fbpx

Minilening voor studenten

Minilening voor studenten

Minilening voor studenten

Is er een minilening voor studenten is een vaak terugkerende vraag. Doe de eenvoudige rekensom en kijk of je in aanmerking komt voor minilening als student zijnde. Je kunt een bedrag lenen van maximaal 800 euro die snel op je rekening wordt bijgeschreven, Zie het als een voorschotje op geld wat je binnenkort op je rekening krijgt van of je studiefinanciering of een bijbaantje wat je hebt. Met de eenvoudige rekensom kun je precies zien wat je kunt lenen. Er is geen bkr check dus een eventuele negatieve registratie is geen probleem.

Minilening voor studenten

Ben je student en heb je halverwege de maand een rekening liggen die betaalt moet worden of heb je een leuke avond gepland maar zit je even zonder geld, dan kun je gebruik maken van een minilening. Voor de minilening moet je wel maandelijkse inkomsten hebben zodat het bedrijf wat de lening verstrekt er van uit kan gaan dat deze ook terugbetaalt gaat worden. Het leven van een student gaat niet over rozen, er zijn vele kosten te betalen zoals je levensonderhoud, de huur en je studiekosten. Daarom kan een voorschotje in de vorm van een minilening een uitkomst zijn.

Kijk hier voor een minilening

De rekensom voor een minilening

Kom je in aanmerking voor een klein geldbedrag dan moet je de volgende rekensom maken. Neem je maandelijkse inkomsten en trek daar je maandelijkse lasten van af. Blijft er onder streep bijvoorbeeld 300 euro netto over om vrij te besteden dan kun je dus een minilening van 300 euro aanvragen. Op deze manier breng je jezelf niet in problemen en ben je er zeker van dat je na 30 of 45 dagen het geld makkelijk kunt terugbetalen. Je maandelijkse lasten zijn kosten die elke maand weer terugkomen en deze moet je ook echt aan het einde van de maand betalen. Woon je nog bij je ouders en hoef je geen kostgeld te betalen en heb je een maandelijks inkomen omdat je ergens werkt dan kan het zijn dat er onder de streep meer overblijft, dit betekent dus dat je een hogere minilening kunt aanvragen.

Bedragen om te kunnen lenen

De bedragen die je kunt lenen verschilt per aanbieder maar begint vanaf 100 tot maximaal 800 euro. Het zijn kleine bedragen die je snel moet terug betalen, de periodes waar je uit kunt kiezen zijn 15, 30 of 45 dagen. Je moet het totale bedrag in één keer terug betalen binnen de afgesproken periode. Je mag echter wel eerder aflossen als je dat prettig vind of als je salaris eerder wordt gestort dan gebruikelijk, zolang je het maar in één keer afbetaalt.

Geld lenen zonder bkr toetsing

Als je een negatieve bkr hebt dan is dit voor het aanvragen van een minilening geen probleem want er wordt geen bkr check uitgevoerd op het moment dat je de lening aanvraagt. Er wordt meer gewicht gegeven aan het feit of je de lening binnen de gestelde periode kunt terug betalen, maar dat heb je volgens de bovengenoemde rekensom zelf al kunnen berekenen.

Direct geld lenen en snel op je rekening

Met de minilening kun je snel een geldbedrag op je rekening krijgen, geld lenen zonder bkr toetsing binnen 10 minuten is geen probleem. Je aanvraag wordt snel behandeld en je kunt het bedrag nog dezelfde dag op je rekening tegemoet zien, echter hangt dit wel af van welke bank je hebt, heb je een kleinere bank dan kan het voorkomen dat het geld pas de volgende dag op je rekening wordt bijgeschreven.