Prepaid creditcard aanvragen » Goedkoopste in Nederland

Verzekerd van geld

Met een prepaid creditcard aanvragen ben je altijd verzekerd van geld onderweg, je hoeft er ook geen geld voor te lenen of rood te staan met bijbehorende hoge rente omdat je alleen kunt uitgeven wat er op de kaart staat. Voor het aanvragen van een prepaid creditcard is een negatieve bkr geen probleem want er wordt geen bkr check uitgevoerd. Ook het overleggen van een loonstrookje of andere papieren is niet nodig.

Prepaid creditcard aanvragen

Je kunt de prepaid creditcards overal gebruiken waar je het logo wat op de kaart staat tegenkomt, dit kan zijn Visa of Mastercard. Ook kun je de kaart gebruiken bij geldautomaten voor het opnemen van geld, zelfs als dit in vreemde valuta is. Let wel op dat je naast de kosten die je eigen kaart rekent er ook nog kosten kunnen worden gerekend door de bank die via de geldautomaat het geld levert. Dit verschilt per bank en per land. Deze kosten kunnen hoog oplopen, dus houd dit goed in de gaten.

Op vakantie

Ga je op vakantie naar een ver en exotisch land breng dan het bedrijf die je prepaid creditcard heeft geleverd hiervan op de hoogte. Als je in bepaalde landen gaat pinnen of inloggen op je online rekening dan kan het systeem fraude vermoeden en de kaart en je rekening blokkeren.

Als je van te voren meldt dat je naar een risicoland gaat (veelal buiten Europa) dan kan deze fraudemelding worden uitgezet. Niets is vervelender dat wanneer je ergens wil betalen of geld uit een automaat wil halen, je de melding krijgt dat je rekening geblokkeerd is vanwege vermoeden van fraude. Deze regel is alleen maar ingevoerd om te voorkomen dat onverlaten je rekening plunderen.

Betalen voor autohuur of hotel

In bepaalde landen (ook Nederland) wordt bij het huren van een auto of het betalen van een hotelkamer een borg gevraagd. Deze borg wordt dan gereserveerd van de kaart waar je mee betaalt en later pas weer vrijgegeven, dit kan best een lange tijd duren, 45 dagen is niet ongewoon, je kunt dit gereserveerde bedrag dan niet besteden en moet wachten totdat het desbetreffende bedrijf deze borg weer vrijgeeft.

Bij het huren van een auto (zeker in Nederland) wordt vaak moeilijk gedaan als je met een prepaid creditcard betaalt, in het gunstigste geval moet je een allrisk verzekering op de huurauto nemen, in dat geval loopt het verhuurbedrijf geen risico bij eventuele schade aan de auto. In sommige gevallen wordt de prepaid creditcard helemaal niet geaccepteerd.

Het is raadzaam om voordat je een reservering maakt contact te zoeken met het verhuurbedrijf om uit te leggen dat je met zo´n kaart wil betalen en of zij daar mee akkoord gaan. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je ter plaatse geweigerd wordt.

Tolwegen en vliegtuigen

Aangezien de prepaid creditcard geen kredietruimte kent, maar alleen het tegoed op de kaart kan gebruiken is deze niet geschikt voor tolwegen en ook niet geschikt om mee te betalen in het vliegtuig. Zorg er dus voor dat je voldoende contanten bij je hebt om deze kosten contant te kunnen voldoen. In Nederland zijn er nog steeds grote bedrijven die niet alle kaarten accepteren en vaak moeite hebben met prepaid creditcards, dit komt omdat hun apparatuur daar niet op berekend is, grote bedrijven waar ik dit ben tegengekomen zijn Blokker en HEMA.

Maar vooral kleine winkels die wel kaarten accepteren lukt het vaak niet om met een buitenlandse kaart of een prepaid creditcard te betalen, lastig, maar houd hier dus rekening mee. In de horeca wordt de kaart over het algemeen wel geaccepteerd.

Verzekeringen

Sommige prepaid creditcards bieden ook nog wat extra´s zoals een aanvullende reisverzekering, en vergoeding van schade aan je gekochte artikelen. Er zijn wel bepaalde voorwaarden gesteld om fraude te voorkomen, maar het zijn toch mooie extra´s waar je verder niets voor hoeft te betalen.

Limieten op de prepaid creditcard

Het werkt weer voor alle kaarten anders, maar over het algemeen geldt dat hoe beter het kaartverstrekkende bedrijf je kent hoe hoger de limieten zijn m.b.t. storten, opnemen en geld over maken naar derden. Sommige kaarten werken met niveaus, je komt binnen op niveau 1 met een limiet van 1000 euro per jaar, wil je deze limiet laten verhogen dan zul je je legitimatie op moeten sturen met ook een bewijs van je adres.

Wil je vervolgens nog hogere limieten, zeg boven de 15.000 euro per jaar, dan zul je moeten gaan uitleggen waar het geld wat je op deze kaart gaat storten vandaan komt. Dit is om witwassen te voorkomen. Deze gegevens blijven allemaal bij het bedrijf zelf en worden pas aangewend op het moment dat er criminele activiteiten worden vermoed.

Online betalen

Online betalen met een prepaid creditcard is eigenlijk nergens een probleem, of je dit nu in een Nederlandse winkel doet of in een buitenlandse online winkel. Let bij online bestellen wel altijd goed op dat de gegevens versleuteld verstuurd worden, dit kun je zien aan het slotje aan de linkerkant in je adresbalk. Ken je de online winkel niet, vergewis jezelf er dan van dat het een echte winkel betreft en geen nep webwinkel die alleen maar probeert je geld te ontfutselen. Zeker websites die receptmedicijnen verkopen zijn bijna allemaal nep en alleen maar opgezet om je kaartgegevens te bemachtigen. Doe dit dus niet!

Tip voor een prepaid creditcard aanvragen

Ga je een prepaid creditcard aanvragen let dan niet alleen op de jaarlijkse kosten, maar vooral ook op de kosten per transactie, je kunt beter iets meer per jaar betalen met lagere transactiekosten dan andersom.