Hypotheek aanvragen

Saldodipje
 Minilening 
€100 tot maximaal €1500
Lees artikel

Ferratum
Géén BKR toetsing

Mastercard
 Prepaid creditcard 
Altijd veilig betalen - Tip!
Lees artikel

Prepaid creditcard

Kredietgroep Nederland
 Doorlopend krediet 
Uniek krediet

Kredietgroep

Kredietcollectief
 Persoonlijke lening 
Lenen zonder zorgen
Lees artikel

Kredietcollectief

Frisia
 Lening oversluiten 
Simpel besparen
Lees artikel

Oversluiten

Ferratum
 Minilening 
€100 tot maximaal €1500
Lees artikel

Ferratum
Géén BKR toetsing

Bespaarcentrum
 Goedkope hypotheek 
Vergelijk 600 aanbieders
Lees artikel

Hypotheek

Mastercard
 Creditcard 
Eerste jaar gratis
Lees artikel

Creditcard Mastercard

Visa
 Creditcard 
€ 50 cadeau

Creditcard Visa

Reisverzekering
 Veel aanbieders 
Direct vergelijken

Creditcard Visa

Autoverzekering
 Overstaphulp 
Simpel besparen

Creditcard Visa

Rechtsbijstand
 Goed verzekerd 
Lage maandprijs

Creditcard Visa
Wat is een hypotheek?

Iedereen heeft al wel eens van het woord ‘hypotheek’ gehoord. Wellicht ken je zelfs mensen die een hypotheek op hun huis hebben. Maar wat houdt het nu precies in? Dit artikel probeert je op een zo gemakkelijk mogelijk manier duidelijk te maken wat een hypotheek inhoudt en waarvoor je het misschien nodig zal hebben.

Een definitie

Het woordenboek van Dale definieert het woord ‘hypotheek’ als volgt: (1) zakelijk recht van onroerend goed dat onderpand is voor de betaling van een geldschuld; (2) geldsom, geldlening met onroerend goed als pand. Met andere woorden is een hypotheek een lening, waarbij onroerend goed (bijvoorbeeld een huis) als onderpand geldt. Met ‘onderpand’ wordt er bedoeld dat wanneer je niet aan de lening van de hypotheeknemer meer kan voldoen om welke reden dan ook dat de hypotheeknemer het onderpand kan opeisen. Zolang je aan de voorwaarden van de lening voldoet, behoud je in de meeste gevallen het gebruiksrecht van het in onderpand gegeven onroerend goed.

Let op! Er bestaan verschillende soorten hypotheken

Eigenlijk is het principe van een hypotheek dus doodeenvoudig. Maar je moet wel opletten wanneer je een hypotheek geeft aan de bank in ruil voor een lening in de vorm van geld. Er bestaan immers wel heel wat soorten hypotheekleningen. Zo is er een aflossingsvrije hypotheek, maar ook een beleggingshypotheek, een groene hypotheek, een levenhypotheek, enzovoort. Ga dus altijd goed na wat voor soort lening je neemt. Immers heeft elke soort hypotheken voor-, maar ook nadelen. Het is dus belangrijk goed te beseffen wat de gevolgen kunnen zijn.

Welke hypotheek?

Welke hypotheek je moet nemen is niet zomaar op een, twee, drie te zeggen. Jouw eigen persoonlijk omstandigheden spelen er immers een vrij grote rol in, maar ook de fiscale aspecten die verbonden zijn aan de lening zijn van belang. Deze aspecten bepalen ook wat de juiste hypotheek is. Als je niet zeker bent of je de juiste keuze maakt, is het altijd belangrijk om eens een adviseur raadpleegt die eerlijk durft te zijn. Die zoekt dan mee naar de beste oplossing voor jou, zonder al te veel aan het vullen van zijn eigen zakken te denken.

Zoek een hypotheek

Ben je op zoek naar een hypotheek maar ben je het zat om daar veel te veel commissie over te betalen? Nu is daar een oplossing voor gevonden. Een hypotheek voor een vast bedrag voor de afsluitkosten, zo weet je van te voren waar je aan toe bent en betaal je nooit teveel.

* Met deze hypotheekverstrekker betaal je de LAAGSTE afsluitkosten van Nederland.

* Je hoeft niet naar een adviseur toe en er komt ook niemand aan de deur om te zeuren, al het contact gaat via email of de webcam.

* Onafhankelijk en compleet advies door ervaren en erkende hypotheekadviseur.

* De rente wordt vergeleken bij bijna alle hypotheekbanken om te zoeken naar de laagste rente.

* Zzp´ ers en andere ondernemers zijn ook welkom.

* Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Bijzondere voorwaarden

18 tot 65 jaar.
Geen BKR achterstandscoderingen.
Ondernemers minimaal jaarcijfers over 3 kalenderjaren.