Home » Lenen zonder BKR toetsing » Lenen van een particulier zonder toetsing van het BKR

Lenen van een particulier zonder toetsing van het BKR

Lenen van een particulier zonder toetsing van het BKR
Lenen van een particulier zonder toetsing van het BKR

Lenen is soms nodig. Vooral wanneer er onverwachts iets gebeurd. De wasmachine gaat kapot, de vaatwasser doet het niet meer of jouw auto heeft bijvoorbeeld een reparatie nodig. Wanneer je hier geen geld voor hebt, kun je er voor kiezen om te lenen. Dit kun je doen bij een groot bedrijf, maar je kunt er ook voor kiezen om dit te doen bij een particulier. Je kunt bij bepaalde aanbieder dit doen. Zij zorgen ervoor dat je in contact komt met een particulier. Dit kan gedaan worden tot en met 500 euro. Je kunt dus snel en makkelijk tot wel 500 euro lenen.

Lenen van een particulier zonder toetsing van het BKR

Bij een particulier lenen kan erg makkelijk zijn. Zo is er bijvoorbeeld geen sprake van een bkr toetsing. Wel wordt  er een risicoprofiel opgesteld. Op deze manier kan een particulier bepalen of hij of zij een lening aan jou wilt gaan verstrekken. Aan de hand van het risicoprofiel kan de particuliere uitlener ook bepalen hoeveel geld deze aan jou wilt gaan lenen. Dit kan lager uitvallen, wanneer de particulier dit nodig acht.

Geen extra kosten

Door te kiezen voor een particuliere uitlener, betaal je geen extra kosten. Je hoeft het bedrijf dat je in contact brengt met de uitlener dus niets te betalen. Natuurlijk betaal je wel rente voor het lenen van geld. Deze rente is er voor de uitlener. De uitlener neemt immers een risico door ervoor te kiezen om aan jou geld uit te lenen.

Toetsing

Zoals eerder vermeldt, is er geen toetsing van het BKR. Wanneer je dus geld wilt lenen, kan dit altijd. Wel wordt er een risicoprofiel aangemaakt. Daarom is het nodig dat je een kopie maakt van het identiteitsbewijs en een afschrift waarop inkomsten en uitgaven van de laatste 45 dagen zijn vermeldt. Ook is een kopie van je bankpas nodig. Daarnaast wordt er een kopie gevraagd om het inkomen te bewijzen. Dit kan bijvoorbeeld door een salarisstrookje. Dit strookje mag niet ouder zijn dan een maand. Met deze gegevens wordt zeer zorgvuldig omgegaan. De uitlener ziet deze niet. Hij of zij krijgt alleen een risicoprofiel te zien. Op basis daarvan wordt de beslissing voor wel of niet uitlenen gemaakt. Leent een uitlener geen geld aan jou uit, dan kan iemand anders dit natuurlijk nog wel doen! Op deze manier kun je toch op een eenvoudige manier snel geld lenen. Dit kan zeer handig zijn voor als je snel geld nodig hebt.