Home » Prepaid creditcard » Prepaid creditcard kopen in Nederland

Prepaid creditcard kopen in Nederland

Prepaid creditcard kopen in Nederland
Prepaid creditcard kopen in Nederland

Het blijkt toch nog wel een hele opgaven om een prepaid creditcard te kopen in Nederland. Niet zozeer de aanschaf is lastig, want er zijn immers tientallen aanbieders die je zo´n kaart proberen aan te praten. Maar juist de kunst is om dié kaart te kiezen die niet van die hoge kosten heeft. Deze kosten betreft niet alleen het gebruik van de kaart, maar ook het opwaarderen en jaarlijkse kosten kunnen dit een prijzige aangelegenheid maken. Daarom een overzicht van prepaid creditcards die wél lage kosten hebben en die je ook nog eens wereldwijd kunt gebruiken. Ook het opwaarderen van deze kaarten zal niet te hoog blijken te zijn.


De kosten van een prepaid creditcard

De kosten van een prepaid creditcard zijn onder te verdelen in een aantal categorieën:
1. Kosten bij betalen met de kaart
2. Kosten bij geld pinnen
3. Kosten bij geld pinnen in het buitenland
4. Opwaarderen en terugboeken
5. Jaarlijkse kosten voor gebruik
Laten we deze 5 punten een stuk voor stuk bekijken om er achter te komen wat nu precies de kosten zijn van de Mastercard die hier wordt aangeboden.

Kosten bij betalen met de kaart

Om het even of je er in een fysieke winkel mee betaalt, of online een bestelling doet, er zijn aan dit gebruik geen enkele kosten verbonden. Dit geldt wereldwijd. Dus overal waar je de prepaid creditcard van Mastercard gebruikt om mee te betalen, dit is altijd gratis. Bijvoorbeeld in een restaurant, om te tanken, om kleding te kopen in een winkel. Maar ook bij gebruik in de app store van Apple of apps die je koopt in een andere store, daar hoef je nooit kosten voor te betalen. Zo ook Spotify met een abonnement is perfect te gebruiken met deze kaart.

Kosten bij geld pinnen

Wil je contant geld uit een geldautomaat halen dan zijn daar altijd kosten aan verbonden. De verstrekker van de prepaid creditcard moet namelijk kosten betalen wanneer de klanten van deze automaten gebruik maken. Je betaalt per transactie 2% aan kosten. Deze worden met je openstaande saldo verrekend, dus je hebt daar verder geen omkijken naar. Ga je op vakantie en wil je toch graag wat contant geld in je zak hebben, dan kun je beter eerst in Nederland nog even met je reguliere bankpas wat geld opnemen. Heb je geen probleem met het feit dat er kosten worden gerekend, dan doe je dit gewoon op je plaats van bestemming.

Kosten bij geld pinnen in het buitenland

Ga je in het buitenland contant geld opnemen, dan geldt voor alle landen die de Euro hebben 2% kosten. Ga je echter naar een land die de Euro niet heeft dan wordt er uiteraard een wisselkoers gemaakt. Deze wisselkoers wordt dagelijks aangepast en ik kan deze voor de verschillende valuta dan ook niet geven. Bij het gebruik in een niet Euro land zul je in het display van de automaat te zien krijgen wat de huidige wisselkoers is.

Opwaarderen en terugboeken

Wil je je kaart kunnen gaan gebruiken dan moet daar natuurlijk wel geld op staan, immers kun je alleen het saldo gebruiken wat er op staat, je kunt niet rood staan. Aan de andere kant kan het ook voorkomen dat je geld van je kaart weer naar je privérekening wil storten, ook dit is gewoon mogelijk en simpel uit te voeren. Voor beide transacties, dus opwaarderen of overboeken betaal je standaard € 0,95.

Jaarlijkse kosten voor gebruik

In tegenstelling tot andere aanbieders van een prepaid creditcard, hoef je voor de kaart géén extra kosten te betalen wanneer je deze voor een langere periode niet gebruikt. Je ziet bijvoorbeeld bij de Duitse aanbieder Viabuy dat je bij niet regelmatig gebruik van de kaart maar liefst € 9,95 per maand aan kosten moet betalen. Over de aanbieder Viabuy regent het dan ook klachten op internet. Bij de Mastercard kaart die hier wordt aangeboden betaal je geen extra kosten wanneer je de kaart langere tijd niet gebruikt. Je betaalt uitsluitend de jaarlijkse kosten van € 17,50.

Prepaid creditcard kopen in Nederland

Naar mijn bescheiden mening is de prepaid creditcard die hier wordt aangeboden één van de beste kaarten in Nederland. Bijkomend voordeel is dat je rechtstreeks met de uitgever van de kaart te maken hebt, dit houdt de kosten laag. Ook is er een goede klantenservice die je te woord kan staan bij problemen. Wil je deze Mastercard bekijken, dan kun je kijken op de overzichtspagina ´prepaid creditcard aanvragen´.