fbpx

Minilening aanbieders 2017

Minilening aanbieders 2017

Minilening aanbieders 2017

Wat is er over van de aanbieders van een minilening die in 2016 actief waren in Nederland. Zijn het in 2017 nog steeds dezelfde, of is er een verschuiving geweest en zijn er nieuwe kredietverstrekkers? In dit artikel lees je welke mogelijkheden er tot je beschikking staan voor het lenen van een klein bedrag. Er zijn zeker wat zaken veranderd. Zo is de looptijd langer geworden, het maximale bedrag verhoogd en je kunt nu zelfs in termijnen aflossen, iets wat voorheen niet in Nederland werd aangeboden. Wat die termijnen zijn en wat het nieuwe maximaal te lenen bedrag is zal ik later uitleggen.

Maximale bedrag is hoger

Vorig jaar werden er nog slechts een minilening verstrekt die niet meer mocht bedragen dan zo´n 600 euro. Nu liggen de meest populaire aangevraagde bedragen een stuk lager en wel op €300 en €400. Nu bleek er toch een grote groep consumenten te zijn die behoefte had aan een hoger bedrag dan de eerder gestelde €600. Nu is er voor deze groep een aanpassing gedaan in het maximale leenbedrag en wel naar €1500. Vooral als je in een korte periode een hogere uitgave hebt.

Aflossen in termijnen

Was het voorheen onmogelijk om in gedeelten af te lossen, zo is ook dit aangepast om dit in twee termijnen te doen. Vooral bij de hogere bedragen kan dit een uitkomst zijn. Op deze manier kun je het over twee salaris uitbetalingen uitsmeren. Er is ook een andere aanbieder die het mogelijk maakt om in bijvoorbeeld 12 termijnen terug te betalen, echter kun je daar pas terecht vanaf €1500. Dit is een bedrag waar niet iedereen naar op zoek is. Je kunt deze aanbieder vinden op deze website op de pagina ´minilening´. De bedragen die je daar leent worden bij elkaar gebracht door middel van crowdfunding. Het aanvragen vraagt iets meer tijd, maar het maximale bedrag ligt een stuk hoger.

Minder aanbod dan in de rest van Europa

Al met al blijft het aanbod van aanbieders die voor een korte periode een klein bedrag uitlenen karig. Kijk je naar andere landen in Europa dan zie je dat er veel meer aanbod en dus ook veel meer keus is. In Nederland blijft het beperkt tot twee daadwerkelijke aanbieders terwijl en in bijvoorbeeld Spanje meer dan tien aanbieders zijn. Dit maakt de keuze voor diegenen die in Nederland een minilening willen aanvragen wel erg beperkt. Wat de reden hiervoor is dat is niet helemaal duidelijk.

Aanvragen gaat snel

Wat er ook verbeterd is, is de snelheid waarmee je een klein krediet kunt aanvragen. Het invullen van de vragenlijst om je aanvraag te starten duurt nog maar 5 minuten. Er zijn verschillende lastige vragen weggelaten zodat je minder gegevens hoeft in te vullen. Ook het versturen van de bewijzen van je inkomsten en legitimatiebewijs is een stuk simpeler geworden. Je hoeft deze niet meer met een scanner in te scannen, maar je maakt er tegenwoordig simpelweg een duidelijke foto van met je mobiele telefoon. Extra handig, want dan gaat het versturen per email van deze documenten ook gewoon met je mobiele telefoon.

Welke aanbieders

Uiteraard wordt dit geen uitgebreid overzicht, omdat er in Nederland maar een paar aanbieders zijn. Toch zal ik volledigheidshalve een opsomming geven van de mogelijkheden met bijpassende minimum- en maximum bedragen. Zo kun je op basis daarvan je keuze al enigszins bepalen.

Ferratum/Saldodipje

Minimaal €100 en maximaal €1500
Aflossen: Maximaal 2 termijnen
Aanvragen: Dit doe je in 5 simpele stappen:
1. Kies je bedrag en looptijd
2. Upload je legitimatiebewijs
3. Vul je persoonlijke gegevens in
4. Maak een keuze uit overige opties
5. Verifieer je bankrekening via iDeal

Crosslend

Minimaal €1500 en maximaal €30.000
Aflossen: Maximaal 60 termijnen (minimaal 6)
Aanvragen: Eveneens in 5 stappen:
1. Kies bedrag en looptijd
2. Registreer met je emailadres
3. Upload bankafschrift(en) en loonstroken
4. Vul het vragenformulier in
5. Bevestig je identiteit met een videogesprek (Het beste een laptop of computer met webcam)

Geen bkr toetsing

Beide aanbieders gebruiken geen bkr toetsing om tot goedkeuring over te gaan. Ferratum kijkt meer naar je inkomen of dat wel voldoende is om af te kunnen lossen en bij Crosslend gaat het nog sneller. Bij het indienen van een aanvraag bij Crosslend wordt er direct een uitslag gegeven. Er wordt gewerkt met een algoritme die binnen enkele minuten uitsluitsel geeft. Ferratum keert een goedgekeurde aanvraag sneller uit met een gemiddelde doorlooptijd van 24 uur.