Home » Geld lenen » Klein bedrag lenen » Loandome minilening gestopt – Hier nieuwe aanbieders!

Loandome minilening gestopt – Hier nieuwe aanbieders!

Loandome is al enige tijd gestopt met het aanbieden van minileningen. Het bedrijf noemde dit zelf niet zo, omdat het zou werken met onderhandse leningen van particulieren. Op deze manier dacht Loandome onder de Europese wetgeving uit te komen, om zonder vergunning in Nederland te kunnen opereren. De AFM heeft hier echter resoluut een einde aan gemaakt met een dwangsom van 50.000 euro. 

Direct aanvragen?

Minilening
Snel op je rekening
Van €100 tot €1800
Snel & betrouwbaar
Ruime goedkeuring

Snel pinnen

Bekijk alle mogelijkheden

kosten alternatieve minilening

Minilening:€500€1500
Rente11,92%11,66%
Looptijd30 dagen62 dagen
Totaal€504,65€1520,77

Wie zaten er achter Loandome?

Het bedrijf Loandome was op zijn zachtst gezegd ´dubieus´. Met een kantoor gevestigd op de Marshall eilanden en een bijkantoor in Malta werden de eerste zogeheten rode vlaggen reeds gehesen. Ook particulieren die zich aanmeldden als investeerder werden niet met open armen ontvangen. Dit leek te bevestigen dat Loandome het zogenaamde onderhandse lenen uitsluitend gebruikte als dekmantel om onder een Europese vergunning uit te komen.

Veelgestelde vragen minilening

Doe je een eerste aanvraag? Dan kun je maximaal 800 euro lenen. Er wordt beoordeeld of je dit bedrag op tijd kunt kunt aflossen. Zo niet dan kan dit een lager bedrag zijn.

Bij het aanvragen dien je een garantstelling te kiezen. Dit kan een persoonlijke garantstelling zijn (kosteloos), of een externe garantstelling (betaalt).

Een minilening gaat tot en met 1000 euro in maximaal 45 dagen aflossen en een pluslening gaat tot 2500 euro in maximaal 4 maanden aflossen.

Is je goedkeuring van een minilening of pluslening op een werkdag (maandag t/m vrijdag), dan kun je een betaling verwachten tussen de 12- en 24 uur. In het weekend wordt niet uitbetaald.

Log in op je account bij Saldodipje en vervolgens kies je de betaalknop. De gemakkelijkste manier om af te betalen is via iDeal. Betalen via bankoverschrijving is ook mogelijk.

Zodra je eerdere minilening of pluslening is afgelost kun je een nieuwe lening aanvragen. Je kunt geen nieuwe minilening aanvragen als er nog een eerdere lening loopt.

Geld lenen zonder bkr met minilening (video)

Wat bood Loandome precies aan?

Zoals eerder geschreven bood Loandome geen minileningen aan, maar onderhandse leningen waarbij zogenaamd particulieren kleine bedragen tot 500 euro uitleenden aan andere particulieren. Loandome diende hierbij alleen als tussenpersoon om de transactie tot stand te brengen. Er werd een gigantische rente gerekend, die wel kon oplopen tot 240% op jaarbasis. Dit is in Nederland niet toegestaan. In Nederland is de wettelijk vastgestelde maximale rente 10% op jaarbasis.


Kenmerken minilening:
€100 – €1800.
Maximale looptijd 62 dagen.
Direct op je rekening gestort.
Snelle aanvraag en uitbetaling.
Binnen 12 uur tot 24 uur geld.
Ruime goedkeuring.


Waren er veel klachten?

Tik je de naam Loandome in in Google, dan zul je verbaast staan over het aantal klachten die je kunt lezen over dit bedrijf. De klachten gaan voornamelijk over de belachelijk hoge rente. Maar ook de klantenservice wordt regelmatig onder vuur genomen. Vaak werd er op vragen van consumenten helemaal niet gereageerd. Zelfs het bedrijf Saldodipje heeft een klacht ingediend bij Google, omdat Loandome teksten van de website van Saldodipje zou hebben gekopieerd. Al met al komt en kwam dit bedrijf niet erg betrouwbaar over. Het is dan ook maar goed dat het niet meer bestaat.

Een minilening wordt ook wel flitskrediet, voorschotje of minikrediet genoemd.

Zijn er nog andere minilening aanbieders in Nederland?

Op dit moment zijn er twee websites actief waar je een klein bedrag kunt lenen. Zij beschikken over een Europese vergunning en mogen dus legaal een minilening aanbieden in Nederland. Ik heb over Saldodipje uitgebreid geschreven met een review over het bedrijf. Natuurlijk moeten deze bedrijven ook geld verdienen en zo is de rente op dit moment vanaf 6,17% op jaarbasis. Een ander bedrijf welke een flitslening aanbiedt is Ferratum. Hier kun je kiezen uit een minilening voor een laag bedrag, of een pluslening voor een hoog bedrag tot 1500 euro.

Slim voor een spoedlening

De huidige aanbieders voor het lenen van kleine bedragen leveren met spoed en zonder bkr toetsing. Dus dit is vooral handig als je op korte termijn een bescheiden bedrag nodig hebt. Aan de reacties op internet te zien houden de bedrijven zich aan de belofte van snel uitbetalen. Over het algemeen kun je tussen de 12 uur en 24 uur je betaling tegemoet zien. Dat is snel te noemen.

Stappenplan aanvragen minilening

Benodigde tijd: 5 minuten
1. Kies gewenste bedrag
€100 - €1800
2. Kies de looptijd. Maximaal 62 dagen
3. Upload je legitimatiebewijs
Paspoort/rijbewijs/IDkaart
4. Kies je garantsteller
Gratis of betaald
5. Verifieer je bankrekening
Verstuur 1 cent met iDeal
6. Verstuur je aanvraag
7. Bij akkoord binnen 24 uur geld op je rekening
Snel geld lenen met ruime goedkeuring

Tegenwoordig kun je naast de reguliere minilening (tot €1000), ook nog eens kiezen voor een pluslening (tot €1800). Met zijn flexibelere aflosregeling en hogere aan te vragen bedragen is dit voor veel consumenten een welkome aanvulling op het reeds bestaande aanbod van minileningen.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente