Home » Geld lenen » Klein bedrag lenen » Snelle minilening

Snelle minilening

Snelle minilening

Een manier om snel een relatief klein geldbedrag te lenen is de snelle minilening, op deze manier kun je hoognodige rekeningen snel betalen. Over het algemeen moet je tussen de 15- en 62 dagen het geleende bedrag terugbetaald hebben, doe je dit niet dan krijg je te maken met allerlei verhogingen.

Een snelle minilening is alleen dan handig wanneer je echt dringend geld nodig hebt. Bedenk ook goed dat de looptijd aan de korte kant is met maximaal 62 dagen. Natuurlijk is daar ook nog de garantstelling, hetzij betaald, hetzij kosteloos. Verderop in dit artikel kun je de verschillen tussen beide opties bekijken.

Direct aanvragen?

Saldodipje snel
Snel op je rekening
Van €100 tot €2500
Flexibel aflossen
Snel & betrouwbaar

Snel pinnen

Bekijk SaldodipjeRente minilening

Minilening:€500€1000
Minimale rente:9,38%9,72%
Maximale rente:9,38%9,72%
Minimale looptijd
maanden:
11
Maximale looptijd maanden:12
Totaal krediet:€503,70€1011,50

Is een snelle minilening duur?

Een snelle minilening hoeft niet duur te zijn, als je goed oplet dan zul je zien dat de kosten miniem zijn. Echter zijn er wel zogenaamde extra´s te bestellen die geld kosten, dus daar moet je wel mee oppassen.

Neem je de snelle lening zonder extra´s en betaal je op tijd terug, dan bedragen de kosten bij een minilening van 600 euro (maximum) slechts 7 euro, je moet dan dus 607 euro terugbetalen. Je mag zelf de periode kiezen, 15- of 30 dagen. In sommige gevallen is het ook mogelijk een minilening aan te vragen per sms.


Video met hulp bij aanvragen

Ferratum Minilening - Hoe start je een aanvraag?

Goedkope versie

Neem je de versie zonder extra betaling dan moet je 4 dagen wachten op je geld, het is dan niet echt meer een snelle minilening.
Voordeel: Bijna geen kosten (slechts 0,15%).
Nadeel: 4 dagen wachten op je geld.

Snelle minilening versie

Wil je het geld binnen 10 minuten op je rekening hebben staan dan betaal je 50 euro extra aan kosten. Je hebt dan nog wel wat meer voordelen, het formulier dat je moet invullen is veel korter, je kunt het ingevulde formulier mailen i.p.v. uploaden via de website.
Voordeel: Geld binnen 10 minuten op je rekening.
Nadeel: 50 euro extra kosten.

4 uur versie

Er is ook nog een iets goedkopere versie met extra´s, deze kost 27 euro extra. Het enige grote verschil met de voorgaande optie van 57 euro is dat je het geleende geld binnen 4 uur op je rekening hebt i.p.v. binnen tien minuten.
Voordeel: Geld binnen 4 uur op je rekening.
Nadeel: 20 euro extra kosten

Klein bedrag lenen

Het lenen van kleine bedragen is buitengemeen populair in Nederland. Een recent onderzoek heeft uitgewezen dat ruim 54% van de Nederlanders wel eens een klein bedrag voor een korte periode nodig heeft. De reden die zij hier voor opgeven varieert van ´even snel een rekening betalen´, tot het oplossen van wat acute financiële problemen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat de kleine bedragen van 300-, 400- en 500 euro het meeste worden aangevraagd.

Ik heb eerder veel geschreven over minileningen in het algemeen (Ferratum) en over aanbieders van dit product in Nederland in het bijzonder. Wil je alles weten over de kosten die bij het aanvragen gerekend worden en hoe je het snelste kunt worden geholpen? Lees dan de ervaringen die ik heb opgedaan bij deze twee aanbieders. Het betreft hier een zeer uitgebreide review en ervaring bij Saldodipje. Je kunt daar bijvoorbeeld afbeeldingen bekijken die weergeven hoe hoog de kosten zijn bij de verschillende bedragen die aangevraagd kunnen worden. Ook wordt er aan de hand van een korte video beschreven hoe het aanvraagproces in zijn werk gaat.

Snel minilening aanvragen zonder BKR

Een ander voordeel is dat het hebben van een negatieve BKR registratie geen bezwaar is, je kunt dan nog gewoon een minilening aanvragen. Vind je extra kosten geen bezwaar, dan kun je kiezen voor één van de duurdere opties.

Naast het feit dat er geen BKR toetsing plaatsvindt, wordt nadat je aanvraag is goedgekeurd er geen registratie gedaan bij het BKR. Dit is bij alle andere kredieten in Nederland wel het geval, deze worden altijd gemeld. Tevens vind er een melding plaats bij meer dan 250 euro roodstand bij je bank, een creditcard en ook bij een mobiele telefoon op afbetaling.

Welke aanbieders zijn actief?

Er zijn op dit moment slechts 2 aanbieders van de minilening actief in Nederland. Deze bedrijven zijn wel bekend en worden veelvuldig gebruikt voor het aanvragen van kleine bedragen (microkrediet). Het gaat hier over Ferratum en Saldodipje.

Welke garantstelling kies je?

Wanneer je een snelle minilening wil, moet je er voor zorgen dat je alles op orde hebt voordat je gaat aanvragen. Zo is er tegenwoordig de verplichte garantstelling. Die verzekert het krediet verstrekkende bedrijf ervan dat je het volledige bedrag op tijd aflost. Doe je dit niet, dan treedt de garantstelling in werking en krijgt het bedrijf zijn geld van deze verzekeraar.

Er zijn 2 typen garantstelling, een betaalde (gemakkelijk) en een kosteloze (actie ondernemen). In onderstaand schema kun je zien wat het verschil is tussen beide opties. 

Voor de kosteloze versie van de garantstelling dien je het volgende aan te leveren:
Van de garantsteller:
1. Legitimatie.
2. Recent bankafschrift.
3. Loonstrook.
4. Is de garantsteller getrouwd, dan dient ook de partner mee te tekenen.
5. Ten minste 25 jaar oud.
6. Woonachtig in Europa.

Alle gegevens kunnen per e-mail (klantenservice@saldodipje.nl) worden verzonden. Kun je een bekende of familielid vragen om persoonlijk voor je garant te staan? Je betaalt dan bij het aanvragen van een snelle minilening uitsluitend de rente.

De betaalde garantstelling is eigenlijk de gemakkelijkste oplossing. Je vraagt deze direct aan wanneer je bezig bent met het aanvragen van de minilening.

Het grote nadeel is natuurlijk dat dit een betaalde optie is. De kosten voor deze garantstelling zijn afhankelijk van het aangevraagde bedrag en de gewenste looptijd. Het wordt duidelijk aangegeven tijdens je online aanvraag.

Snel geld lenen beter dan langzaam?

Het is een wat vage term, ´snel geld lenen´. Maar eigenlijk wordt hiermee beschreven dat het proces van aanvragen en uitbetalen sneller gaat dan bijvoorbeeld bij een bank, of een traditionele kredietverstrekker. Veel consumenten komen pas op het idee om geld te gaan lenen op het moment dat het ook echt nodig is.

Over het algemeen zit daar te weinig planning achter. Het is dan ook de reden dat het online regelen van je financiën in korte tijd populair is geworden. Of snel geld lenen altijd een goed idee is? Dat hangt maar net af van je persoonlijke situatie en waar je het geld precies voor gaat gebruiken.

Stap voor stap uitleg aanvragen

Stappenplan aanvragen minilening

Benodigde tijd: 5 minuten
1. Kies gewenste bedrag
€100 - €2500
2. Kies de looptijd. Maximaal 4 maanden
3. Upload je legitimatiebewijs
Paspoort/rijbewijs/IDkaart
4. Kies je garantsteller
Gratis of betaald
5. Verifieer je bankrekening
Verstuur 1 cent met iDeal
6. Verstuur je aanvraag
7. Bij akkoord binnen 24 uur geld op je rekening
Snel geld lenen zonder BKR toetsing,
poespas of lastige vragen

Vraag en antwoord

Hoeveel kan ik de eerste keer lenen?

Doe je een eerste aanvraag bij Ferratum of Saldodipje? Dan kun je maximaal 600 euro lenen. Er wordt beoordeeld of je dit bedrag op tijd kunt kunt aflossen. Zo niet dan kan dit een lager bedrag zijn.

Hoe werkt de garantstelling?

Bij het aanvragen dien je een garantstelling te kiezen. Dit kan een persoonlijke garantstelling zijn (kosteloos), of een externe garantstelling (betaalt).

Wat is het verschil tussen een minilening en een pluslening?

Een minilening gaat tot 1000 euro in maximaal 45 dagen aflossen en een pluslening gaat tot 2500 euro in maximaal 62 dagen aflossen.

Wanneer krijg ik mijn lening binnen?

Is je goedkeuring van een minilening of pluslening op een werkdag (maandag t/m vrijdag), dan kun je een betaling verwachten tussen de 12- en 24 uur. In het weekend wordt niet uitbetaald.

Hoe kan ik de minilening terugbetalen?

Log in op je account bij Ferratum en Saldodipje en vervolgens kies je de betaalknop. De gemakkelijkste manier om af te betalen is via iDeal. Betalen via bankoverschrijving is ook mogelijk.

Wanneer kan ik een nieuwe minilening aanvragen?

Zodra je eerdere minilening of pluslening is afgelost kun je een nieuwe lening aanvragen. Je kunt geen nieuwe minilening aanvragen als er nog een eerdere lening loopt.

Gestopte aanbieders minilening

In de loop van de jaren zijn er flink wat aanbieders voor het lenen van een klein bedrag gestopt. Dit kan te maken hebben met niet voldoende klanten, een slechte klantenservice, of het niet hebben van de juiste vergunning. De bekendste aanbieder die reeds in 2016 gestopt is, is Cashper. Deze opereerde jarenlang in Nederland, maar bleek achteraf niet geheel volgens de wettelijke regels te hebben gespeeld. Elders in Europa is Cashper nog wel actief.

Andere gestopte aanbieders zijn o.a. Loandome, Heleen, Ferratum en Payday en Loanrider.

  1. Kies gewenste bedrag €100 – €2500.
  2. Looptijd tot 4 maanden.
  3. Upload je legitimatiebewijs.
  4. Kies je garantsteller, gratis of betaald.
  5. Verifieer je bankrekening met iDeal.
  6. Verstuur je aanvraag online.
  7. Bij akkoord binnen 12-24 uur geld.