Hoeveel kun je lenen met een minilening

Hoeveel kun je lenen met een minilening

Hoeveel kun je lenen met een minilening

Het is een vraag die ons regelmatig bereikt: Hoeveel kun je lenen met een minilening. Nu is daar wel een antwoord op te geven, omdat ik op het moment van schrijven een gedetailleerde uiteenzetting kan geven van de Nederlandse aanbieders die op dit moment actief zijn. Echter vinden er regelmatig veranderingen plaats en verdwijnen er aanbieders, maar komen er ook weer nieuwe bij. Ook wordt met de regelmaat van de klok het maximale bedrag verandert. Zo is er nu de mogelijkheid om in termijnen terug te betalen waar het voorheen slechts mogelijk was om het bedrag in één keer terug te betalen. Zeker met het maximum bedrag van toen € 1000,- werd dit wel eens als een probleem ervaren.

Hoeveel rente moet je betalen

Welke minilening je ook afsluit, je kunt er van uit gaan dat je altijd de maximale rentevergoeding dient te betalen. In de meeste gevallen wordt er nét onder dat wettelijk vastgestelde maximum gerekend, te weten 13,99%. Echter aangezien het hier om relatief lage bedragen gaat is dit in geld uitgedrukt niet een enorm bedrag. Toch moet je met die rente wel rekening houden, want deze dient tegelijkertijd met het geleende hoofdbedrag te worden afgelost. Wat de rente bedraagt kun je zien in de overzichten die aanbieders van een minilening verplicht zijn om op hun website te vermelden vinden.

Hoeveel kan ik lenen

Hoeveel je kunt lenen zit eigenlijk vrij simpel in elkaar. Het zijn altijd ronde bedragen, beginnend bij € 100,- met een maximum van € 1500,-. Zoals gezegd moet je altijd een rond bedrag kiezen, dus 100, 200, 300, enzovoort. Verder is het van belang om te weten dan je tot en met € 500,- in 30 dagen in één keer moet terugbetalen. Bij € 600,- en € 700,- kun je er iets langer over doen, 62 dagen. Ook bij deze optie betaal je het gehele bedrag inclusief kosten in één keer terug.

€1000,- en meer

Bij de keuze van € 1000,- tot het maximum van € 1500,- heb je de mogelijkheid om het geleende bedrag inclusief kosten en rente in twee termijnen te voldoen. Dit werkt als volgt: De looptijd wordt verlengd naar 62 dagen. Na 31 dagen betaal je het eerste gedeelte van de lening terug en na nog eens 31 dagen betaal je het restant terug. Dit geeft je meer tijd om het verschuldigde bedrag dat je moet terugbetalen bij elkaar te krijgen en op je rekening te zetten. Zeker omdat het hier vrij forse bedragen betreft is dit zeker een uitkomst om op een rustige manier aan je verplichtingen te kunnen voldoen.

ferratum minilening

Ferratum

Minilening
€100 tot maximaal €1500
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 13,99%
Kredietbedrag: €100-1500
Starttarief: Geen
Aflossen: 1-2 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 19 jaar
Boetevrij extra aflossen: Nee

Ferratum
saldodipje minilening

Saldodipje

Minilening
€50 tot maximaal €1500
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 13,99%
Kredietbedrag: €50-1500
Starttarief: Geen
Aflossen: 1-2 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 19 jaar
Boetevrij extra aflossen: Nee

Saldodipje

Wat kan ik een eerste keer lenen

Heb je nog niet eerder van de desbetreffende kredietverstrekker gebruik gemaakt dan kun je bij een eerste aanvraag maximaal € 800,- krijgen. Met het voorbehoud dat je de lening ook netjes kunt aflossen. Ziet de verstrekker van de minilening een probleem dan kan dit bedrag eventueel nog verlaagd worden. Betaal je netjes op tijd de centjes terug, dan kun je er een volgende keer zonder problemen het maximale bedrag van € 1500,- aanvragen.

Uit welke aanbieders kan ik kiezen

Op het moment van schrijven zijn er slechts twee aanbieders actief op de Nederlandse markt. Waar je in de rest van Europa wel uit tien aanbieders kunt kiezen, is het aanbod in Nederland nogal schraal. Op deze website vind je een overzichtspagina ´minilening aanvragen´ waar je altijd het meest recente overzicht vindt van de aanbieders die op dit moment actief zijn. Ook bij minilening aanbieders krijg je een goed inzicht van de mogelijkheden van dit moment.

Geld lenen zonder bkr toetsing

De minilening dankt zijn populariteit voor een groot gedeelte aan het feit dat er geen toetsing bij het bkr wordt uitgevoerd. Veel Nederlanders hebben een registratie bij het bkr en kunnen dan ook geen reguliere lening, zoals een doorlopend krediet afsluiten. Met de mogelijkheid van een minilening is er toch nog een deurtje naar het verkrijgen van een klein bedrag. Daarom is het ook belangrijk dat je netjes aan je verplichtingen voldoet, anders wordt deze deur ook voor je gesloten en kun je helemaal nergens terecht. Met geld lenen zonder bkr toetsing is er ondanks de kosten toch nog een optie voor wat financiële ruimte. Zie het als een voorschot op je salaris en je kunt er na het bestuderen van alle bijkomende kosten met een goed gevoel gebruik van maken.

Dit vind je misschien ook leuk...