Online winkelen met prepaid creditcard

Online winkelen met prepaid creditcard

Online winkelen met prepaid creditcard

De wereld is de laatste jaren steeds meer binnen handbereik gekomen. Veel mensen gaan voor hun aankopen dan ook niet altijd meer naar de plaatselijke binnenstad, maar winkelen online via internet. Volgens NRC Handelsblad heeft maar liefst 92%  van de 25- tot 49-jarigen in 2015 aankopen via internet gedaan. Het is ook erg gemakkelijk. Je bent niet meer afhankelijk van openingstijden, maar kunt zeven dagen per week, 24 uur per dag producten aanschaffen. En niet alleen van Nederlandse bedrijven, maar ook bedrijven uit alle uithoeken van de wereld.Het is gemakkelijk

Het online winkelen gaat steeds gemakkelijker en sneller, zeker als je bijvoorbeeld een creditcard hebt. Koeriersdiensten zijn ook steeds sneller, zodat je sommigen aankopen zelfs dezelfde dag nog in huis hebt. Aankopen doen via internet is ook steeds veiliger geworden. Toch is het belangrijk om goed op te letten als iets koopt via internet, want niet ieder online bedrijf is even betrouwbaar.

Waar moet je op letten

Als je van een bepaalde website een product aankoopt, is het van belang om te controleren of de website een keurmerk heeft. In Nederland kennen we onder andere het keurmerk Thuiswinkel Waarborg, dat is een keurmerk om consumenten te beschermen. Hier vind je een lijst van andere Nederlandse keurmerken.

Helaas is het niet zo dat een keurmerk altijd inhoudt dat de webwinkel betrouwbaar is. Het kan daarom ook geen kwaad om te googelen op de betreffende website en op zoek te gaan naar recensies van klanten.

Hoe kun je veilig online betalen?

Je kunt online op vele manieren betalen. Via iDEAL (internetbankieren), met een creditcard of een prepaid creditcard, of een automatische incasso. Op de website van de Consumentenbond kun je lezen welke manieren er nog meer zijn. Let hierbij op het volgende:

– Controleer of je in een beveiligde omgeving betaalt. Dit kun je zien aan het sleuteltje of een gesloten hangslotje in de browser. Het webadres begint met een ‘https’, waarbij de ‘s’ staat voor ‘secure’, wat ‘veilig’ betekent.
– Lees de voorwaarden van de website goed door.
– Kijk of je de adresgegevens van de website kunt achterhalen en controleer of het een bestaand adres is. Dit is vooral een goede zet als je aankopen doet op websites uit het buitenland.
– Controleer na afloop je bankrekening.

Creditcard: een wapen tegen nep-webwinkels

Er zijn op internet helaas ook veel nep-webwinkels te vinden. Deze zijn vaak niet van echt te onderscheiden. Zelfs de keurmerken staan er vaak gewoon op. Ook kan de nep-webwinkel gewoon iDEAL aanvragen. Wat je bij twijfel kunt doen is het bedrijf vragen het bedrag voor de helft vooraf te betalen en de andere helft achteraf.

Online winkelen met prepaid creditcard

Je kunt er ook voor kiezen via PayPal of je (prepaid) creditcard te gebruiken. Creditcards geven namelijk extra zekerheid. Want als je je bestelling niet ontvangt, hebben creditcardmaatschappijen vaak allerlei vangnetten om je toch niet naar je geld te laten fluiten. De creditcardmaatschappij kan je aankoopbedrag terugboeken en vraagt de webwinkel om te bewijzen dat deze het product daadwerkelijk aan je heeft geleverd. Pas als de webwinkel dit kan aantonen, boekt de creditcardmaatschappij het bedrag alsnog af.

Bekijk hier meerdere prepaid creditcards.

Dit vind je misschien ook leuk...