Minilening voorwaarden

Minilening en de voorwaarden

Minilening en de voorwaarden

Met een minilening kun je geld lenen zonder bkr toetsing, maar er zijn toch wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om deze succesvol aan te vragen. Welke deze voorwaarden voor de minilening zijn kun je verderop lezen. Met een minilening kun je snel en zonder al teveel poespas een relatief klein bedrag lenen tot € 1500. De minilening wint aan populariteit en wordt natuurlijk veelal aangewend als een voorschot op het salaris van de komende maand of de maand daar op.

Minilening en de voorwaarden

Voor het aanvragen van een minilening moet je minimaal een inkomen hebben van rond de € 900 netto, dit is geen vast gegeven want het is ook afhankelijk van de kosten die je maandelijks hebt, liggen deze kosten laag dan kun je wellicht met wat minder inkomen toch een minilening aanvragen. Verder moet je beschikken over een Nederlandse bankrekening en je dient ook in het bezit te zijn van een mobiele telefoon met een Nederlands nummer omdat er ook gecommuniceerd wordt via je mobiel, op deze manier kun je de voortgang van je minilening in de gaten houden.

ferratum minilening

Ferratum

Minilening
€100 tot maximaal €1500
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 13,99%
Kredietbedrag: €100-1500
Starttarief: Geen
Aflossen: 1-2 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 19 jaar
Boetevrij extra aflossen: Nee

Ferratum
saldodipje minilening

Saldodipje

Minilening
€50 tot maximaal €1500
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 13,99%
Kredietbedrag: €50-1500
Starttarief: Geen
Aflossen: 1-2 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 19 jaar
Boetevrij extra aflossen: Nee

Saldodipje

Minilening tariefberekening

Minilening:€500€1000€1500
Totaal krediet:€508,13€1015,02€1525,11
Minimale rente:13,99%13,99%13,99%
Maximale rente:13,99%13,99%13,99%
Minimale looptijd
maanden:
111
Maximale looptijd maanden:122

Welke papieren moet ik aanleveren

Het aanvragen van een minilening met spoed vereist niet veel papieren rompslomp, er zijn slechts enkele documenten nodig die je moet inscannen en vervolgens per email naar de geldverstrekker moet opsturen. In ieder geval heb je een kopie van je legitimatiebewijs nodig, let wel op, een rijbewijs is geen legitimatie, dus in dit geval je paspoort of je identiteitskaart. Verder een kopie van een recent bankafschrift waar bij voorkeur op staat dat je salaris gestort wordt. Je mag eventueel ook, naast een bankafschrift een recent loonstrookje opsturen.

De voorwaarden voor een minilening op een rij

Je bent 18 jaar of ouder.
Een bankrekening in jouw naam.
In het bezit van een mobiele telefoon met een Nederlands nummer.
Je hebt eventuele eerdere minileningen netjes op tijd terugbetaald.
Je hebt een inkomen van rond de € 900 netto per maand.
Je gaat akkoord met een testbetaling van € 0,01 (kan met iDeal).
Je kunt de eerste keer maximaal € 600 aanvragen.
Je zorgt voor een garantstelling.
Kies voor een minilening of voor een pluslening (uitleg hier onder).
Na aanvragen dien je je legitimatiebewijs toe te sturen via het online systeem.
 BKR registratie geen bezwaar

Wat is het verschil tussen een minilening en een pluslening

Het verschil in de twee verschillende leningen ligt volledig aan het bedrag wat je wil lenen. Hieronder een afbeelding die dit duidelijk laat zien. Voor de volledigheid zal ik het ook nog uitleggen.

Minilening

Een bedrag van minimaal € 100 tot maximaal € 800. Deze bedragen dienen in één keer afgelost te worden en wel binnen 15-, 30-, of 45 dagen. Voor wat betreft de overige voorwaarden is er geen verschil met de pluslening.

Pluslening

Er wordt gesproken over een pluslening als het aangevraagde bedrag hoger is dan € 600 met een maximum van € 1500. Het verschil met de minilening is gelegen in het feit dat de pluslening in twee termijnen mag worden betaalt. Deze twee termijnen zijn elk 31 dagen. Met andere woorden, je lost dus het gehele bedrag af in maximaal twee maanden.
minilening versus pluslening

Geld lenen zonder bkr

Het is al vaker geschreven, maar voor de volledigheid van het verhaal is het toch handig om te weten dat wanneer je een negatieve bkr registratie hebt dit geen beletsel is voor het aanvragen van een minilening. Er wordt geen toetsing uitgevoerd, dus voor geld lenen zonder bkr hoef je je geen zorgen over te maken. Het is echter wel belangrijk dat je in staat moet zijn om het geleende bedrag niet alleen op tijd terug te betalen maar ook dat je dit in maximaal twee termijnen kunt doen. Bij een minikrediet is in termijnen afbetalen mogelijk, maar op dit moment niet meer dan twee termijnen. Wellicht dat dit in de toekomst nog gaat veranderen.
leen 400 met een minilening

Hoe weet ik of ik een bkr registratie heb

Bij het bkr kun je je eigen gegevens opvragen zodat je kun controleren of de informatie die zij daar hebben over jou correct is. Je kunt dit voor een bescheiden vergoeding zelf regelen bij het bkr. Vroeger moest dit via de bank verlopen, maar omdat meer en meer mensen een lening online afsluiten zonder tussenkomst van een bank is het nu mogelijk om dit rechtstreeks te doen.

Dit vind je misschien ook leuk...