fbpx

Persoonlijke lening informatie

persoonlijke leningMet een persoonlijke lening spreek je van te voren een aantal zaken af. Je hebt het dan over de looptijd, de rente en natuurlijk het te lenen bedrag. Dit bedrag wordt in één keer op je rekening gestort en kan vrij worden besteed.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening heeft in tegenstelling tot een doorlopend krediet altijd een vaste looptijd en een vast rentepercentage. Het is de populairste leenvorm in Nederland. Je moet een aantal vragen beantwoorden bij het aanvragen van een gratis offerte voor een persoonlijke lening. Deze gratis offerte verplicht je verder tot niets en je krijgt een goed inzicht wat de maandelijkse lasten voor jouw persoonlijke situatie zal zijn.

Kwijtschelding bij overlijden

Over het algemeen vind je bij een persoonlijke lening de clausule dat bij overlijden de lening wordt kwijtgescholden en geeft dan een extra stukje rust. Een persoonlijke lening is vooral doeltreffend voor ene grote uitgave ineens, bijvoorbeeld de aanschaf van een auto of een verbouwing van je huis. Maar dit hoeft natuurlijk niet, want je kunt het bedrag gebruiken naar wens, je hoeft daar geen verantwoording over af te leggen. Er wordt meestal wel gevraagd waar je het geld voor gaat gebruiken.

Vervroegd aflossen

Je bent met een persoonlijke lening niet vrij om te kiezen wat je per maand wilt terug betalen, dit wordt van te voren bepaalt. Ook is het vaak niet mogelijk om vervroegd af te lossen zonder boeterente, je dient je dus te houden aan de afspraken die van te voren zijn gemaakt. Er zijn echter wel aanbieders die vervroegd aflossen toestaan. Kijk in het overzicht.

Maximaal te lenen

De hoogte en de looptijd van de persoonlijke lening hangt af van je inkomen, persoonlijke omstandigheden en vaste lasten, hoe hoger het inkomen, hoe meer je kunt lenen, maar meestal ligt de grens rond de 50.000 euro. Het rentepercentage van een persoonlijke lening ligt op dit moment iets onder de 5%. Shoppen en meerdere offertes aanvragen kan al snel een besparing opleveren, met een besparing van 0,3% scheelt dit een slop op een borrel bij een fors bedrag.

Gratis offerte aanvragen

Voor een overzicht voor het aanvragen van een persoonlijke lening kun je kijken op de overzichtspagina vn geldverstrekkers. Vraag alle offertes aan en kijk dan welke de beste is voor jouw situatie.

Kijk voor de overzichtspagina hier