Home » Geld lenen » Specifiek doel » Studeren met een geldlening

Studeren met een geldlening

Studeren is belangrijk voor mensen om zich te blijven ontwikkelen en velen vinden het ook een leuke afleiding om een cursus te gaan volgen. Maar wat doe je als je op dat moment geen geld hebt om de cursus of studie van je dromen te gaan volgen, geef je het op, vraag je geld aan familie, of ga je zelf studeren met een geldlening. Er zijn in Nederland en ook in het buitenland vele studies die je kan volgen, van het leren van een andere taal tot het je eigen maken van een interessante hobby. Lees verder om te zien hoe je op een simpele manier een geldbedrag kunt lenen voor een studie naar keuze.

Bekijk de mogelijkheden

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Studeren met een geldlening

Het begint er natuurlijk allemaal mee wat voor een studie of cursus je wil gaan volgen. Populair is het leren van een vreemde taal, waarbij natuurlijk het voor de hand liggende Engelse taal veruit het populairst is. Andere talen die we graag leren zijn in volgorde van belangrijkheid Frans, Mandarijn en Duits, maar ook Spaans wordt veel gekozen om te gaan leren. Maar er zijn ook andere cursussen/studies die minder voor de hand liggen, maar toch populair zijn, wat dacht je van een cursus schuldhulpverlening of kindercoach, maar ook digitaal rechercheur en een cursus om je eigen bed & breakfast te beginnen. Zo je ziet is er oneindig veel keus.

Zijn cursussen duur

Natuurlijk kan het gebeuren dat je zelf geen geld hebt om een cursus of studie te gaan volgen, dan zul je moeten gaan lenen als je er direct mee wil gaan beginnen. Afhankelijk van welke cursus je wil gaan volgen zul je aan een bedrag moeten gaan denken. Zo kost een HBO bachelor je al snel ruim 7.000 euro en een MBA Klassikaal ruim 600 euro per termijn. Maar er zijn ook cursussen die je nog geen 100 euro kosten, zo is er een spoedcursus zakelijke communicatie Engels die net iets meer dan 100 euro kost.

Welke lening moet ik dan nemen

Als je een studie in één keer moet betalen welke meer is dan 2.500 euro dan is het aan te raden om te kiezen voor een persoonlijke lening omdat je dat bedrag in zijn geheel op je rekening gestort krijgt. Vaak is het ook zo dat wanneer je het hele bedrag in één keer betaalt je een korting krijgt, met de huidige lage stand van de rente kan dit interessant zijn. Is het een cursus die je in termijnen gaat betalen maar wel meer dan 1000 euro is dan kun je opteren voor een doorlopend krediet, deze lening wordt aan je beschikbaar gesteld en je begint pas rente te betalen over de bedragen die je opneemt.

Maar mijn studie is minder dan 1000 euro

Is de studie of cursus die je gaat volgen 1000 euro of minder dan zou je ook nog kunnen kijken naar een minilening waarbij je voor een korte periode een bedrag tót 1000 euro kunt lenen. Nadeel hier van is dat je snel moet aflossen en ook het totale bedrag in één keer moet terug storten. Dit kun je alleen doen als je de studie in één keer betaalt en het meer wil gebruiken als een voorschot op je salaris.

Waar vind ik interessante studies

Er zijn meerdere organisaties die cursussen en studies aanbieden, hieronder vind je een aantal voorbeelden waar je zou kunnen kijken om misschien een idee op te doen als je nog niet weet wat je wil gaan doen.

NTI – Gerenommeerd aanbieder van cursussen en bachelor studies.
LOI – Keuze uit meer dan 1000 aanbiedingen.
Laudius – Vele cursussen voor slechts 99 euro.
Studieplan – Gespecialiseerd in hobbycursussen

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente