fbpx

Klusjes doen als je geld nodig hebt

Klusjes doen als je geld nodig hebt

Klusjes doen als je geld nodig hebt

Klusjes doen als je geld nodig hebt, dat is nog eens een goed idee, je hebt er geen idee van hoeveel mensen twee linker handen hebben en zitten te springen om een klein beetje hulp bij niet al te ingewikkelde opdrachten. Lees verder om te zien hoe je dit het beste kunt opzetten en welke valkuilen je moet vermijden.

Veel mensen zijn niet handig

Heel veel mensen, meer dan je denkt zijn niet zo handig en hebben ook het geld er niet voor over om en bedrijf in te schakelen om kleine reparaties in en rond het huis te doen. Denk dan vooral aan de simpele dingen, zoals het aansluiten van een stopcontact, het instellen van een televisie of een dvd speler. Het ophangen van een lamp, het ontstoppen van een gootsteen en ga zo maar door. Hele kleine reparaties die toch een groot aantal mensen hoofdpijn bezorgd.

Klusjes doen als je geld nodig hebt

Maak een leuke simpele heldere folder die precies uitlegt wat je kan doen en wat het ongeveer gaat kosten, geef hier alleen een indicatie van en vertel in je folder dat ze je kunnen bellen om een exacte prijs af te spreken en wanneer je tijd hebt om dit te doen. Houd de folder simpel maar geef wel voldoende informatie. Kies een pakkende titel en neem een formaat folder die mensen makkelijk kunnen bewaren, het beste formaat is A5, dat is een papier die je in je printer gebruikt en deze dan twee keer gevouwen en door vier gesneden. Maak gewoon zelf iets op je eigen computer zonder al te veel opsmuk, dat maakt de folder echt niet interessanter. Vermeld duidelijk je telefoonnummer en wanneer mensen je kunnen bellen. Duidelijkheid is erg belangrijk.

Stiptheid

Wanneer je eenmaal een opdracht hebt aangenomen, zorg er dan voor dat je de gemaakte afspraken stipt nakomt. Niets is meer vervelend dan wanneer je klanten voor niets op je moeten wachten zonder dat je dit duidelijk communiceert.
Heb je de klus volbracht zorg er dan voor dat je alle troep die je hebt gemaakt netjes opruimt, dat laat een goede indruk achter en zal er voor zorgen dat de klant de volgende keer ook weer voor jou kiest. Wees helder naar de klant toe, ook wanneer je een keer geen tijd of zin hebt, zeg dit dan gewoon, het is beter dan er omheen te draaien en onduidelijkheid te scheppen.

Lees ook de andere handige tips

Dit artikel: Klusjes doen als je geld nodig hebt is onderdeel van een serie van handige tips hoe je op eenvoudige wijze wat geld kunt verdienen. Eerdere artikelen in deze reeks waren:

Verhuur jezelf als freelancer op Fiverr
Ik heb geld nodig lees hier hoe