Home » Geld lenen » Klein bedrag lenen » Loanrider minilening gestopt

Loanrider minilening gestopt

Hier alternatieve aanbieders

Helaas voor velen is Loanrider in juni 2018 gestopt met het aanbieden van kleine leningen. Maar er is gelukkig ook goed nieuws, want hier vind je alternatieve kredietverstrekkers voor een Loanrider minilening. Uitsluitend officiële aanbieders die over een degelijke vergunning beschikken.

Wat is Loanrider?

Loanrider is een kredietverstrekker die zich gespecialiseerd heeft in het uitlenen van kleine bedragen tot 1000 euro. Deze vorm van lenen wordt ook wel minilening, of minikrediet genoemd en is bijzonder populair in Nederland vanwege de snelheid van uitbetalen en het achterwege laten van een bkr toetsing. Na juridisch geharrewar heeft Loanrider besloten om de Nederlandse markt te verlaten. In andere landen is het bedrijf nog wel actief.

Alternatieve minilening aanvragen

Minilening
Snel op je rekening
Van €100 tot €1800
Snel & betrouwbaar
Ruime goedkeuring

Snel pinnen

Bekijk alle mogelijkhedenloanrider gestopt
Loanrider gestopt

Welke alternatieven zijn er voor Loanrider?

Ten tijde van schrijven is er in Nederland 1 alternatief die een kleine lening aanbiedt, net zoals Loanrider dat doet. Dit is Saldodipje snel voor een minilening, of een pluslening tot €1800.

Saldodipje

Bij de kredietverstrekker voor kleine bedragen bij uitstek kun je gebruik maken van Saldodipje. Een vriendelijk bedrijf waar klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staat. De voorwaarden voor het aanvragen van een spoedlening zijn duidelijk en je kunt er zonder gedoe aan voldoen. Je kunt er terecht vanaf het bescheiden bedrag van 100 euro.

Voorwaarden Saldodipje:
 1. Je bent 18 jaar of ouder.
 2. Je hebt niet teveel andere schulden.
 3. Je betaalt vanaf 6,17% rente.
 4. Het aanvragen gaat volledig online.
 5. Vul alle gegevens naar waarheid in.
 6. Je kiest zelf je garantsteller.

Verschil minilening en pluslening

Minilening is het lenen van een klein bedrag vanaf €100 tot maximaal €1000.
Bedragen van €100 tot en met €500 dienen in 1 keer te worden afgelost binnen 30 dagen.
Bedragen van €600 tot en met €1000 dienen in 1 keer te worden afgelost binnen 45 dagen.

Pluslening is het lenen van een groter bedrag vanaf €1100 tot maximaal €1800.
Al deze bedragen mogen in meerdere termijnen worden afgelost, maar altijd binnen 62 dagen.

Andere gestopte aanbieders

Loanrider is niet het enige slachtoffer in de aanhoudende strijd voor het aanbieden van minileningen op de Nederlandse markt. Eerder gooide Cashper al de handdoek in de ring. Cashper was 1 van de grootste kleine leningen verstrekkers in Nederland en genoot een grote positieve naamsbekendheid. Een andere verliezer is Loandome, een wat obscuur bedrijf welke zich had gevestigd op de Marshall eilanden (!). Loandome heeft nooit een grote populariteit genoten en heeft het in Nederland slechts zeer korte tijd volgehouden.

Wat is een minilening?

Alle bovengenoemde bedrijven verstrekken een zogeheten minilening, ook wel flitslening, of flitskrediet genoemd. Het is een op simpele wijze lenen van een klein bedrag. Van de overgebleven aanbieders, Ferratum en Saldodipje kun je een kleine lening aanvragen vanaf 100 euro met een maximum van 2500 euro. Groot voordeel voor veel Nederlandse consumenten is het feit dat er geen bkr toetsing en registratie wordt uitgevoerd. Vooral voor de groep met een negatieve bkr notering een uitkomt, want zij kunnen niet terecht voor een reguliere lening, zoals een doorlopend krediet, of een persoonlijke lening.

Uitleg minilening video


Met de volgende BKR coderingen kun je GEEN doorlopend krediet of persoonlijke lening aanvragen:
H (jonger dan 5 jaar).
A1, A2, A3, A4 en A5.

Ideaal voor een spoedlening

Ondanks hier en daar wat kritiek op de minilening, is het nog steeds een uitstekende manier om een spoedkrediet te ontvangen. Wat wil namelijk het geval? Na goedkeuring van je aanvraag heb je al binnen 12 uur tot 24 uur het door jou gevraagde bedrag op je bankrekening staan. Veel klanten vinden dit een fijn idee, vaak ook omdat ze een klein bedrag niet uit luxe overwegingen aanvragen. In sommige gevallen heb je zelfs al dezelfde dag deze spoedlening op je pinpas staan.

Geld lenen zonder bkr toetsing

Met spoed geld lenen zonder kredietcheck houdt in dat er bij een aanvraag niet op die manier naar je betaalverleden wordt gekeken. Heb je dus een negatieve bkr notering, dan is dit in dit geval geen ramp. De huidige aanbieders van een minilening doen geen onderzoek naar je betaalgedrag. Ook na goedkeuring van je aanvraag wordt dit niet gemeld. Vertrouwd en anoniem lenen.

Voor- en nadelen minilening

Voordelen

Nadelen

Stap voor stap hulp bij aanvragen (7)

Stappenplan aanvragen minilening

Benodigde tijd: 5 minuten
1. Kies gewenste bedrag
€100 - €1800
2. Kies de looptijd. Maximaal 62 dagen
3. Upload je legitimatiebewijs
Paspoort/rijbewijs/IDkaart
4. Kies je garantsteller
Gratis of betaald
5. Verifieer je bankrekening
Verstuur 1 cent met iDeal
6. Verstuur je aanvraag
7. Bij akkoord binnen 24 uur geld op je rekening
Snel geld lenen met ruime goedkeuring

Vragen en antwoorden over Loanrider

Zijn er alternatieven voor Loanrider?

Ja, gelukkig zijn er andere mogelijkheden. Er is zelfs keuze als je besluit om een minilening aan te gaan vragen. Mogelijkheden vanaf 100 euro tot maximaal 2500 euro. Lees hier wat de alternatieven zijn voor Loanrider.

Wat is Loanrider?

Loanrider is een aanbieder die kleine leningen verstrekt tot maximaal 1000 euro. Het bedrijf heeft in juni 2018 besloten om de Nederlandse markt te verlaten. In andere landen is het echter nog wel actief.

Is er een BKR toetsing?

Nee, bij een aanvraag voor een flitslening wordt geen BKR toetsing uitgevoerd. Heb je dus codering A1, A2, A3, A4, A5 of H? Dan kun je, mits je aan de voorwaarden voldoet een minilening aanvragen.

Wat zijn de voorwaarden voor een minilening?

Je bent in Nederland woonachtig, je bent tenminste 18 jaar, je hebt een regelmatig inkomen, je beschikt over een mobiele telefoon en je hebt een eigen bankrekening.

Zo doe je dat

Hoe kan ik een minilening lenen?

 1. Kies gewenste bedrag €100 – €1800.
 2. Kies de looptijd tot max. 62 dagen.
 3. Upload je legitimatiebewijs.
 4. Kies je garantsteller, gratis of betaald.
 5. Verifieer je bankrekening met iDeal.
 6. Verstuur je aanvraag online.
 7. Bij akkoord binnen 12 uur tot 24 uur geld.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente