Mini lening aanbieders

Mini lening aanbieders

Mini lening aanbieders

Welke mini lening aanbieders zijn er precies in Nederland en wat zijn de kosten die je moet betalen voor het afsluiten van een mini lening, ook zal er worden ingegaan op de vraag hoe snel je een aanvraag kunt indienen, wanneer je mini lening wordt betaald en welke papieren je moet laten zien om je aanvraag te kunnen behandelen. Ook zul je zien dat er verschil onderling is wat betreft de snelheid van uitbetalen, krijg je bij de één het geld dezelfde dag nog overgemaakt, zo krijg je bij de ander pas na vier dagen je mini lening.

Waar sluit ik een mini lening af

De mini lening sluit je heel gemakkelijk online af, in tegenstelling tot andere leningen, waar je ook nog terecht kunt bij een traditionele bank, kun je de mini lening uitsluiten online aanvragen. Alle aanbieders doen dit op een vrij simpele manier waarbij je uitsluitend een aanvraagformulier invult en deze met de verzendknop verstuurt. Vervolgens word je per email of sms op de hoogte gehouden van de voortgang van je aanvraag. Er zijn ook aanbieders die tegen een meerprijs je aanvraag binnen 10 minuten beoordelen. Wil je deze meerprijs niet betalen dan wordt je aanvraag wel dezelfde dag of de werkdag er na beoordeeld. Een snelle beoordeling betekent natuurlijk ook een snelle uitbetaling en dat is wat een hoop aanvragers prettig vinden.

Bekijk hier de mini lening aanbieders

Mini lening aanbieders

Er zijn in Nederland een aantal aanbieders gestopt omdat zijn niet over de benodigde vergunningen beschikten, waren er voor deze actie nog rond de 10 aanbieders actief, nu zul je zien dat het aanbod flink is uitgedund. Echter kun je er nu wel vrij zeker van zijn dat er niet meer rente en kosten worden berekend dan wettelijk is toegestaan. Het lijkt er op dat de geldverstrekkers er van hebben geleerd en hun zaakjes nu goed op orde hebben. Toch worden er nog wel kosten gerekend voor bepaalde zaken, die gaan er dan vooral over hoe snel je de mini lening in handen wil hebben, maar dit is dan optioneel.

Kosten mini lening

Voor elke mini lening die je aanvraagt zal de maximale rente van rond de 15% worden gerekend. Omdat het een bescheiden bedrag is met een relatief korte looptijd is dit in geld niet zo´n enorm bedrag, je moet rekenen op enkele euro´s over je totale mini lening. Er is wel een aanbieder die verplicht een garantstelling wil voor dat je kunt lenen, dit kan zijn bij een kennis of familie, die staan dan garant voor de lening als je niet terugbetaald. Heb je niemand die je hier mee kan helpen, dan wordt je verplicht een verzekering af te sluiten, dit is niet goedkoop, dus denk er nog eens over na als je met deze aanbieder in zee gaat.

Wat kan ik lenen

Over het algemeen is een eerste mini lening niet het maximale bedrag wat je kunt lenen, je ziet bedragen van 200 euro maximaal en bij anderen 400 euro maximaal. Dit geldt alleen als je de eerste keer een mini lening gaat afsluiten, voor een vervolgaanvraag kun je gewoon het maximale bedrag krijgen, je ziet maximale bedragen uiteenlopend van 600 euro tot 1000 euro. Let wel op dat je een mini lening altijd snel moet terugbetalen, gebruik deze dan ook alleen als je dringend iets moet betalen. De termijn van aflossen is er altijd sneller dan je denkt.

Mag ik een negatieve bkr hebben

Ja, dit is geen enkel probleem. Er wordt namelijk niet bij het bkr nagekeken of je een betalingsachterstand ofwel een negatieve registratie hebt. Je moet echter voor het aanvragen van een mini lening wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Echter met het bkr heeft dit allemaal niets te maken. Het bkr houdt bij wat je leent en of je dit netjes terugbetaald, het is echter niet verplicht voor bedrijven om hier informatie in te winnen. In dit geval gebeurt het dan ook niet.

Wanneer moet ik de mini lening terugbetalen

Deze periode is niet lang, afhankelijk van waar je deze afsluit zal de termijn van terugbetalen liggen tussen de 15 en 45 dagen. Je moet de mini lening ook in één keer aflossen, dit kan helaas niet in termijnen. Je kunt echter wel eerder aflossen als je dit wilt, maar het moet wel het hele bedrag inclusief rente en eventuele kosten.