Met een prepaid creditcard voorkom je online oplichting

Met een prepaid creditcard voorkom je online oplichting

Met een prepaid creditcard voorkom je online oplichting

Iedereen heeft er wel eens iets over gelezen of over gehoord, je doet een bestelling online en vervolgens worden je gegevens misbruikt en wordt je creditcard geplunderd. Gelukkig gebeurt het niet heel erg vaak, maar aan de andere kant, je zou er maar slachtoffer van worden. Maar wat kun je nu doen om er voor te zorgen dat het jou niet overkomt. Je gebruikt je creditcard vaker online dan je zelf in de gaten hebt en zelfs als je er mee in een winkel betaalt dan kunnen nog steeds je gegevens misbruikt worden. Kijk hier voor een overzicht van prepaid creditcards.

Met een prepaid creditcard voorkom je online oplichting

Een oplossing voor al deze gevaren is het aanschaffen van een prepaid creditcard en ik zal je precies uitleggen waarom dit veiliger is dan een reguliere creditcard terwijl je met de prepaid versie toch bijna alles kunt doen wat je met een creditcard met krediet kunt doen. Koop je een prepaid creditcard dan kun je daar precies opzetten wat je zelf wil, dit betekent dus dat anderen er nooit iets af kunnen halen wat er niet op staat, terwijl je met een gewone creditcard al snel een kredietruimte hebt van 2000 euro, dit kan er dus worden afgehaald.

Hoe laad je zo´n kaart op

Het mooie er van is dat je op verschillende manieren kunt opladen, per Ideal, per overboeking en in sommige gevallen met contant geld. Stel dat je zo´n kaart hebt en je hebt online bij Zalando een leuk paar laarzen gezien, ze zijn met 100 euro niet echt goedkoop maar toevallig hebben ze je maat en ook de kleur waar je al tijden naar op zoek was. Enfin, je besluit dus dat je de laarzen wilt kopen maar bent huiverig om dit met je creditcard te doen. Het is vrij simpel, je laadt de prepaid creditcard op die je eerder hebt aangeschaft en vervolgens gebruik je deze kaart om je bestelling af te ronden. Een kind kan de was doen en je kaart kan niet misbruikt worden omdat je er zojuist 100 euro op hebt gezet en dit meteen weer hebt uitgegeven aan een bestelling.

Waar kan ik een prepaid kaart gebruiken

Heeft de kaart die je hebt aangeschaft een Visa of Mastercard logo dan kun je deze overal ter wereld gebruiken, niet alleen online, maar ook gewoon in een winkel waar met kaarten betaalt kan worden. Ook contant geld uit de muur halen behoort tot de mogelijkheden, vaak moet je hier wel kosten voor betalen, dus het is raadzaam om dit goed in de gaten te houden en deze functie alleen in noodgevallen gebruikt.

Welke kaarten zijn er

Er zijn tegenwoordig twee verschillende soorten prepaid creditcards, eentje die je steeds weer kunt opladen en een ander die een vastgesteld bedrag heeft en na gebruik kan worden weggegooid terwijl de eerste meestal voor 2 jaar geldig is. Nadeel van een kaart met een vooraf vastgesteld bedrag en niet opgeladen kan worden is dat je niet goed kunt zien hoeveel er nog op de kaart staat, ook kan het gebeuren dat er een klein bedrag van een paar euro op blijft staan die je eigenlijk nergens kunt besteden. Er staat tegenover dat deze kaart uitermate geschikt is voor kinderen of om aan iemand cadeau te geven. Wanneer je deze kaart verliest dan ben je je geld kwijt terwijl je de eerst genoemde kaart kunt laten blokkeren om vervolgens een vervangende kaart aan te vragen.

Dit vind je misschien ook leuk...