Home » Geld lenen » Krediet aanvragen waar kan ik terecht

Krediet aanvragen waar kan ik terecht

Krediet aanvragen waar kan ik terecht
Krediet aanvragen waar kan ik terecht

Er zijn niet alleen veel verschillende kredieten, maar er zijn ook legio mogelijkheden voor het aanvragen van een krediet. Je moet jezelf hierbij een aantal zaken afvragen. Hoe snel heb je een krediet nodig en waar ga je het voor gebruiken? Lees in het artikel hoe je dit snel en probleemloos kunt doen.

Krediet aanvragen waar kan ik terecht

Laten we beginnen met het uitleggen welke kredieten er zijn en waar ze individueel voor bedoeld zijn. Hierna kun je kiezen welk krediet je gaat aanvragen en of je dat online wilt doen of liever bij de bank waar je al klant bent. Meestal is dit duurder dan wanneer je het online regelt. Maar het belangrijkste is om het juiste krediet te vinden voor je doel.

Krediet aanvragen zonder BKR

De meest gangbare kredieten beginnen vanaf een bedrag van ongeveer 2.500 tot rond de 80.000 euro, voor een lening voor het kopen van een huis kom je natuurlijk terecht bij een hypotheek. Voor al dit soort kredieten geldt dat je geen negatieve BKR registratie mag hebben, heb je zo´n melding wel dan kom je voor deze ´grote´ kredieten niet in aanmerking. Wil je een krediet aanvragen zonder BKR dan lees je onderaan welke mogelijkheden er nog voor je zijn.

Doorlopend Krediet

Een doorlopend krediet is puur bedoeld om er voor te zorgen dat je geld achter de hand hebt om eventuele tegenslagen op te kunnen vangen. Ook voor kleinere klusjes in er rond het huis kun je een doorlopend krediet afsluiten. Dit krediet is minder geschikt om in één keer een grote uitgave te doen, zoals het het kopen van een auto, een boot, of een ander duur product. Bij het gebruiken van een doorlopend krediet moet je vooral denken aan groot onderhoud aan je auto, iets wat dringend vervangen moet worden en onderhoud aan belangrijke zaken die je in huis hebt staan.

Doorlopend krediet aanvragen

Bij het afsluiten van een doorlopend krediet moet je rekening houden met een aantal zaken.
1. De rente is gedurende de gehele looptijd variabel.
2. Eenmaal afgeloste bedragen kun je weer opnemen.
3. Er is geen vaste looptijd waarop het krediet moet zijn terugbetaald.
4. Per maand moet je altijd minimaal de te betalen rente voldoen.
5. Geen negatieve BKR registratie.

Een doorlopend krediet kun je gemakkelijk online afsluiten, er is geen persoonlijk contact en gevraagde papieren kun je per email toesturen. De rente die je moet betalen verschilt nog wel per aanbieder, maar ligt rond de 5%.

Persoonlijke lening berekenen

Een persoonlijke lening is bedoeld om in één keer een grote uitgave te kunnen doen, bijvoorbeeld voor het kopen van een auto, een boot of een caravan.
Bij een aanvragen van een persoonlijke lening gelden de volgende regels.
1. De rente is gedurende de hele lening vast.
2. Eenmaal afgeloste bedragen kun je NIET weer opnemen.
3. Er is een vaste looptijd (meestal rond de 5 jaar).
4. Per maand betaal je rente en een gedeelte aflossing.
5. Ook voor de persoonlijke lening geldt dat je geen negatieve BKR registratie mag hebben.

Voor het aanvragen van een persoonlijke lening is er veel aanbod online, vergelijk deze en ga op zoek naar de aanbieder met de laagste rente.

Lening aanvragen zonder BKR toetsing

Zoals aan het begin van dit artikel al vermeld kom je niet in aanmerking voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening als je een negatieve BKR hebt. je kunt dan nog wel terecht voor een minilening, waar je voor een korte periode van maximaal 45 dagen een bescheiden bedrag van maximaal 800 euro kunt lenen. Bij de minilening maakt het dus niet uit of je een BKR registratie hebt. Je moet wel minimaal 21 jaar zijn en een minimum inkomen van 900 euro netto per maand hebben.

Minilening aanvragen

Het afsluiten van een minilening kan alleen maar online, al de papieren die gevraagd worden kunnen per email worden toegezonden en ook hier is persoonlijk contact niet nodig. Het aanvragen gaat makkelijk en snel, binnen 5 minuten heb je deze aangevraagd. Het betreft een offerte, dus je kunt later altijd nog beslissen om het toch maar niet te doen, er worden je dan geen kosten in rekening gebracht.