Home » Geld lenen » Mogelijkheden geld lenen dit jaar

Mogelijkheden geld lenen dit jaar

Tumultueus jaar

Na een tumultueus jaar is het niet meer dan logisch dat veel mensen op zoek zijn naar mogelijkheden om dit jaar geld te lenen. Snel geld lenen is iets wat voor veel mensen, ondernemers en investeerders een goede uitkomst kan bieden. Het benodigde kapitaal stelt je in staat om verstandige beslissingen te maken.

In de tijden waarin we momenteel leven, komt dit zeker van pas. Verstandige beslissingen op financieel gebied zijn meer welkom dan ooit tevoren.

Om je een eindje op weg te helpen, gaan we in dit artikel dieper in op mogelijkheden tot geld lenen dit jaar. Snel geld lenen is namelijk op verschillende manieren mogelijk. Zo is het voor iedereen een optie om de manier te kiezen die het meest van pas komt.
We lopen de 3 hoofdmogelijkheden van geld lenen in dit jaar langs. Laten we beginnen bij de eerste.


Saldodipje minilening

Saldodipje spoed
Binnen 24 uur geld
€100 – €2500
Aflossen max. 4 maanden
Géén BKR toetsing!
Meer info

Direct beschikbaar

Bekijk Saldodipje


kredietgroep nederland

Kredietgroep Nederland
Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Vanaf €1.000
Rente vanaf 3,9%
Meer info

BKR toetsing

Bekijk Kredietgroep


Santander lenen

Santander
Aflossen: 12-120 maanden
Persoonlijke lening
Vertrouwd lenen
Vanaf €1.500
Meer info

BKR toetsing

Bekijk Santander


capitalbox

Zakelijk geld lenen
Voor alle ondernemers
€1.000 tot €350.000
Binnen 24 uur uitbetaling
Géén onderpand of jaarcijfers
Meer info

Snel beschikbaar

Bekijk Capitalbox
Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening krijg je in één keer het volledige leenbedrag uitbetaald door de kredietverstrekker. Een persoonlijke lening is daarom ook een van de meest populaire vormen van snel geld lenen dit jaar.

Je krijgt direct de toegang tot een bepaald bedrag, dat je vervolgens in een aantal termijnen gaat terugbetalen. Over het geleende totaalbedrag betaal je uiteraard rente. Hoe hoog deze rente precies is, hangt af van de kredietverstrekker.

Voordelen persoonlijke lening

Kiezen voor een persoonlijke lening brengt een aantal duidelijke voordelen met zich mee. Te denken valt dan aan:

Vaste looptijd

Het hebben van een vaste looptijd zorgt voor duidelijkheid. Je weet precies waar je aan toe bent. Aan de hand van de specifieke voorwaarden van een persoonlijke lening, kun je heel precies voor jezelf berekenen hoe je financiële plaatje eruit gaat zien. Dit zorgt voor rust. Op het moment dat je erin stapt, weet je ook wanneer je er weer klaar mee gaat zijn.

Vast maandbedrag

In het verlengde van de vaste looptijd, weet je ook precies wat het vaste maandbedrag gaat zijn dat je moet aflossen. Ook dit zorgt voor een overzichtelijke financiële situatie. Je weet wat je maandelijks opzij moet gaan zetten om de lening terug te betalen. Het is niet voor niets dat veel mensen kiezen voor een persoonlijke lening. De duidelijke voorwaarden die hierbij komen kijken, zijn een pré.

In één keer toegang tot geleend bedrag

Tot slot krijg je bij een persoonlijke lening dus in één klap de beschikking over het totaalbedrag. Deze kun je dan direct gebruiken op de manier die je zelf voor ogen hebt. Bijvoorbeeld om een dure aankoop te financieren of om genoeg geld te hebben voor een specifieke investering. Het is maar net waar je zelf het geld nodig voor hebt. In ieder geval komt het goed uit dat je het totaalbedrag in één keer op je rekening krijgt gestort.

Grote geldverstrekkers

Een persoonlijke lening afsluiten doe je vandaag de dag heel gemakkelijk. Een groot aantal banken biedt deze vorm van een lening aan. Denk aan grote geldverstrekkers als ABN Amro, ING en Santander.


Geld lenen met spoed

Minilening

Een andere optie is om een minilening af te sluiten. Zoals de naam al zegt, draait het bij een minilening om een relatief klein bedrag. Het gaat hierbij om een bedrag van tussen de 100 euro en 2500 euro. 100 euro is het minimumbedrag. Het absolute maximumbedrag is 2500 euro.

Gezien de maximale hoogte van het te lenen bedrag, sluit je een minilening alleen af voor de wat kleinere aankopen. Bovendien is het vaak de bedoeling om relatief snel het geld weer terug te betalen. Iets wat over het algemeen goed te doen is, omdat het te lenen bedrag + de rente niet al te hoog oploopt.

Een minilening is een voorbeeld van een moderne manier van snel geld lenen. Hierdoor komen er een aantal specifieke voordelen bij kijken.

Voordelen minilening

Qua voordelen een minilening moet je denken aan:

Binnen 24 uur op je rekening

Misschien wel het grootste voordeel van een minilening is dat je het totaalbedrag van de lening binnen 24 uur op je rekening hebt staan. Het is dus ook echt een manier van snel geld lenen. Voordat je het weet, heb je al de beschikking over het gewenste bedrag. Hierdoor kun je met een minilening snel inspelen op een specifieke wens. De financiële ondersteuning is zo binnen.

Terugbetaal mogelijkheden in termijnen

Daar komt nog bij dat een minilening in potentie maar een beperkt aantal termijnen kent om terug te betalen. Uiteraard kun je dit wel zelf kiezen. Maar sommige mensen vinden het fijn om na een relatief korte periode alweer van de lening af te zijn. Je hoeft je dan niet meer te focussen op het verleden, maar je kunt jezelf direct met een frisse blik op de toekomst richten.

Keuze qua looptijd

Verder is er bij een minilening geen sprake van een vaste looptijd. Je hebt hierin verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Zo is het niet ongewoon om een looptijd van 30 dagen, 45 dagen, 62 dagen, 93 dagen of 124 dagen te kiezen. Het fijne is dat je ook hier natuurlijk zelf de keuze in hebt. Welke looptijd voor een minilening komt voor jou persoonlijk het beste uit?

Geen BKR toetsing

Tot slot vindt er bij een minilening geen BKR toetsing plaats. Een BKR toetsing is een mechanisme dat geldverstrekkers gebruiken om te achterhalen of je nog andere leningen hebt lopen. En of je in het verleden bepaalde schulden en/of betalingsproblemen hebt gekend. Beiden zijn voor geldverstrekkers vaak een indicatie om niet met je in zee te gaan. Bij een minilening hoef je je hier niet eens zorgen over te maken. De BKR toetsing vindt in zijn geheel niet plaats. Met andere woorden, ideaal voor snel geld lenen zonder bkr en papierwerk.

Keuze uit meerdere partijen

Wanneer je wel oren hebt naar een minilening, dan zijn er twee partijen waar je uit kunt kiezen. Zowel Ferratum als ook Saldodipje bieden deze optie aan je aan. Beide zijn geschikt voor met spoed geld lenen zonder BKR toetsing. Het zijn in Nederland ook de enige twee aanbieders die dit doen.

Voor de kosteloze versie van de garantstelling dien je het volgende aan te leveren:
Van de garantsteller:
1. Legitimatie.
2. Recent bankafschrift.
3. Loonstrook.
4. Is de garantsteller getrouwd, dan dient ook de partner mee te tekenen.
5. Ten minste 25 jaar oud.
6. Woonachtig in Europa.

Alle gegevens kunnen per e-mail (klantenservice@saldodipje.nl) worden verzonden. Kun je een bekende of familielid vragen om persoonlijk voor je garant te staan? Je betaalt dan bij het aanvragen van een snelle minilening uitsluitend de rente.

De betaalde garantstelling is eigenlijk de gemakkelijkste oplossing. Je vraagt deze direct aan wanneer je bezig bent met het aanvragen van de minilening.

Het grote nadeel is natuurlijk dat dit een betaalde optie is. De kosten voor deze garantstelling zijn afhankelijk van het aangevraagde bedrag en de gewenste looptijd. Het wordt duidelijk aangegeven tijdens je online aanvraag.

Bestaande lening oversluiten

Tot slot is er ook nog een derde optie qua mogelijkheden om dit jaar geld te lenen. En deze derde optie betreft een lening oversluiten. Bij het oversluiten van een lening, sluit je één nieuwe lening af om een aantal andere openstaande leningen af te lossen. In plaats van dat je dan dus met meerdere leningen tegelijk te maken hebt, hou je uiteindelijk nog maar één grote lening over.

Dit proces van een lening oversluiten is bij veel mensen erg populair. Het biedt namelijk op meerdere vlakken een aantal voordelen, die men met open armen verwelkomt.

Voordelen lening oversluiten

Qua voordelen van een lening oversluiten krijg je bijvoorbeeld te maken met:

Minder rentekosten

Wanneer het aankomt op het terugbetalen van een lening, krijg je vanzelfsprekend te maken met rente. Deze rente kan aardig hoog oplopen. Zeker wanneer je meerdere leningen tegelijk hebt lopen. Door voor je lening oversluiten te kiezen, is er dan ook een goede kans dat je minder rentekosten kwijt bent. Bijvoorbeeld door voor een lening te kiezen met een relatief lage rente. Het ligt er namelijk per geldverstrekker maar net aan met welke rente er gerekend wordt.

Meer inzicht in totale schuld

Daarnaast biedt het oversluiten van je lening ook veel meer inzicht in je totale schuld. Je zal niet de eerste zijn die het overzicht een beetje kwijtraakt bij meerdere gelijklopende leningen. Want hoeveel moet je nou eigenlijk nog betalen? En wat is de looptijd van alle verschillende leningen? Het beperkte inzicht dat je hebt in je eigen leningen, zorgt zeer waarschijnlijk voor stress. En daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Door je lening over te sluiten, weet je voortaan heel precies waar je aan toe bent. Alles is dan onder één nieuwe lening ondergebracht.

Mogelijkheden tot kortere looptijd

Tot slot geeft het oversluiten van een lening je ook de mogelijkheid om een kortere looptijd te onderhandelen. Dit is vaak een wens die men heeft, om de totale rentekosten te minimaliseren. Hoe langer de looptijd namelijk is, hoe hoger de uiteindelijke rentekosten gaan zijn. Bovendien levert het ook een fijn gevoel op wanneer je zo snel mogelijk al je schulden hebt afgelost. Dé manier om hiervoor te zorgen, is door je lening over te sluiten.

Hier moet je op letten

Let er wel op dat het ook mogelijk moet zijn om je lening over te sluiten. Niet iedere lening is namelijk afgesloten onder dezelfde voorwaarden. Op het moment dat je dus meerdere leningen tegelijk hebt lopen, moet je wel even nagaan of het mogelijk is om de lening over te sluiten. Soms verhinderen geldverstrekkers dit namelijk in de voorwaarden.
Blijkt het nu dat je lening oversluiten mogelijk is, dan is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe geldverstrekker. Een geldverstrekker die jou aan de hand van fijne voorwaarden een goede lening voorschotelt.

Een van de geldverstrekkers die hierom bekend staat, is Santander. Bij Santander word je van begin tot eind geholpen bij het oversluiten van je lening. Zo hoeft het alles bij elkaar niet lang te duren voordat je voortaan al je leningen onder één nieuwe lening hebt lopen. Al met al levert dat toch net een wat prettiger gevoel op.