Home » Reisverzekering

Reisverzekering

Met een reisverzekering ga je met een veilig gevoel op vakantie. Met deze vergelijker zie je in één oogopslag welke dekking voor jou het beste is. Maak je keuze uit het aantal dagen dat je per jaar verzekerd wil zijn, kies het dekkingsgebied, Nederland, Europa of wereld.

Wil je je bagage meeverzekeren vink deze optie dan aan. Dit geldt ook voor het verzekeren van geld, vink het aan als je dit wil. Kies eventueel voor een annuleringsverzekering als er een kans bestaat dat je reis niet door kan gaan.

Welke reisverzekeringen worden vergeleken: Centraal Beheer, Univé, nowGo, Allianz Global Assistance, Klaverblad, HEMA, Ohra, FBTO, Reaal, Nationale-Nederlanden, Inshared, Aegon, ABN AMRO

Wat is een reisverzekering?

Een verzekering voor als je op reis gaat wordt een reisverzekering genoemd. Het is voor binnen- als buitenland. Verder kan het voor een korte of lange termijn. Zo kun je jezelf ook verzekeren als je een dagje uit gaat. Je hebt twee soorten reisverzekeringen, een kortlopende reisverzekering en een langlopende reisverzekering. Een reisverzekering afnemen is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.
strandvakantie

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is een verzekering die aflopend is. Je kunt hem aanschaffen voor de tijd dat je hem nodig zult hebben en daarna stopt hij automatisch. Voor mensen die één keer per jaar op vakantie gaan is dit type reisverzekering het voordeligst.

Langlopende reisverzekering

Een langlopende of doorlopende reisverzekering is een verzekering die het gehele jaar geldig is. Dit type reisverzekering is voordelig voor mensen die vaker dan één keer per jaar op vakantie gaan of voor mensen die verzekerd willen zijn tijdens de vele weekendjes weg. Het voordeel van een langlopende reisverzekering is dat je niet voor iedere vakantie een nieuwe verzekering hoeft aan te schaffen.

Wat wordt er verzekerd

Uitgaande van de reisverzekering die ANWB biedt kun je de volgende dekkingen verwachten:

Basis dekkingen
* Kosten van verlies of schade van uw eigendommen

Aanvullende dekkingen
ANWB autohulp
Medische kosten
Wintersport en bijzondere sporten
Vervangend vervoer en verblijf
Reisrechtsbijstand
Reisongevallen
Extra bagage dekking

De basis dekking is in de meeste gevallen niet genoeg en niet de beste en veiligste keuze. Aangezien medische kosten niet tot deze optie behoren is de basis dekking vaak niet toereikend. Aangeraden wordt om aanvullende dekkingen aan te schaffen die bij de reis van toepassing zijn. Zo heb je baat bij de optie ‘wintersport en bijzondere sporten’ als je een reis gaat maken waar je aan extreme sport doet.

De extra aanvullingen zijn over het algemeen een paar euro, maar zullen vele kopzorgen besparen.
cruise vakantie

Waarom afsluiten?

Een reisverzekering is net als met andere verzekeringen bedoelt om een stukje risico weg te nemen. Met een reisverzekering op zak kun je met een veiliger gevoel op reis aangezien je gedekt bent voor calamiteiten of diefstal.

Hoe duur is het?

Bij de ANWB is een eenmalige reisverzekering van minder dan 20 dagen goedkoper dan een doorlopende reisverzekering. Als dit de enige dagen zijn dat je een reisverzekering nodig hebt dan is dit de beste optie.

Eenmalige reisverzekering

Een eenmalige reisverzekering wordt uiteraard duurder hoe meer dagen je verzekerd wilt hebben. Bovendien wordt het duurder als je een aanvullende reisverzekering wilt hebben. Je kunt bij veel reisverzekering bureaus aan geven welke aanvullende zaken je verzekerd wilt hebben. Als je aanvullende dekking wilt zal de reisverzekering een paar euro duurder worden, hierbij ligt het wel aan de soort extra dekking die je wilt aanschaffen.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering kost zo’n 16 – 20 euro per jaar zonder extra dekking. Hierbij kun je kiezen tussen een compact variant met alleen het broodnodige en een uitgebreidere versie die bijvoorbeeld meer geld uitkeert als er geld gestolen is. Als je alle aanvullende dekking wilt aanschaffen betaal je bij de ANWB iets meer dan 40 euro per jaar.