordeliger lenen voor huiseigenaren


Voordeliger lenen voor huiseigenaren

Voordeliger lenen voor huiseigenaren

Ben je huiseigenaar en heb je wat extra geld nodig? Mocht je een lening overwegen, dan werkt het feit dat je over een huis beschikt in jouw voordeel. Voor huiseigenaren zijn er voordeligere leningen beschikbaar dan voor mensen die geen huis bezitten. Hoe zit dat? Mensen die een eigen huis hebben, beschikken over meer financiële zekerheid. Door deze zekerheid zijn kredietverstrekkers bereid om hogere sommen geld te lenen tegen een voordeligere rente. Bovendien kunnen voorwaarden die gelden bij het verstrekken van krediet versoepeld worden.

Voordeliger lenen voor huiseigenaren

Voorheen had je voor huiseigenaren het WOZ krediet. Dit was een voordelige lening en daarmee een mooi alternatief voor een tweede hypotheek of een persoonlijke lening. De WOZ lening bestaat echter niet meer. In plaats daarvan zijn er voor allerlei leningen aantrekkelijke vormen te vinden voor huiseigenaren. Dit geldt voor doorlopend krediet en voor een persoonlijke rekening. Wanneer je dus een huis bezit, is het zaak om altijd te kijken naar de voordelige voorwaarden die een lening heeft wanneer het huiseigenaren betreft.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is bij uitstek geschikt voor het bekostigen van een eenmalige grote aankoop. Je kunt deze lening namelijk precies afstellen op de aankoop die je wilt doen. Wanneer je een huis bezit wordt het makkelijker om een dergelijke lening af te sluiten. Het verschil met leningen voor mensen die geen huis bezitten, is dat de looptijd van de lening wordt verlengd. Daarnaast krijg je ook een aantrekkelijkere rente voorgeschoteld en kun je een hoger bedrag lenen. Qua aanvullende voorwaarden, kun je ook op een latere leeftijd een lening afsluiten in vergelijking met niet-huiseigenaren.

Doorlopend krediet

Ook op een doorlopend krediet gelden aantrekkelijkere voorwaarden voor huiseigenaars. Deze vorm van lening is uitermate geschikt voor onverwachte extra uitgaven. Je kunt bij deze vorm van kredietverstrekking namelijk zoveel opnemen tot een bepaald bedrag als je wilt en het ook zo snel mogelijk aflossen als jij prefereert. Wanneer je huiseigenaar bent, kun je een hoger maximaal bedrag krijgen dat je in totaal mag lenen tegen een lagere rente. Ook hier geldt dat de voorwaarden soepeler zijn voor huiseigenaren.

Offerte aanvragen

Bij het aanvragen van een lening, vraag je eerst een offerte aan. Het is dus zaak om bij het aanvragen van een offerte te vermelden dat je een huis bezit. Hierdoor kunnen ze jou een beter aanbod doen. Het is altijd verstandig om offertes goed te bestuderen en de bijbehorende voorwaarden te vergelijken met elkaar. Ook kun je vergelijken wie de voordeligste voorwaarden heeft voor huiseigenaren. Het is verstandig om ten minste drie verschillende offertes aan te vragen en te vergelijken met elkaar.

Voordeliger lenen voor huiseigenaren
Geef je stem

Over John

Hoi, mijn naam is John, ik ben gek op schrijven en dat doe ik dan ook elke dag. Ik beheer een aantal websites met uiteenlopende onderwerpen. Het verschillende karakter van deze websites houdt het leuk om er iedere dag weer over te kunnen schrijven.

In het begin was het lastig om over bepaalde onderwerpen te schrijven, maar nu na geruime tijd wordt het steeds makkelijker en leuker om te doen, zeker als je ziet dat wat ik zoal geschreven heb door veel mensen wordt gelezen.

Naast het schrijven over het lenen van geld schrijf ik ook op verschillende reis websites en ook op enkele fora ben ik actief als beheerder. Het zijn verschillende onderwerpen, met verschillende interesses en ook veel verschillende mensen.