Hoeveel hypotheek kan ik krijgen


Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen is een vraag die vaak gesteld wordt als je het internet afstruint, op Google zijn er wellicht honderden resultaten die je kunnen helpen met het berekenen van een hypotheek. Echter sinds de financiële crisis zijn de regels door de banken stevig aangescherpt, was het eerder nog meer regel dan uitzondering om een tophypotheek af te sluiten, zo is de situatie volslagen veranderd en is het zelfs lastiger geworden om een 100% hypotheek te krijgen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Het handigste om te bekijken wat je kunt lenen voor een huis is het gebruiken van een online hypotheektool, deze stelt je in staat om je gegevens omtrent je inkomen in te vullen en je persoonlijke omstandigheden. Vervolgens krijg je te zien wat het maximale bedrag is wat je kunt aanvragen, let er wel op dat dit slechts indicatief is en later nog kan veranderen. Je kunt dan kiezen om meteen online een offerte aan te vragen, deze is vrijblijvend dus je zit nog nergens aan vast.

Hoeveel als starter

Voor diegenen die voor het eerst gaan kijken naar een hypotheek, de zogeheten starters zijn er afwijkende voorwaarden. Je hebt om te beginnen niet al een koophuis en verder moet de kredietverstrekker goed in kunnen schatten wat je inkomen van jou en eventueel je partner is. Een zogeheten tophypotheek is vaak niet te krijgen, maar een volledige hypotheek vaak wel. Ook scheelt het als je al een huis op het oog hebt, dan kan er beter ingeschat worden wat de risico´s zijn.

Welke hypotheekvorm kan ik nemen

Er zijn in Nederland vele hypotheekvormen, maar de bekendste zijn: Annuïteiten hypotheek (gelijkblijvend maandbedrag, kleiner wordend belastingvoordeel, je betaalt en rente en aflossing), aflossingsvrije hypotheek (je betaalt alleen maar de rente, maandbedrag constant hetzelfde en je lost de rest van de schuld af aan het einde van de looptijd) en de lineaire hypotheek (na verloop van tijd wordt het maandbedrag lager, je betaalt maandelijks rente en aflossing, het belastingvoordeel wordt na verloop van tijd kleiner.

Ander hypotheekvormen

Spaarhypotheek
Bankspaarhypotheek
Beleggingsverzekeringshypotheek
Hybride hypotheek
Traditionele levenhypotheek

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over hypotheken ook eens op de website van de Consumentenbond, met veel tips en wetenswaardigheden over dit onderwerp. Het is immers iets wat je niet dagelijks doet dus het is belangrijk dat je jezelf van te voren goed informeert over de voor- en nadelen van de verschillende leenvormen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen
1 (20%) 3 votes

Over John

Hoi, mijn naam is John, ik ben gek op schrijven en dat doe ik dan ook elke dag. Ik beheer een aantal websites met uiteenlopende onderwerpen. Het verschillende karakter van deze websites houdt het leuk om er iedere dag weer over te kunnen schrijven.

In het begin was het lastig om over bepaalde onderwerpen te schrijven, maar nu na geruime tijd wordt het steeds makkelijker en leuker om te doen, zeker als je ziet dat wat ik zoal geschreven heb door veel mensen wordt gelezen.

Naast het schrijven over het lenen van geld schrijf ik ook op verschillende reis websites en ook op enkele fora ben ik actief als beheerder. Het zijn verschillende onderwerpen, met verschillende interesses en ook veel verschillende mensen.