Minilening aanbieders 2020 (direct vergelijken)

Minilening aanbieders 2019

Minilening aanbieders 2020

Eigenlijk is er niet veel veranderd in 2020 sinds ik geschreven heb over de aanbieders in het vorige jaar. Toch is het de moeite waard om deze kredietvorm weer eens onder de loep te nemen en te kijken of er wellicht details en/of voorwaarden zijn gewijzigd. Na een eerdere storm van kritiek over de werkwijze van de aanbieders van een minilening, vind je er in Nederland nog maar twee en die zijn ook nog eens van hetzelfde bedrijf. Waar het in andere Europese landen geen enkel probleem is om dit soort korte termijn leningen te verstrekken, blijft het in Nederland altijd schuren tussen de aanbieder en de overheid. Zeker het AFM houdt dit goed in de gaten en bij eventuele overtredingen van de regelgeving grijpt deze toezichthouder keihard in. Niet alleen met torenhoge boetes, maar ook met het sommeren om in Nederland niet meer aan te bieden.

Minilening blijft populair

Ondanks al deze toestanden rondom de minilening blijft deze leenvorm toch bijzonder populair. Als we de karige openbare cijfers mogen geloven gaat het hier om tienduizenden nieuwe leningen per jaar. Zeker de moeite waard om hier aandacht aan te besteden. Op deze manier lenen is duur en zeker niet aan te raden om met grote regelmaat gebruik van te maken. Echter, zit je een keertje in hoge financiële nood, dan kun je hier een bewuste keuze voor maken en de hoge kosten een keer op de koop toe nemen. Niet handig is het om financiële gaten op te gaan vullen, daar is het veel te duur voor.

Welke aanbieders zijn er in 2020

Zoals eerder geschreven is er niets veranderd ten opzichte van 2019 en kunnen we nog steeds gebruik maken van dezelfde aanbieders. Ferratum en Saldodipje zijn na een moeizame start nu al vele jaren actief op de Nederlandse markt. Bij beiden kun je terecht vanaf € 100 met een maximum van € 1500. Bij het laatste bedrag heb je de mogelijkheid om in 2 termijnen af te lossen met een maximale looptijd van 62 dagen. Voor beide aanbieders dien je een garantstelling af te sluiten en hier zitten dan ook de kosten verstopt. Over de exacte kosten van een minilening bij één van deze twee heb ik uitgebreid geschreven. Wanneer je deze informatie doorleest weet je precies wat de totale kosten aan het eind van de rit zijn. De te betalen rente is ongewijzigd 13,99%. Iets onder het wettelijk maximum van 14%.

ferratum minilening

Ferratum

Minilening
€100 tot maximaal €1500
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 13,99%
Kredietbedrag: €100-1500
Starttarief: Geen
Aflossen: 1-2 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 19 jaar
Boetevrij extra aflossen: Nee

Ferratum
saldodipje minilening

Saldodipje

Minilening
€50 tot maximaal €1500
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 13,99%
Kredietbedrag: €50-1500
Starttarief: Geen
Aflossen: 1-2 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 19 jaar
Boetevrij extra aflossen: Nee

Saldodipje

Waarom zou je hiervoor kiezen

Zit je een keer in acute geldnood, heb je snel geld nodig en maak je je geen zorgen over de kosten, dan kun je hier is een keer gebruik van maken. Je kunt veel van dit leningen zeg, maar het staat wel supersnel op je rekening (meestal binnen 24 uur). Dit is dan weer een voordeel, je vraagt dit immers niet aan uit luxe overwegingen. Op de website van de aanbieders staat zeer duidelijk aangegeven aan het einde van de looptijd moet voldoen. Lees alle getoonde informatie goed, zodat je precies weet waar je aan begint. Altijd beter is het om iemand in je omgeving om hulp te vragen, stuk goedkoper en waarschijnlijk hoef je geen contract te tekenen.

Meer uitleg

Ik heb in het verleden al veel geschreven over de minilening en zal me hier dan ook beperken tot het opsommen van nuttige informatie die je elders op deze website kunt vinden. Heb je voldoende informatie gelezen en wil je er mee door gaan. Bekijk dan de minilening aanvragen pagina. Hier kun je direct naar de aanbieder van jouw keus en een vrijblijvende offerte opvragen. Nogmaals, lees goed waar je aan begint en doe het niet als je daardoor verder in de problemen komt.

Dit vind je misschien ook leuk...