Goedkope autoverzekering voor jongeren

Goedkope autoverzekering voor jongeren

Goedkope autoverzekering voor jongeren

Je hebt je eerste auto aangeschaft van je hard verdiende geld, dat je je auto zo nu en dan een onderhoudsbeurt moet geven en het betalen voor benzine heb je geaccepteerd. Maar een autoverzekering hoort er natuurlijk ook bij. Maar wat is een goedkope autoverzekering voor jongeren, waar kun je op besparen en waar ben je het beste uit wat betreft de voorwaarden en net zo belangrijk, wanneer kun je het weer opzeggen. Lees verder hoe je dit doet, of bekijk meteen meerdere autoverzekeringen.

Goedkope autoverzekering voor jongeren

Dat een verzekering voor je auto verplicht is, is wel duidelijk in Nederland. Maar je hebt zeer veel aanbieders waar je een goedkope autoverzekering voor jongeren kunt aanschaffen. Een aantal veelgebruikte autoverzekeringsmaatschappijen zijn:

Generali
Inshared
Zelf

Maar hoeveel verschillen deze verzekeringsmaatschappijen?

Om een gelijk beeld te krijgen gebruiken we dezelfde gegevens voor de verzekeringsmaatschappijen

Generali en Inshared:
1-03-1993
Volkswagen
Golf
Jaar: 1999
Maand feb
Type: 1.4-16 V (H) 55kW
XR-SZ-71

Zelf:

Uit 1990 (hier komen we later op terug)
zelfde VW

Verzekering bij Generali

Bij Generali kun je zelf samenstellen hoe je verzekering eruit komt te zien. Je kunt kiezen tussen het enige verplichte WA verzekering of je vult het aan met extra dekkingen. Generali heeft geen televisiereclames of radiocommercials en je betaalt bij deze verzekering dus niet mee met de marketing activiteiten.

WA: 42,52 euro
Beperkte Casco plus: 9,44 euro.
Hiermee ben je ook verzekerd als er schade aan je auto is. Ruitschade, inbraak, aanrijding met dieren, brand, storm of diefstal
Allrisk: 41,62
Verzekerd tegen alle schade.

Aanvullende dekkingen:
Ongevallen inzittenden: €2,69
Schade inzittenden: €5,05
Verhaalservice: €2,06
Rechtsbijstand auto: €3,50
Pechhulp Nederland: €5,19
Pechhulp Europa: €7,24

Generali is erg flexibel want je kunt per iedere dag opzeggen. Er zit geen opzegtermijn aan een contract.

Inshared

Bij Inshared is het als jongere onder de 21 met een redelijk oude auto lastig ome en verzekering af te sluiten. Bij het berekenen van de premie komt de mededeling dat je niet jonger bent dan 21 jaar en dat het een te groot risico voor ze is. Dit wetende zul je bij deze verzekeringsmaatschappij wellicht minder fijn binnen komen.

WA: €53,28

Bij Inshared heb je enkel de keuze tussen een paar aanvullende dekkingen. Zo kun je uit de volgende dekkingen kiezen:

Schadeverzekering inzittenden: €4,85
Bij een ongeluk ben je verzekert en je inzittenden ook. Het maximale verzekerde bedrag is 1 miljoen euro.

Eurocross help: 9,95
Heb je pech onderweg? Dan komt Inshared je helpen, dit is een 24/7 hulp die ook bij het kwijtraken van je sleutels of te laat tanken geldt. Het kan tot 7 keer per jaar bij pech en maar 2 keer per jaar in je eigen woonplaats.

Daarnaast kun je nog aanvulling krijgen op de volgende zaken:

Ongeval & blijvend letsel: €4,69
Ongeval & overlijden: €2,60
Rechtshulp Ongeval: €4,28

Zelf

Bij Zelf gaat het nog een stapje verder. Hier moet je namelijk 25 jaar oud zijn om een verzekering af te kunnen sluiten. Voor jongeren onder de 25 is Zelf dus geen optie om je te verzekeren. Als je wel de leeftijd bereikt hebt kun je door je lage aantal schadevrije dagen alsnog geen verzekering afsluiten. Stel je bent 21 jaar, hebt een auto gekocht en hebt 5 jaar schadevrij gereden en komt als je 25 bent bij Zelf dan heb je dus 4 schadevrije jaren opgebouwd en kom je wel binnen, bij minder dan 4 wordt je nauwelijks toegelaten.

WA: €33,47

Schade inzittenden: €3,53
Ongevallen inzittenden: €1
Rechtsbijstand €3,63
Geen pechhulp

Dagelijks opzegbaar

Alle drie de verzekeringsmaatschappijen zijn dagelijks opzegbaar wat inhoudt dat je niet aan betalingstermijn of opzegtermijn van bijvoorbeeld 30 dagen zit, maar dat je direct kunt opzeggen wanneer jij dit wilt. Dit geeft ontzettend veel flexibiliteit aan de afnemer van een verzekering bij de boven besproken verzekeringsmaatschappijen.