Home » Klein bedrag lenen » Minilening wordt steeds populairder

Minilening wordt steeds populairder

Minilening wordt steeds populairder
Minilening wordt steeds populairder

Het fenomeen minilening wordt steeds populairder, maar waarom is dit eigenlijk zo snel een populaire vorm van snel geld lenen geworden en welke mensen maken er gebruik van. De minilening is een verschijnsel dat is overgewaaid uit de Verenigde Staten, daar heet het een onder andere ´payday advance´ en is ontstaan uit de behoefte van mensen om een voorschot op hun salaris te kunnen krijgen en dit ook weer snel terug te betalen. Terwijl dit in Amerika al vele jaren heel gewoon is heeft de minilening het in Nederland zwaar te verduren gehad en kon rekenen op veel kritiek. Toch wordt de minilening nog steeds populairder.

Minilening wordt steeds populairder

Een klein bedrag lenen tot het moment dat je salaris gestort wordt is voor veel mensen een uitkomst omdat het aan het einde van de maand lastig is om wat geld over te houden, rekeningen moeten soms met spoed betaalt worden en kunnen niet langer blijven liggen.

Ook wordt er wel een minilening afgesloten om vlak voor de vakantie wat extra geld op zak te hebben, nu speelt dit in Nederland een veel kleinere rol omdat bijna iedereen vakantiegeld krijgt wat in veel andere Europese landen niet gebruikelijk is. Daar staat wel tegenover dat Nederlanders reislustig zijn en vaker op vakantie gaan, dan kan het bijvoorbeeld voor een lentevakantie of een wintersportvakantie handig zijn om wat extra zakgeld te hebben.

Welke bedragen zijn populair om te lenen

Met een minilening kun je een bedrag lenen tot maximaal 800 euro, echter is dit niet het bedrag wat het meest populair is. Er worden over het algemeen kleinere bedragen geleend, zo is 200 euro minilening zeer gewild en ook de 400 euro is een veel gevraagd bedrag.

Het heeft vaak te maken met de mogelijkheid van mensen om het geleende bedrag ook weer terug te kunnen betalen, zo is een kleine lening van 300 euro makkelijker af te lossen aan het einde van de maand dan een  groter bedrag van 700 euro.

Waarom is de minilening populair

Een ander voordeel voor een hoop mensen is dat er geen toetsing bij het Bureau Kredietregistratie wordt uitgevoerd, vooral in deze lastige economische tijden is er een grote groep Nederlanders die op de één of andere manier een negatieve registratie hebben gekregen.

Dit kan zijn omdat iemand zijn baan verliest of gewoon dat het financieel even niet mee zit. Gelukkig voor deze groep mensen is er een mogelijkheid voor geld lenen zonder bkr. Wel moet er natuurlijk opgelet worden dat de lening kan worden voldaan na het verstrijken van de afgesproken periode, hier wordt door de kredietverstrekker goed op gelet.

Waar moet je op letten bij het afsluiten

Ga je een minilening aanvragen dan is het verstandig om eens goed te kijken naar de extra kosten die je moet maken, zijn deze optioneel of kom je er niet onder uit. Er zijn ook verstrekkers van een minilening die bepaalde kosten optioneel hebben, dit heeft vooral te maken hoe snel je het geleende bedrag op je rekening wil hebben.

Hoef je dit niet binnen 10 minuten op je rekening te hebben maar heb je een paar dagen geduld dan kun je aardig besparen op de kosten. Kijk voor meer informatie over geld lenen ook eens op de website van het NIBUD, daar vind je veel handige tips over het aanvragen van een minilening en andere kredietvormen.