Home » Geld lenen » Geld lenen online

Geld lenen online

Je kunt 100% online afhandelen

Kan het, online geld lenen direct op rekening? Veel mensen die een lening afsluiten willen dat natuurlijk zo snel mogelijk op hun rekening hebben, want je vraagt dit per slot van rekening niet voor niets aan. Online geld lenen is tegenwoordig niet meer weg te denken voor alle kredieten. Zoals een doorlopend krediet, persoonlijke lening, of minilening.

Direct aanvragen?

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja
Online geld lenen

Je kunt bijvoorbeeld online geld lenen voor het kopen van een nieuwe auto omdat je huidige auto kapot is gegaan en niet meer gerepareerd kan worden. Maar het kan net zo goed iets in of rond het huis zijn. Er zijn veel momenten waarop je eens een keertje gewoon snel geld nodig hebt en online wil lenen. Vaak heb je het nodig om bijvoorbeeld een aankoop die je al hebt toegezegd te kunnen betalen. Lees hieronder hoe je er voor kunt zorgen om je lening zo snel mogelijk op je rekening te krijgen.

Welke lening kan ik snel krijgen?

Het is een beetje afhankelijk van welke online lening je kiest hoe snel je deze op je rekening krijgt, ook speelt mee of je aanvraag snel verwerkt wordt, of dat je aanvraag in de vakantie periode wordt gedaan, dan kan het wel eens wat langer duren. Maar over het algemeen wordt je aanvraag snel behandelt en dit betekent dat je ook snel je geld op je rekening hebt staan.

Heb je bij het aanvragen alle benodigde papieren reeds ingescand dan wel duidelijke foto´s van gemaakt, dan is er geen enkel krediet wat lang hoeft te duren, met uitzondering van een hypotheek, daar moet je per slot van rekening voor naar de notaris. Het overzicht ziet er als volgt uit en natuurlijk van toepassing na goedkeuring van de kredietverstrekker:

Hoe lang duurt een krediet goedkeuring?

 1. Minilening: binnen 24 uur.
 2. Doorlopend krediet: 2 werkdagen.
 3. Persoonlijke lening: 2 werkdagen.
 4. Hypotheek: Enkele weken.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet kun je afsluiten vanaf een bedrag van rond de €2500 (afhankelijk van de kredietverstrekker), met dit bedrag (€2500) is de rente die je moet betalen relatief hoog, altijd is het goedkoper om een hoger bedrag te lenen, dan betaal je minder rente. Het grote voordeel is hierbij dat je het overige leenbedrag niet per se hoeft op te nemen, wat je niet opneemt daar hoef je ook geen rente over te betalen. In bepaalde gevallen kan de rente op een doorlopend krediet nog aftrekbaar zijn voor de belasting.

Binnen 2 werkdagen geld

Bij het aanvragen van een doorlopend krediet kan de aanvraag binnen 1 dag afgerond zijn en in 2 werkdagen tot je beschikking staan. Het doorlopend krediet is de meest populaire vorm van geld lenen in Nederland omdat het bijzonder flexibel is. Naast een flexibele looptijd moet je echter ook rekening houden met een flexibele rente, dit is in tijden van lage rente fijn, maar in tijden van een stijgende rente vervelend en brengt extra maandlasten met zich mee.

Rente en looptijd doorlopend krediet

Doorlopend kredietOverzicht
Minimum lenen€2.500
Maximum lenen€100.000
Laagste rente4,5%
Hoogste rente6,9%
Kortste looptijd12 maanden
Langste looptijd120 maanden

Kenmerken doorlopend krediet

Kenmerken doorlopend krediet:
Variabele rente
Variabele looptijd
Altijd geld achter de hand
Vanaf €5.000
BKR toetsing (afwijzing bij registratie)
Geen afsluitkosten

Persoonlijke lening

Ook een persoonlijke lening begint bij ongeveer €2.500, de aanvraag zal dezelfde zijn als bij het doorlopend krediet. Een extra vraag die gesteld kan worden is waar je het bedrag aan gaat besteden, weet je dit al (bijvoorbeeld een auto) zorg er dan voor dat je ook de documentatie van de auto die je op het oog hebt alvast in scant.

Bij een persoonlijke lening heeft het natuurlijk niet veel zin om de rente te beperken door een hoger bedrag te vragen, dit kan dan eerder in je nadeel werken. De reden daarvoor is dat je het aangevraagde bedrag in zijn geheel op je privérekening gestort krijgt en vanaf dat moment rente gaat betalen over het gehele bedrag.

Rente en looptijd persoonlijke lening

Persoonlijke lening
Minimum lenen€1.000
Maximum lenen€100.000
Laagste rente5,4%
Hoogste rente10,00%
Kortste looptijd12 maanden
Langste looptijd120 maanden
DoelElk
BKR toetsJa

Kenmerken persoonlijke lening

Kenmerken persoonlijke lening:
Vaste rente.
Vaste looptijd.
Altijd direct op je rekening gestort na goedkeuring.
Vanaf €2.500.
BKR toetsing (afwijzing bij registratie).
Geen afsluitkosten.

Minilening

Een minilening is natuurlijk heel anders dan bovenstaande leningen, je kunt maar een bescheiden bedrag van 100 euro tot 1500 euro lenen en je kunt bedragen boven de 1000 euro in 2 keer terugbetalen. Toch wordt hier veel gebruik van gemaakt om eens een rekening snel te kunnen betalen. De minilening kun je wel heel snel op je rekening hebben, hier betaal je wel extra kosten voor, maar het kan dezelfde dag op je rekening staan. Voor het aanvragen van een minilening is een negatieve bkr registratie geen probleem.

Garantstelling minilening

Garantstelling

Voor de kosteloze versie van de garantstelling dien je het volgende aan te leveren:
Van de garantsteller:

 1. Legitimatie.
 2. Recent bankafschrift.
 3. Loonstrook.
 4. Is de garantsteller getrouwd, dan dient ook de partner mee te tekenen.
 5. Ten minste 25 jaar oud.
 6. Woonachtig in Europa.

Alle gegevens kunnen per e-mail (klantenservice@saldodipje.nl) worden verzonden. Kun je een bekende of familielid vragen om persoonlijk voor je garant te staan? Je betaalt dan bij het aanvragen van een snelle minilening uitsluitend de rente.

Geen garantstelling

Als je niet kiest voor een garantsteller, dan betaal je na ontvangst van je minilening een verhoging om de kosten te dekken. Deze verhoging is afhankelijk van het aangevraagde bedrag.

Rente en looptijd minilening

Minilening:€500€1500
Rente11,92%11,66%
Looptijd30 dagen62 dagen
Totaal€504,65€1520,77

Kenmerken minilening

Kenmerken minilening:
€100 – €1800.
Maximale looptijd 62 dagen.
Direct op je rekening gestort.
Snelle aanvraag en uitbetaling.
Binnen 12 uur tot 24 uur geld.
Ruime goedkeuring.

Video: Hulp bij aanvragen minilening

Stappenplan minilening

Stappenplan aanvragen minilening

Benodigde tijd: 5 minuten
1. Kies gewenste bedrag
€100 - €1800
2. Kies de looptijd. Maximaal 62 dagen
3. Upload je legitimatiebewijs
Paspoort/rijbewijs/IDkaart
4. Kies je garantsteller
Gratis of betaald
5. Verifieer je bankrekening
Verstuur 1 cent met iDeal
6. Verstuur je aanvraag
7. Bij akkoord binnen 24 uur geld op je rekening
Snel geld lenen met ruime goedkeuring

Online geld lenen zonder bkr

Het grote voordeel van een minilening voor het lenen van een klein bedrag is wel dat er geen bkr toetsing wordt uitgevoerd. Dit is voor veel consumenten een uitkomst, omdat zij te maken kunnen hebben met een negatieve codering. Dit houdt in dat zij niet terecht kunnen voor een reguliere lening, zoals een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Speciaal voor deze groep mensen is de minilening opgezet voor het met spoed geld lenen zonder bkr toetsing.

Minilening wanneer – voorwaarden – voordelen

Lees hieronder veel meer over de minilening. Wanneer kun je een minilening aanvragen, wat zijn de voorwaarden en wat zijn de voordelen van het lenen van een klein bedrag voor een korte periode. Klik op de titel naar keuze en deze zal uitklappen.

Minimaal 18 jaar
Regelmatig inkomen
Woonachtig in Nederland
Bankrekening op je eigen naam
Mobiele telefoon
Geen openstaande minilening die nog afgelost moet worden
Je bent in staat om het geleende terug te betalen
Je kiest zelf een garantsteller. Gratis of betaald
Wanneer een
minilening?
Auto reparatieOnverwachte uitgave
Televisie kapotZakgeld vakantie
BoodschappenSalaris te laat
Pinpas leegVoorschot
VerjaardagWeekend weg
Lenen met ruime goedkeuringSnel geld nodig
Lenen zonder gedoeLenen zonder papierwerk
Wasmachine kapotInrichten tuin
Voordelen minilening
Snel geld op je rekeningVrij te besteden
Ruime goedkeuringOok lenen met schulden
Simpele aanvraagGeen persoonlijk contact
Snelle goedkeuringPer iDeal terug betalen
Geen lastige vragenSnelle aflossing
Geen papierwerkAfhandeling per email
Ook aanvragen in het weekend

Hypotheek

Voor het vergelijken en aanvragen van een hypotheek ga je natuurlijk secuur te werk. Het gaat immers om bijzonder veel geld en normaal gesproken doe je dit maar 1 of 2 keer in je hele leven. Daarom vind je hier een bespaarcentrum voor hypotheken. Je vult de gegevens met je wensen binnen 2 minuten in en vervolgens worden tientallen aanbieders met elkaar vergeleken op niet alleen de beste rente, maar ook de beste voorwaarden. Bekijk hier de hypotheekadviseur bij uitstek.

Aanbieders hypotheken

Slechts een kleine greep uit het assortiment van hypotheekverstrekkers welke worden vergeleken zijn: ASR, SNS bank, Florius, ABN Amro, Aegon, Argenta, ING bank, Nationale Nederlanden, Hypotrust, bijBouwe.

Online geld lenen tips

Tip: Scan alvast alle papieren die gevraagd gaan worden in, dan kun je ze dezelfde dag nog toesturen en versneld dit je aanvraag en uitbetaling. Denk aan documenten zoals: legitimatiebewijs, loonstroken (hoe meer hoe beter), werkgeversverklaring, afschrift van je maandelijkse hypotheekbedrag, enz.

Denk er ook aan dat loonstrookjes die je gaat versturen moeten laten zien dat je inkomsten binnen komen en bij voorkeur ook een afschrijving van de hypotheek, of huur. Lees de voorwaarden van de aanbieder goed door en zorg er voor dat je precies die papieren aanlevert die gevraagd worden. Dit voorkomt vertraging (en uitbetaling) bij je aanvraag.

Lening geweigerd? Wat nu?

Een afwijzing van je leningaanvraag voor met name een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een hypotheek kan verschillende oorzaken hebben.

Niet voldoende inkomsten

Je hebt niet voldoende inkomsten. Bereken voordat je gaat aanvragen voor welk bedrag je in aanmerking komt. Je kunt bijvoorbeeld hier berekenen wat het maximale bedrag is waar je voor in aanmerking komt. Eenvoudig te doen aan de hand van een aantal vragen die je moet beantwoorden.

Meerdere schulden

Ook kan het voorkomen dat je diverse andere schulden hebt die er toe bijdragen dat je aanvraag wordt afgewezen. Niet getreurd want je kunt al je voorgaande schulden laten samenvoegen tot één nieuwe lening. Met het oversluiten van je dure leningen worden alle oude schulden afgelost en samengevoegd tot 1 nieuwe lening. Kredietaanbieder Frisia biedt deze mogelijkheid en heeft op zijn website daar een speciale oversluiten pagina voor gemaakt. Bedenk wel dat het hier ook gaat over schuld op creditcard, kopen op afbetaling en roodstand bij de bank. Naast Frisia kun je ook terecht bij Geldshop voor het samenvoegen van je lopende verplichtingen.

Heb je bkr noteringen?

alle andere schuldenJe hebt vanwege een BKR notering een afwijzing gekregen. Op dit moment is het onmogelijk om een lening of een hypotheek aan te vragen. Ook een creditcard ligt niet meer in het verschiet, waardoor je wat dat betreft bent aangewezen op een prepaid creditcard die geen kredietwaardigheid test. Wat betreft een lening kun je alleen nog maar terecht voor het lenen van een klein bedrag tot €1500 met behulp van een minilening.

Met de volgende BKR coderingen kun je GEEN doorlopend krediet of persoonlijke lening aanvragen:
H (jonger dan 5 jaar).
A1, A2, A3, A4 en A5.

Video met uitleg over BKR notering


Hoe kan ik online geld lenen?

 1. Kies je krediet.
 2. Kies het gewenste bedrag.
 3. Beantwoord de persoonlijke vragen.
 4. Upload de gevraagde documenten.
 5. Beantwoord de persoonlijke vragen.
 6. Verstuur je aanvraag.
 7. Wacht op de vrijblijvende offerte.
 8. Teken en retourneer de offerte.
 9. Ontvang betaling.

Waar kan ik een aanvraag indienen?

Voor het antwoord op al je vragen én het aanvragen van een lening of hypotheekvergelijking kun je het beste kijken bij de beste aanbieders van dit moment.

Welke leningen kan ik online afsluiten?

Het online geld lenen geldt voor de volgende kredieten: Doorlopend krediet, persoonlijke lening, hypotheek en minilening.

Gaat het aanvragen van een offerte gemakkelijk online?

Bij alle kredieten is de tijd die je kwijt bent met aanvragen slechts een kwestie van minuten. Met bijvoorbeeld een doorlopend krediet ben je iets langer bezig dan met het aanvragen van een simpele minilening.


Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente