Home » Persoonlijke lening » Persoonlijke lening voor altijd vaste rente

Persoonlijke lening voor altijd vaste rente

Persoonlijke lening voor altijd vaste rente
Persoonlijke lening voor altijd vaste rente

Een persoonlijke lening is dan misschien wel wat minder flexibel dan een doorlopend krediet, maar je weet precies waar je aan toe bent en komt nooit voor verrassingen te staan. Heb je graag zekerheid kies dan voor een persoonlijke lening voor altijd vaste rente. Maar er zijn meer zekerheden die een persoonlijke lening veruit het betrouwbaarste maken. Er is de afgelopen tijd wat ophef over het doorlopend krediet geweest en dan met name van het bedrijf Interbank. Lees hier onder wat voor een gevolgen dat kan hebben als je roekeloos een krediet afsluit. Later kan de rente veranderen (hoger worden) en dan worden je maandlasten onnodig hoog zonder dat je ook maar 1 euro aflost.

Waar ging het mis

Als je de klachtenregen over Interbank leest dan zie je dat het mis ging op het moment dat de persoonlijke omstandigheden van de lener veranderde. Dit ging dan om uiteenlopende redenen, scheiding, ontslag, achterstand in de betaling en ga zo maar door. Hierbij ging de kredietverstrekker er vaak ten onrechte van uit dat de lener een hoger risico op niet terug betalen vormde. Vervolgens werd de rente op de lening flink verhoogd zonder dat diegenen die de lening hadden afgesloten de mogelijkheid hadden om hun krediet ergens anders onder te brengen.

Oplossing

Gelukkig worden deze mensen nu geholpen door het overzetten van het doorlopend krediet met een variabele rente naar een persoonlijke lening met een veel lagere rente. Waar zijn voorheen een hoge rente betaalde die ook nog eens elk moment nog verder verhoogd kon worden, gingen zij nu naar een situatie met een significant lagere rente die ook niet meer zou veranderen. Ook wordt er nu strenger gekeken of je wel aflost op je lening en niet alleen maar de rente aan het betalen bent. Met het uitsluitend betalen van rente kom je er nooit meer van af.

Doen alle kredietverstrekkers dat zo

Niet alle geld uitleners werken volgens deze methoden. Ga je naar meer reputabele kredietverstrekkers zoals Nationale Nederlanden dan zul je deze praktijken niet tegenkomen. Maar toch is het bovenstaande verhaal wel een eye opener omdat het toch van belang is dat je naast rente ook daadwerkelijk aflost op je lening.

Persoonlijke lening voor altijd vaste rente

Met een persoonlijke lening komen deze problemen gelukkig nooit voor, dit heeft een aantal redenen. Er wordt een rente afgesproken wanneer een lening wordt aangevraagd, deze verandert NOOIT meer gedurende de gehele looptijd. Een ander aspect is dat je bij het aflossen naast de rente ALTIJD aflost op je krediet omdat deze een vaste eindtijd heeft. Nog een overweging om meet te nemen als je een krediet kiest is het feit dat je eenmaal afgeloste termijnen niet meer kunt opnemen, ook dit weer in tegenstelling tot het doorlopend krediet.

Dus welk krediet is verstandig

Ga voor jezelf eens na waar je het geld voor nodig hebt en misschien nog wel belangrijker, of je wel echt een krediet wil afsluiten. Wil je gewoon een bedrag achter de hand voor noodgevallen en maak je er tot die tijd helemaal geen gebruik van dan komt het doorlopend krediet om de hoek kijken. Ga je een grote uitgave doen en ga je het krediet meteen volledig gebruiken dan kun je kiezen voor zekerheid met een persoonlijke lening.