Spaarplan opstellen

Spaarplan opstellen

Spaarplan opstellen

Als het niet mogelijk is om (rentevrij) te lenen, kun je voor een alternatief kiezen. Sommige mensen kunnen gewoonweg niet zo goed sparen, en kunnen daarom beter een spaarplan opstellen. Je kunt sparen voor verschillende redenen. Een nieuw woning, een gave wereldreis of de auto van je dromen kopen. Een spaarplan opstellen helpt om je spaardoel sneller te behalen. Op deze manier hoef je dus geen geld te lenen. Het klinkt ingewikkeld, maar als je een goed plan hebt is sparen gemakkelijker dan ooit. Volg in ieder geval de stappen die hier onder beschreven staan.

Spaarplan opstellen

Heb je dus beslist waar je voor wil gaan sparen dan vervolg je je plan, houd hierbij de volgende punten goed in de gaten om een zo goed mogelijk rendement op je spaargeld te kunnen krijgen. Hier heb je aan het einde van de rit het meeste aan en voorkom je dat je door het betalen van allerlei kosten je rendement ziet verdampen.

1. Creëer een goed overzicht
2. Bepalen van het bespaarbedrag
3. Kies een goede spaarrekening
4. Beginnen én uiteraard volhouden!

Creëer een goed overzicht

Een spaarplan opstellen begint bij het maken van een goed overzicht. Maak daarom een overzicht van je huidige inkomsten en uitgaven. Je kunt dan gemakkelijker inzien welk bedrag je kunt besparen. Waar geef je momenteel te veel geld uit? Check daarom je rekening afschriften zorgvuldig.

Bepalen van het spaarbedrag

Je dient te weten hoeveel geld je nodig bent voor je uiteindelijke doel. Ben je aan het sparen voor een nieuwe auto van 15.000 euro of ben je aan het sparen voor een vakantie van 2.000 euro? Ga ook na in welke tijd je dit spaarbedrag wilt hebben. Je kunt per maand dan gemakkelijk berekenen hoeveel je moet sparen.

Kies de juiste spaarrekening

De juiste spaarrekening kan je goed op weg helpen met je spaardoel. Sommige spaarrekeningen geven immers een hogere rente dan de andere. Een geblokkeerde spaarrekening geeft bovendien meer rente. Je bent dan verzekerd van een vaste rente, maar je kunt ook een bepaalde tijd niet bij je spaargeld. Spaarrekeningen vergelijken is daarom erg belangrijk.

Beginnen en volhouden

Als je plan gemaakt is, moet je simpelweg gewoon beginnen met sparen. Je kunt een vast moment kiezen dat je geld blijft overmaken naar je spaarrekening. Je kunt bijvoorbeeld dit automatisch laten instellen. Je maakt dan elke maand een X bedrag over naar je spaarrekening. Blijf realistisch met je spaarplan omgaan en zorg dat je nog wel voldoende geld hebt voor je primaire levensbehoeften.

Van de rente word je niet rijk

Nu de rente zo laag staat zul je van de rente niet rijk worden. Laat je echter door dit feit niet van het sparen afhouden, elke euro die je apart legt draagt bij aan je totale spaarplan en zal uiteindelijk leiden tot het resultaat waar je naar op zoek was. Heb je eens niet veel geld over en kom je die maand niet aan je gestelde doel, maak dan over wat je wél hebt, alle kleine beetjes helpen per slot van rekening.

Vertrouwd sparen

Heb je geen zin om het hele internet af te gaan struinen om de de beste spaarrekening te vinden dan kun je kiezen voor een internet spaarrekening bij Nationale Nederlanden, dan weet je in ieder geval dat je geld veilig is en het heeft ook wat andere voordelen.

1. De rente beweegt mee met de markt en is dus variabel.
2. Je spaargeld is vrij opneembaar.
3. Geen verplichte minimum inleg of storting.
4. De spaarrekening is volledig gratis.
5. Online openen.

Dan rest mij om te zeggen: Succes met sparen.