Krediet aanvragen voor verbouwing huis


Krediet aanvragen voor verbouwing huis

Krediet aanvragen voor verbouwing huis

Welk krediet aanvragen voor verbouwing huis is de beste oplossing? Er zijn verschillende opties om dit te realiseren. Nog een hypotheek of toch maar een doorlopend krediet of een persoonlijke lening die je gemakkelijker kunt afsluiten dan een hypotheek. Voor de hypotheek moet je namelijk naar de notaris wat weer een hoop extra kosten met zich meebrengt.

Krediet aanvragen voor verbouwing huis

Voor het verbouwen van je huis heb je dus meerdere opties, maar welke optie is dan de meest geschikte? Een andere vraag die beantwoord moet worden is of je de te betalen rente wil aftrekken voor de belasting van je inkomen. Is dit het geval dan moet je krediet per se op annuïtaire basis zijn, dus bij het krediet waarbij je de rente wil aftrekken valt het doorlopend krediet dus af.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is wél een lening op annuïtaire basis, dit betekent dat je een vast bedrag betaalt voor een vaste periode, de persoonlijke lening is daar geschikt voor. Voordeel is dat je niet naar de notaris hoeft en dus niet een hoop extra kosten hoeft te maken. Een nadeel is dat de looptijd korter is dan bij een hypotheek, waar een hypotheek rustig een looptijd van 20 jaar kan hebben, moet je bij de persoonlijke lening rekening houden met een termijn van maximaal ongeveer 5 jaar.

Hypotheek

met het afsluiten van een hypotheek voor het verbouwen van uw huis kunt u het geleende bedrag over een lange tijd terugbetalen, dit betekent dan dat het maandbedrag erg laag zal zijn, dit zorgt er voor dat u voldoende financien overhoud en niet in de problemen komt. Het ligt maar net aan je inkomen wat voor het beste uitkomt. Soms kan het ook meer voordelen hebben om voor de persoonlijke lening te kiezen.

Hypotheekrente blijft dalen

Goed nieuws als je kiest voor de hypotheek, want de rente blijft maar dalen, als je de hypotheek  voor het verbouwen van je huis slim inzet dan kun je met een erg lage rente wegkomen. Neem je bijvoorbeeld nu een rentevaste periode van 10 jaar, dan ben je maar liefst 10 jaar lang verzekerd van een super lage rente. Bij een persoonlijke lening heb je deze keus helaas niet.

Krediet aanvragen voor verbouwing huis
Geef je stem

Over John

Hoi, mijn naam is John, ik ben gek op schrijven en dat doe ik dan ook elke dag. Ik beheer een aantal websites met uiteenlopende onderwerpen. Het verschillende karakter van deze websites houdt het leuk om er iedere dag weer over te kunnen schrijven. In het begin was het lastig om over bepaalde onderwerpen te schrijven, maar nu na geruime tijd wordt het steeds makkelijker en leuker om te doen, zeker als je ziet dat wat ik zoal geschreven heb door veel mensen wordt gelezen. Naast het schrijven over het lenen van geld schrijf ik ook op verschillende reis websites en ook op enkele fora ben ik actief als beheerder. Het zijn verschillende onderwerpen, met verschillende interesses en ook veel verschillende mensen.