Lening aanvragen

Ferratum minilening

Ferratum

 Minilening 
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 13,99%
Kredietbedrag: €100-1500
Starttarief: Geen
Aflossen: 1-2 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 19 jaar
Boetevrij extra aflossen: Nee
Ferratum

Géén BKR toetsing 🙂


Alternatief voor Ferratum is Saldodipje.

Welke kredieten kun je aanvragen

Er is in Nederland een grote verscheidenheid aan kredieten, zelfs zo veel dat ik me kan voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ik zal in het onderstaande overzicht proberen een duidelijk beeld te schetsen van de leningen die worden aangeboden en welke het meest geschikt is voor bepaalde situaties. Natuurlijk kan dit per geval verschillen, maar met een beknopt overzicht kan het makkelijker zijn om de keuze te bepalen.

Minilening

Laat ik maar gelijk beginnen met het populairste krediet van Nederland. Overgewaaid uit Amerika is het het voorschot op je salaris, niet alleen bekend onder de naam minilening, maar ook wel payday, flitskrediet, voorschotje of minikrediet. Deze vorm is het meest geschikt als je even wat geld nodig hebt voor een korte periode, immers moet je dit weer snel aflossen, waarbij je nog wel keus hebt wat betreft de snelheid.

Kies je aflossing

De snelste aflossing vindt plaats in 15 dagen, vind je dit te snel dan kun je ook nog kiezen voor 30 dagen en zelfs ook voor 45 dagen. Met deze laatste optie kun je het nog uitstellen tot een salaris 2 maanden later. De populariteit van de minilening is mede te danken aan het feit dt er géén bkr toetsing wordt uitgevoerd, je kunt dus geld lenen zonder bkr. Je vraagt een minilening aan vanaf 50 euro met een maximum van 800 euro.

Doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet praat je natuurlijk over hele andere bedragen en is de looptijd variabel, maar over het algemeen ligt deze rond de 5 jaar. Deze vorm van lenen is bijzonder populair omdat er een aantal voordelen zijn, zo begin je pas rente te betalen op het moment dat je van het krediet gebruik gaat maken. Ook is het een voordeel dat de looptijd variabel is en bij goedkeuring van de kredietverstrekker steeds weer te verlengen is.

Laag maandbedrag

Je kunt er voor kiezen om alleen de rente af te lossen om op die manier het maandbedrag laag te houden. Je vraagt een doorlopend krediet aan vanaf 2.500 euro, maar dit verschilt per aanbieder, sommigen hanteren een minimum van 5.000 euro. Nadelen zijn er natuurlijk ook, de rente die je gaat betalen is variabel, dit is bij een dalende rente natuurlijk fijn omdat je dan minder per maand gat betelen, maar aan de andere kant heb je bij een stijgende rente een hogere maandlast.

Persoonlijke lening

Deze vorm wordt bijna uitsluitend gebruikt om in één keer een grote uitgave te doen, denk hierbij aan het kopen van een auto, een caravan, een camper of een boot, maar deze wordt ook wel gebruikt voor het kopen van een nieuwe televisie. Je krijgt het aangevraagde bedrag in één keer op je rekening gestort en je gaat ook meteen rente betalen. Voordeel is dat de rente en de looptijd vast staan, je komt hiermee dus niet voor verrassingen te staan.

Rente

De rente van een persoonlijke lening ligt over het algemeen iets hoger dan bij het doorlopend krediet, echter is dit verschil niet erg groot. Ook deze kredietvorm vraag je aan vanaf een bedrag van 2.500 euro, je moet minimaal een vast inkomen van ronde de 1400 euro netto per maand hebben. Er zijn bij de aanvraag nog andere factoren waar op gelet wordt, heb je een eigen huis of woon je in een huurhuis, wat zijn je vaste lasten en hoeveel houd je per maand over. De verstrekkers van kredieten hebben een financiële zorgplicht en moeten er voor waken dat je niet meer leent dan wat je aan kunt, je mag niet in de problemen komen door je nieuwe lening.