fbpx

Ik kan geen geld lenen

Ik kan geen geld lenen

Ik kan geen geld lenen

Ik kan geen geld lenen is een veelgehoord probleem onder veel Nederlanders. Maar wat moet je nu precies doen om wél geld te kunnen lenen en misschien nog wel een belangrijkere vraag is de reden waarom je dit niet kunt doen. Heeft het te maken met problemen uit het verleden waarbij je een notering bij het bkr hebt opgelopen, of is het gewoon omdat je inkomen niet hoog genoeg is om dit te realiseren. Laten we in dit artikel eens dieper ingaan op de vraag wat je wensen zijn met betrekking tot het bedrag, waarvoor je het gaat gebruiken en waarom het eerder niet lukte.


Ik kan geen geld lenen

Er is een grote groep mensen die geen geld kunnen lenen omdat ze niet voldoende inkomen hebben. Toch is er wel een oplossing voor dit probleem, voor als je bijvoorbeeld een doorlopend krediet of een persoonlijke lening van 10.000 euro wil aanvragen. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je een regelmatig inkomen hebben van rond de 1400 euro netto per maand. Heb je dit echter niet dan kun je een aantal dingen doen om het toch voor elkaar te krijgen. Vraag of je partner mee tekent voor de lening, de maandelijkse inkomsten worden dan bij elkaar opgeteld en dan zul je toch zeker de drempel van 1400 euro kunnen halen. heb je geen partner vraag dan of er iemand voor je garant kan staan, op deze manier kun je met te weinig inkomen toch een lening aanvragen.

Klein bedrag lenen

Aan de andere kant zijn er in Nederland vele duizenden huishoudens die geen geld kunnen lenen omdat ze in het verleden een negatieve bkr registratie hebben opgelopen. Zelfs al heb je de betalingsachterstand helemaal weggewerkt en heb je dus geen schulden meer met een achterstand in de betaling, dan nog blijft deze melding nog 5 jaar staan en zullen kredietverstrekkers uiterst terughoudend zijn om je een nieuw krediet te verstrekken. Ook met iemand die garant voor je wil staan zal het een lastige klus blijven. Het enige wat je in jouw situatie nog kunt doen is een klein bedrag lenen van maximaal 800 euro met een zogeheten minilening. Ik zal hieronder uitleggen hoe je dit kunt aanvragen, waar je op moet letten en hoe snel je dit kleine bedrag weer moet aflossen.

Minilening aanvragen

Met het aanvragen van een minilening is het hebben van een negatieve bkr geen enkel probleem om de doodeenvoudige reden dat er geen toetsing wordt uitgevoerd. Je leent op een snelle manier een bedrag vanaf 50 euro met een maximum van 800 euro, de snelheid van terug betalen kun je zelf kiezen, kies je voor snel dan betaal je in 15 dagen het gehele bedrag weer terug. Andere opties zijn 30 dagen en 45 dagen. De rente die je betaalt is nooit meer dan het wettelijk vastgestelde maximum, het percentage welke je moet betalen wordt nog wel eens verlaagd door de kredietverstrekkers dus ik zal dit dan hier ook niet noemen.

Moet ik dan veel kosten betalen

Gelukkig zijn er meerdere aanbieders actief, dus er valt wat te kiezen. Het maken van kosten heb je enigszins zelf in de hand, wil je geld lenen zonder bkr toetsing binnen 10 minuten op je rekening dan wordt dit gezien als een extra service en zul je er dus voor moeten betalen. Heb je niet echt haast om het aangevraagde bedrag op je rekening te krijgen dan laat je deze service achterwege, doe je het op deze manier dan hoef je alleen maar de rente te betalen en verder geen extra kosten. Er zijn ook aanbieders die deze snelle manier van uitbetalen (dezelfde dag) al in hun aanvraag verwerkt hebben, hier heb je dus geen keus en moet je standaard de kosten voor snel uitbetalen meerekenen in je aanvraag.

Meer informatie over geld lenen

Wil je meer informatie over dit onderwerp voordat je een lening gaat aanvragen dan kun je ook eens kijken op de website van het Nibud, hier vind je veel gerelateerde informatie met allerhande rekentools zodat je kunt berekenen of het wel een goed idee is om een lening af te gaan sluiten.