Home » Geld lenen » Schulden aflossen met een lening

Schulden aflossen met een lening

Schulden aflossen met een lening
Schulden aflossen met een lening

Schulden aflossen met een lening is op zich wel een goed idee. Je brengt al je openstaande posten onder bij één krediet wat het geheel een stuk overzichtelijker maakt. Je kunt je dan focussen op slechts die ene lening die dan openstaat. Je hoeft dan niet meer elke maand meerdere partijen te gaan aflossen, maar kunt dit met slechts één simpele overboeking in de hand houden. Het is ook wel zo dat wanneer er drie of vier crediteuren zijn waar je rekening mee moet houden, het makkelijk kan gebeuren dat je iets over het hoofd ziet. Maar er zijn nog andere voordelen waarom je er goed aan doet om dit te doen.

Schulden aflossen met een lening

Waarschijnlijk heb je verschillende kredieten tijden geleden afgesloten en betaal je braaf elke maand de rente en eventueel de aflossing. Bij dit soort ´oudere´ leningen bestaat de kans dat het toentertijd een schappelijke rente was, maar dat dit door de huidige werkelijkheid is ingehaald. Vanwege de lage rentestand op dit moment is de kans zeer groot aanwezig dat je met het oversluiten van je dure leningen een flinke besparing kunt realiseren. Dus er is eigenlijk geen enkele reden om dit niet te doen.

Leningen laten oversluiten

Bijna niemand heeft in loop der jaren in de gaten gehad dat er op dit moment teveel betaald wordt voor kredieten uit het verleden. Dit kan zijn een lening voor een auto, een doorlopend krediet met een nu te hoge rente, maar het kan ook gaan om een schuld op je creditcard of een postorderbedrijf. Je sluit dit soort zaken ook niet in één keer af, maar in de lopen van de jaren met een bepaalde regelmaat. Nu wordt het tijd om orde op zaken te gaan stellen en al deze zaken samen te gaan voegen tot één overzichtelijk lening.

Het aflossen uit handen geven

Bijna elke kredietverstrekker die je online bezoekt zal een service aanbieden om leningen die je hebt lopen samen te voegen tot één nieuw krediet, dit kan zijn een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Maak je geen zorgen, wanneer je een vrijblijvende offerte aanvraagt dan zal na akkoord van zowel de uitlener als jijzelf er voor worden gezorgd dat alle leningen uit het verleden worden afgelost. Hier heb je dan verder geen omkijken naar want alles wordt je op een prettige manier uit handen genomen. Het enige wat je aan dient te leveren is een overzicht van openstaande leningen.

Maar gaat dat dan zomaar?

Uiteraard moet je wel aan de voorwaarden voldoen om een lening succesvol aan te kunnen vragen. Je moet voldoende inkomen hebben en je mag geen negatieve registratie hebben bij het bkr. Hoe je kunt nagaan of je geregistreerd staat daar heb ik eerder al over geschreven. Wat voldoende inkomen is dat is een rekbaar begrip. Met lage maandelijkse lasten of een partner die mee tekent met de lening is je kans op een hoger bedrag zeker aanwezig. Houd er maar rekening mee dat je vanaf een netto inkomen van ongeveer €1400 in de maand je een goede kans maakt om het oversluiten in gang te laten zetten.

Is het verstandig om te doen

Ik zou deze vraag kunnen volstaan met een simpel ´ja´, maar ik zal uitleggen waarom dit in de meeste gevallen een verstandige keuze is.

1. Je gaat waarschijnlijk minder rente betalen
2. Je hebt nog maar met één partij te maken in plaats van meerdere
3. Je kunt nog eens goed nadenken over de te kiezen looptijd
4. Al het werk van aflossen wordt je uit handen genomen
5. Je maandlasten kunnen een stuk lager worden

Ga jij ook slim geld lenen? Lees hier hoe een medewerker van het Nibud het uitlegt.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente